Akvaryumda Kum Ve Dekor Degisikligi


emreparkÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2016
İl: Izmir
Mesaj: 377
emreparkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 02:28
Arkadaslar merhaba, elimde 150 litrelik bir melek akvaryumu var, icinde 8 adet 2 yasinda beraber buyumus meleklerim ve 10 adet gold tetram var. Olay su ki kok ve canli bitkiler koymustum. Kum da kizil rengi bir kum, inanilmaz bulanikti nekadar yikarsam yikayayim rezalet bir kumdu.. Zamanjm pek olmadigi icin aydinlatma oranini iyi ayarlayamadigimi dusunuyorum, butun camlar bitkilerin ustu ve kok komple kahverengi yosun bagladi. Kum deseniz acayip bulanik.. Acaba ben butun baliklari buyuk bir kovaya alsam, mevcut suyu da o kovalarda muhafaza etsem, icindeki bitkiler ve kumu cikarip komple yeni kum koysam ve cok da asiri bir dekor yapmadan sadece kum ve kuma gomme havatasi ile biraksam, sizce problem olur mu? 2 yasimdaki baliklar zaten bitkisiz akvaryumda buyumuslerdi son 2 aydir bitki var asagi yukari. Bitki girdikten sonra akvaryuma kum su cam hersey yosundan mahvoldu..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzuKOCÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2016
İl: Ankara
Mesaj: 468
OzuKOCÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2017 03:13
[QUOTE=emrepark]Arkadaslar merhaba, elimde 150 litrelik bir melek akvaryumu var, icinde 8 adet 2 yasinda beraber buyumus meleklerim ve 10 adet gold tetram var. Olay su ki kok ve canli bitkiler koymustum. Kum da kizil rengi bir kum, inanilmaz bulanikti nekadar yikarsam yikayayim rezalet bir kumdu.. Zamanjm pek olmadigi icin aydinlatma oranini iyi ayarlayamadigimi dusunuyorum, butun camlar bitkilerin ustu ve kok komple kahverengi yosun bagladi. Kum deseniz acayip bulanik.. Acaba ben butun baliklari buyuk bir kovaya alsam, mevcut suyu da o kovalarda muhafaza etsem, icindeki bitkiler ve kumu cikarip komple yeni kum koysam ve cok da asiri bir dekor yapmadan sadece kum ve kuma gomme havatasi ile biraksam, sizce problem olur mu? 2 yasimdaki baliklar zaten bitkisiz akvaryumda buyumuslerdi son 2 aydir bitki var asagi yukari. Bitki girdikten sonra akvaryuma kum su cam hersey yosundan mahvoldu.. [/QUOTE]

Tecrübeli arkadaşlar daha iyi cevap verirler ama durum dediğiniz gibiyse o yosun türü bitkilerle gelmiş olabilir. Filtrasyon yetersiz kalmış olabilir ya da. Bitkilerinizin türü ney acaba bir de o kızıl kumun markası ismi ney ? Yapacağınız işlemde kumu değiştirince problem olmaz fakat bitkilerinizi de bence bi dezenfekte etmeniz lazım. Akvaryumdan alacağınız suyu eksiltmeyin kovaya koyun ısıtıcıyı ve hava hortumunu bu sırada. Dikkatli yaparsanız bi sıkıntı çıkacağını sanmıyorum fakat yosun yine de tekrarlayabilir kumdan ya da bitkilerden de olmayabilir başka bir durum söz konusu olabilir yani bunu biraz araştırın bence.

Beğenenler: [T]192150,emrepark[/T]
Teşekkür Edenler: [T]192150,emrepark[/T]
+1: [T]186203,HasanC[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir