ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
merserisamos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2019 17:27
Son Ziyaret:
28 Haziran 2019 09:14
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sezer İşgör
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Hatay
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sezer İşgör

SON 4 MESAJI

Japon Balıklarımı Nasıl Yemlemeliyim?
2 adet japon balığı besliyorum. Elimde Ahm marka japon balığı yemi var. Ne sıklıkta ve ortalama kaçar tane atmalıyım akvaryuma? Yardımcı olursanız sevinirim.
Akvaryumum İçin Tavsiye
40 litrelik akvaryumumda iki japon ve bir vatoz besliyorum. Japonlardan biri dişi diğeri erkek. Vatozu da dişi olarak tespit ettim. İç filtre suda çok dalgalanma yaptığından ve balıkları yorduğunu hissettiğimden filtrenin hava püskürten kısmını arka cama üfleyecek şekilde çevirdim. FAkvaryumda birer tane hava motoru ve ısıtıcı bulunmakta. Akvaryum görselini aşağı bıraktım. Gece hava motorunu, filtreyi ve ısıtıcıyı açık bırakıyorum. Yalnızca ledi kapatıyorum. Balıkları, biri ciğer olmak üzere 3 farklı yem ile besliyorum. Ciğeri haftada bir veriyorum. Akvaryumu 12 gün kadar önce kurduğumdan henüz yalnızca bir kez temizledim. Dip çekimle akvaryumdaki suyun yaklasık %30'unu değiştirdim. Vatozum için henüz dip yemi almadığımdan düz mantıkla camları temizlemedim ki hayvan aç kalmasın. İç filtreyi temizlerken açmanın bir yolunu bulamadığımdan su tutmakla yetindim fakat sonradan yaptığım arastirma neticesinde filtre içerisinde oluşan bakteri kültürünün yok olmaması için filtreyi akvaryumun suyuyla temizlemek gerektiğini ve parçalarının ayrılarak tek tek temizlendiğini öğrendim. Akvaryumun ledini açtığımda toz zerrecikleri görüyorum. Bunlar balığa zarar verir mi? Gidermek için ne yapmalı?
Diğer bir konu da şudur ki sevgili arkadaşlar akvaryum ilk kurulduğunda dişi japon balığı hamileydi sanırım zira erkek olan devamlı peşinde koşturup karnına vuruyordu. Elimde bir adet 5 litrelik kullanılmayan küçük akvaryum var. Dişi japon balığının bir sonraki gebeliğinde bu küçük akvaryumda balıkları çoğaltmam mümkün olur mu, olursa bu işlemi nasıl gerçekleştirebilirim acaba? Sağma işlemi ile balığın küsme durumu falan oluyormuş dolayısıyla sıcak bakmıyorum.
Akvaryum hobisinde henüz çok yeni olduğumdan her türlü tavsiyenize ve yorumunuza ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler. Keyifli hobiler...[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212013/180120190025191.jpg[/IMG][EDIT]merserisamos,2019-01-18 00:36:02[/EDIT]
Akvaryum Değişikliği
Birkaç gün önce 5-6 litrelik akvaryumda bir japon balığı beslediğimi belirtmiştim, sağ olsunlar arkadaşlar uyardılar. 40 litrelik yeni bir akvaryuma geçireceğim balığı. 3 gün önce suyunu dinlendirmeye aldım. Henüz filtre vs almadım. Hayvanın şoka girmesinden korkuyorum. Bu değişim işlemini nasıl gerçekleştirmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar. [EDIT]merserisamos,2019-01-06 10:33:57[/EDIT]
Japon Balığım Ani Hareketler Yapıyor Ve Dik Duruy
5-6 litrelik bir akvaryumda japon balığı besliyorum. Dip çekimi yaparak su seviyesini yarıya indirdim. 4 gün dinlendirdiğim suyu koydum. Balık çok hızlı hareket etmeye başladı. Birkaç kez 6-7 saniye boyunca baş aşağı dik pozisyonda hareketsiz kalıp aniden hareket etti. Camlara sürtünüp kumlara çarptı. 1 hafta kadar önce balığı aldığımdan bu konuda pek bilgi sahibi değilim. Sonraki süreçte nasıl bir tutum izlemeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.