Akvaryumda Buldugum Canli


SewderÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2016
İl: Batman
Mesaj: 74
SewderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2016 13:05
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/181518/300520161102291.jpg[/IMG]

Sülük tarzı bi şey sizce ne olabilir cama yapışmıştı parazit olabilir mi neler yapmalıyım.

Akvaryum da flamingo lepistes kılıç kuyruk

Bronz copcu
L144
Beta var
Akvaryum bitkilo
Akvaryum da biraz da salyongiz var
Hiç bir katkı ilaç kulanmadim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

viscoolÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 584
viscoolÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2016 01:16
Buldugunuz canlı bir su kenesine benziyor. Doğadan su bitkisi kaya veya taş aldıysanız yumurta şeklinde akvaryumunuza girmiş olabilir. Balıklarınız küçük cinsler olduğu için balıklardan beslenebileceklerini sanmıyorum. Ancak yine de balıklarınızın hepsini yara izlerine karşı kontrol edin. Üzerinde kene görürseniz keneleri çıkartıp yara yerlere malahit yeşili sürün. Bir ipe et parçası bağlayıp akvaryumunuza sallandırın. keneler etin üzerine yapışacaktır. eğerki yapışırlarsa üzerinde gördüğünüz keneleri akvaryumdan çıkartın. ete kene yapışmayana kadar buna devam edin. Suya her 20 litreye 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Keneler çıkmaya uzun süre devam ederse balıkları başka bir akvaryuma alıp tüm suyu boşaltın ve her ekipmanı ve dekorasyon malzemesini (kum dahil) kaynatın. Kaynatamadığınız malzemeleri (motor vs) iyice kurutun. Kene yumurtaları kuru ortamda yaşayamayacaktır. Umarım ciddi problem yaşamazsınız. Selamlarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.orhanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 659
s.orhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2016 01:42
Yassı solucan türü bir canlı. Planeria yada o türe benzer olan bir tür olabilir. Genelde bitkili tanklar da olur. bugün benim bitkili tankımda vardı. Cımbızla alıp attım. Planeria balıklara yapışıp kanını emiyor. Ama sizde ki benim tankımda olana benziyor. Belki zararı yoktur ama siz her ihtimale karşı gördüğünüzü atın. İlaç ile kurtulma yöntemi var ama biraz tecrübe isteyen bir durum.

Beğenenler: [T]185996,sadoking[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

celikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 452
celikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2016 06:12
[QUOTE=viscool]Buldugunuz canlı bir su kenesine benziyor. Doğadan su bitkisi kaya veya taş aldıysanız yumurta şeklinde akvaryumunuza girmiş olabilir. Balıklarınız küçük cinsler olduğu için balıklardan beslenebileceklerini sanmıyorum. Ancak yine de balıklarınızın hepsini yara izlerine karşı kontrol edin. Üzerinde kene görürseniz keneleri çıkartıp yara yerlere malahit yeşili sürün. Bir ipe et parçası bağlayıp akvaryumunuza sallandırın. keneler etin üzerine yapışacaktır. eğerki yapışırlarsa üzerinde gördüğünüz keneleri akvaryumdan çıkartın. ete kene yapışmayana kadar buna devam edin. Suya her 20 litreye 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. Keneler çıkmaya uzun süre devam ederse balıkları başka bir akvaryuma alıp tüm suyu boşaltın ve her ekipmanı ve dekorasyon malzemesini (kum dahil) kaynatın. Kaynatamadığınız malzemeleri (motor vs) iyice kurutun. Kene yumurtaları kuru ortamda yaşayamayacaktır. Umarım ciddi problem yaşamazsınız. Selamlarımla.[/QUOTE]

Vatoz türleriniz varsa tuz onlara zarar verecektir.Haberiniz olsun .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21467
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2016 08:54
Camam yapışık haldeyse Malawiler olsa direk mideye indirirlerdi [:D]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir