Akvaryumum İçin Tavsiye


merserisamosÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2019
İl: Hatay
Mesaj: 4
merserisamosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2019 00:30
40 litrelik akvaryumumda iki japon ve bir vatoz besliyorum. Japonlardan biri dişi diğeri erkek. Vatozu da dişi olarak tespit ettim. İç filtre suda çok dalgalanma yaptığından ve balıkları yorduğunu hissettiğimden filtrenin hava püskürten kısmını arka cama üfleyecek şekilde çevirdim. FAkvaryumda birer tane hava motoru ve ısıtıcı bulunmakta. Akvaryum görselini aşağı bıraktım. Gece hava motorunu, filtreyi ve ısıtıcıyı açık bırakıyorum. Yalnızca ledi kapatıyorum. Balıkları, biri ciğer olmak üzere 3 farklı yem ile besliyorum. Ciğeri haftada bir veriyorum. Akvaryumu 12 gün kadar önce kurduğumdan henüz yalnızca bir kez temizledim. Dip çekimle akvaryumdaki suyun yaklasık %30'unu değiştirdim. Vatozum için henüz dip yemi almadığımdan düz mantıkla camları temizlemedim ki hayvan aç kalmasın. İç filtreyi temizlerken açmanın bir yolunu bulamadığımdan su tutmakla yetindim fakat sonradan yaptığım arastirma neticesinde filtre içerisinde oluşan bakteri kültürünün yok olmaması için filtreyi akvaryumun suyuyla temizlemek gerektiğini ve parçalarının ayrılarak tek tek temizlendiğini öğrendim. Akvaryumun ledini açtığımda toz zerrecikleri görüyorum. Bunlar balığa zarar verir mi? Gidermek için ne yapmalı?
Diğer bir konu da şudur ki sevgili arkadaşlar akvaryum ilk kurulduğunda dişi japon balığı hamileydi sanırım zira erkek olan devamlı peşinde koşturup karnına vuruyordu. Elimde bir adet 5 litrelik kullanılmayan küçük akvaryum var. Dişi japon balığının bir sonraki gebeliğinde bu küçük akvaryumda balıkları çoğaltmam mümkün olur mu, olursa bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim acaba? Sağma işlemi ile balığın küsme durumu falan oluyormuş dolayısıyla sıcak bakmıyorum.
Akvaryum hobisinde henüz çok yeni olduğumdan her türlü tavsiyenize ve yorumunuza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. Keyifli hobiler...[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212013/180120190025191.jpg[/IMG][EDIT]merserisamos,2019-01-18 00:36:02[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AdamecÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 08/11/2018
İl: Izmir
Mesaj: 934
AdamecÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2019 05:57
[:nazar:]

Beğenenler: [T]212013,merserisamos[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir