Akvaryumum.. Yeni fotoğraflar Sayfa 4'de


lewent81Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 83
lewent81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2009 17:35
Kule taşırma sistem ! Yanlış söylemedim di mi ?
Yani akvaryumun içerisinde kule var oradan aşağıya sump a akıyor ve kafa motoru ile de tekrar akvaryuma dönüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lewent81Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 83
lewent81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2009 11:06
Arkadaşlar selamlar,
 
Akvaryumumu kurma yolunda son bir, iki gün. Dün sumptan akvaryuma giden baston boruyu aldım, akşamına kumumu ve Burhaniye'de denizden çıkarttığım kökleri yıkadım.
 
Şimdi sizlere danışmak istediğim bir, iki nokta var;
 
Kumum silisli kum. Yıkamadan koymayı düşünüyordum ki iyi yıkamışım diyorum şimdi çünkü dün kumumu yıkadığımda resmen "çamur" aktı !! Bir kaç kez leğenin içinde yıkayıp suyunu boşalltım ve içine su doldurup bıraktım, bugün gidince tekrar bir kaç sefer yıkayıp akvaryuma koyacağım. Doğru mu yapmışım yıkamakla ?? Ve elimde biraz da deniz kumu var, onu da akvaryumun önüne ince bir hat şeklinde çekeceğim, bu arada deniz kumu da çok uzun süreden beri suyun içinde duruyor.
 
Bununla birlikte denizin içinden çıkarttığım beş, altı tane kök ve dal var. Yalnız, eve getirdiğimde gördüm ki, bunlardan yalnızca iki tanesi tam batıyor, en büyük ve güzel olanı batmakla batmamak arasında gidip geliyor diğerleri de sanki suyla bir alakaları yokmuş gibi davranıyor, onları bu sabah kapı dışarı ettim zaten.. Ancak o büyük olanda hala ümidim var, ıslah etme çalışmalarım sürecek. Ancak bir de şu var, bu büyük olanı suya koyduğumda üzerinde yosun olduğunu görebiliyorum, suyun içinde sağa sola dalgalanıyorlar ! Acaba hiç koymasam mı yoksa başka bir yol denedikten sonra mı koysam, kaynatmak gibi ?
 
Bir konu da şu; buhar camı olarak şeffaf pleksi kullansam farkeden bir şey olur mu ?

Şimdiden teşekkür ederim..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MŞENÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 695
MŞENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2009 11:44
Akvaryumu kaça yaptırdınız.Sump taki malzemeler dahilmi.Kapakta aydınlatma varmı.
Bence kökü yıkamalısınız.Kaynar su ile yada kaynatmalısınız.Yoksa salınım yapar.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lewent81Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 83
lewent81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2009 11:28
Arkadaşım çok teşekkür ederim mesajın için, kendi kendime mesajlaşıyorum sanmaya başlamıştım.

Akvaryumumu Murat Abi'ye yaptırdım, kendisi Ahtapot nickly kullanıcıdır, irtibata geçersen sana her konuda yardımcı olacaktır ve fiyatını da uygun bulacaksın.
Akvaryuma her şey dahil yaptık, kapakta da 3 adet florasan var. Kökleri kayanttım.

Arkadaşlar akvaryumumu kurmaya başladığım için çok mutluyum, yaklaşık 2 aydır bulabildiğim tüm kaynakları ve özellikle burayı okuyorum, bir çok faydalı bilgi buldum ve 1-2 güne kadar da ilk balığımı ve bitkimi akvaryumuma koyacağım.

İlk olarak akvaryumuma kum ilave ettim, silisli kum. Az geldiğini düşünerek akvaryumcudan silisli kum aldım ancak orada kontrol etmediğim için adamın bana midye kırığı tarzında bir kum verdiğini fark ettim. Geri götürmedim ancak yıkayıp hazırda akvaryuma serdiğim silisli kumu kenara çeker onun altına silisli kumu da onun üzerine serdim, üzerine de doğada bulduğum ve kaynattığım kök ve taşları koydum. Kökleri iyice çitiledim, epey bir çamur ve pislik aktı iyi ki yapmışım.






Suyu Cumartesi günü doldurdum ve şu anda epey berrak ancak kum ilavesi yaparken camı içeriden kirlettim henüz temizlemedim. O mıknatıslı silecekleri önerirseniz eğer ondan alabilirim ancak camı çizdiğini söyleyenler olmuştu, o konuda emin değilim ! Sistem kule sump sistemi olduğunda akvaryuma giren baston boruyu suyun içine çok az girecek (ses oluşmaması için) şekilde ayarladım ve elektriği kesip sifonlamayı kontrol ettim, sump'a bir miktar su iniyor ev ne mutlu ki taşıracak kadar değil.
Bir de bugün sabah az bir miktar pul yem attım ve hepsi yüzeyde kaldı ! Böyle mi olması gerekiyor yoksa batması mı gerekiyor, zaten bir süre sonra da hepsi kuleden sump'a gitti. Ayrıca kulenin önüne süzgeç benzeri bir şey koymam şart mı ?

1-2 Güne kadar balık ve bitki koyacağım inşallah.
Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum, teşekkür ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MŞENÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 695
MŞENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2009 21:07
Borunun ağzında file gibi bir şey varmı balık kaçmasın sonra.
Sumpa ne malzemeler koydun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan_ali05Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 2147
hasan_ali05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2009 21:34
 Baştan başlayıp bütün yorumlarınızı göden geçirdim ve cevap yazıyorum.Öncelikle dereceye gelelim.Bence kesinlikle dış derece almayın özellikle yapıştırma olanlardan , dış sıcaklıktan çok etkileniyor.En iyisi mekanik iç derece.Filtrelemede en iyisinden yani sump.Balık olarak lepistes ,velifere, moly, platy, kılıç kuyruk ,panda çöpçü(görüntü olarak en güzel çöpçü bence) ,sea ,cüce vatoz ,kırmızı burun tetra , neon tetra, melek , gurami , ve bitki girecekse akvaryuma özellikle bir java kesinlikle salyangoz yiyen salyangoz beslemelisiniz.Şimdilik aklıma bu balıklar geldi.Bitki olarak bence kalın enli eledoa almayın çok arsızdır akvarumdaki nitratı emer ve diğerlerini geliştirmez.Ama ince yapraklı eledoa besleyebilirsiniz. Bir köşeye gül ortada bir boşluk bırakıp orayada japon şemsiyesi dikersiniz.Mangrow köklerinin üstüne knarlarından misinayla java moss yerleştirirsiniz.Kenarlara tek başına 2-3 köşeye anubias dikersiniz.Arka köşeye dev crpto diker arka sırayıda sazla donatırsınız.Ön sıralarada bakabo dikersiniz.Gülün yanınada kırmızı tütün koyarsınız ve süper bir görüntü olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugayÇınarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 767
TugayÇınarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2009 22:04
Öncelikle yeni akvaryumunuz hayırlı olsun. Akvaryumunuz çok güzel olacağa benziyor.Kolay gelsin.Elinize emeğinize sağlık.İnşallah balıklarınızda sağlıklı bir şekilde büyür.


Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lewent81Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 83
lewent81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2009 22:32
[QUOTE=BALIK]Borunun ağzında file gibi bir şey varmı balık kaçmasın sonra.
Sumpa ne malzemeler koydun.
[/QUOTE]

Koymadım aslına bakarsan, her ne kadar şu an borunun içine girmeleri imkansız ise de elektrik kesintisi anında tam o anda orada da bir balık varsa kaçma ihtimali var. Teşekkürler dediğini yapacağım. Sump'ta şu an sırasıyla ilk bölümde sünger ve altında elyaf, ikinci bölümde de sadece elyaf doldurdum, yakında bir de bioball ekleyeceğim.

[QUOTE=hasan_ali05] Baştan başlayıp bütün yorumlarınızı göden geçirdim ve cevap yazıyorum.Öncelikle dereceye gelelim.Bence kesinlikle dış derece almayın özellikle yapıştırma olanlardan , dış sıcaklıktan çok etkileniyor.En iyisi mekanik iç derece.Filtrelemede en iyisinden yani sump.Balık olarak lepistes ,velifere, moly, platy, kılıç kuyruk ,panda çöpçü(görüntü olarak en güzel çöpçü bence) ,sea ,cüce vatoz ,kırmızı burun tetra , neon tetra, melek , gurami , ve bitki girecekse akvaryuma özellikle bir java kesinlikle salyangoz yiyen salyangoz beslemelisiniz.Şimdilik aklıma bu balıklar geldi.Bitki olarak bence kalın enli eledoa almayın çok arsızdır akvarumdaki nitratı emer ve diğerlerini geliştirmez.Ama ince yapraklı eledoa besleyebilirsiniz. Bir köşeye gül ortada bir boşluk bırakıp orayada japon şemsiyesi dikersiniz.Mangrow köklerinin üstüne knarlarından misinayla java moss yerleştirirsiniz.Kenarlara tek başına 2-3 köşeye anubias dikersiniz.Arka köşeye dev crpto diker arka sırayıda sazla donatırsınız.Ön sıralarada bakabo dikersiniz.Gülün yanınada kırmızı tütün koyarsınız ve süper bir görüntü olur.
[/QUOTE]

Hasan çok teşekkür ederim yorumlar için.
O yapıştırma derecelerden kullanmıyorum, çok haklısın hem gerçek ısıyı vermiyor hem de kötü bir görüntü oluşturuyor akvaryumun içinde. Ve ayrıca bugün 4 adet Cüce Gurami aldım  :D :D o kadar mutlular ki ben de onların mutluluğuyla mutlu oldum, ilk balıklarım oldukları için başlarına kötü birşey gelmesini istemedim. Yavaş yavaş tanka ısıtıp poşetiyle birlikte bir süre bekletip sonra poşetin ağzını açarak kendilerinin çıkmalarını sağladım ve akşamdan beri, ilk girdiklerinden bu yana, yaklaşık 3 saattir çok canlı ve hareketliler. Suya alıştıktan bir süre sonra çok az yem verdim tepkilerini ölçmek için ve çok da güzel afiyetle yediler :) sonra az bir miktar daha verdim aç olabilecekleri ihtimaline karşın. Bir de yarın sabah işe gitmeden doyurucu bir öğün vereceğim.

Bahsettiğin balıkların neredeyse hepsini beslemek istiyorum özellikle Melek balıkları. Onlardan da kesin istiyorum ancak büyüdüklerinde diğer küçük balıklara zarar verebilirler diye de korkuyorum.

Bitkilerden de istediklerim var özellikle java moss, saz, anubias.. Bitki konusunda balıklar kadar iyi değilim henüz isimleri öğrenme aşamasındayım ancak yapacağım düzen senin de anlattığın gibi, kafamda şekillendirdim..

Guramilerin fotoğraflarını çektim yarın işe gittiğimde burada paylaşacağım. Hem cinsiyetlerini de öğrenmek istiyorum, umarım en azından içlerinden bir ya da ikisi farklı cinsiyettedir.

Tekrar teşekkür ederim,
Saygılar..


Evet, balıklarımın (4 adet Cüce Gurami) ilk fotoğrafları..


Akvaryumuma ilk giren canlılar oldular.. İlk olarak çevreyi tanımaya koyuldular  :)


Düz Mavi renkli olan..


Çizgili Kırmızı..


Burada da Düz Kırmızı ve Çizgili Mavi var..



Arkadaşlar ayrı bir konu açmak istemiyorum, balıklarımın cinsiyetlerini söyleyebilecek olan var mı ? Hatta biraz yardımcı olabilirim, benim düşüncem bu üstteki düz kırmızı olanın üst yüzgeci hep havada ve diğerlerini kovalıyor ve arada sanki onunla kur yapıyorlar, birbiri etraflarında yüzüyorlar..

Gurami'lerin de su üzerinde köpük yaptığını okudum, sonrasından köpükten düşen yumurtaları yuvaya taşıyormuş ancak bende sump olduğu için köpük suyun üzerinde durmayacaktır ki,   bir kaç kez kur yapıyorlar gibime geldi ve bu esnada baya baloncuk çıkardılar ancak tabi hemen sump'tan aşağı indi ! Bunula ilgili yapabileceğim bir şey var mı ?

Teşekkürler..
lewent812009-09-01 10:26:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan_ali05Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Antalya
Mesaj: 2147
hasan_ali05Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2009 10:30
 Arkadaş saydığım balıkların hepsi neredeyse kolay bulunuyor.Heleki istanbulu düşünümiyorum hepsini rahatlıkla bulursun diye düşünüyorum.Melek konusunda da korkmayın diğerlerine bir şey yapmaz.Neonları en az 10 lu besleyin 2-3 kök ince yapraklı eledoa ve bol bol java moss alın lepistes yavruları için yeter.Şimdilik bunları söyleyebilirim başlangıç için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lewent81Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 83
lewent81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2009 12:00
Arkadaşlar selamlar,

Hafta sonu arkadaşımla eminönüne akvaryumcuları gezmeye gittim. Ne var ne yok bir şeyler alabilir miyim diye ancak pek bir şey bulamadım doğrusu. Hep aynı bitki ve canlılar var. Ben de eli boş dönmemek için 5 dal Elodea 5 adet Cabomba ve 1 adet türünü bilmediğim Crypto aldım, bunun hangi tür olduğunu söyleyebilen varsa sevinirim. Saksısı ile birlikte kuma göndüm, satıcı 1, 1buçuk ay sonra saksısından çıkartıp tek tek dikmemi söyledi.
Ayrıca yine aynı dükkandan 7 adet Cardinal Neon aldım ancak günden güne öldüler ne yazık ki :( bugün sabah sadece 2 tanesi yaşıyordu, sanırım akşama gittiğimde onları da ölü bulacağım, güçlü balıklar değillermiş sanırım.

Fotoğraflar aşağıda..






Buharlaşmanın önüne geçmek için "buhar camı" yaptım ancak malzemeye şeffaf pleksi kullandım ve isteğime göre de yem atmak için küçük bir parça kestim.


Sump kulesi girişine, iş yerinde bulduğum çelikten yapılmış, çok sıkı bir süzek gibi bir malzeme kullanıyorum. Çok güzel oldu ancak sanki biraz fazla güzel oldu gibime geliyor ! Boşlukları çok ince, yüzey akıntısını çok düşürdü..


Mecidiyeköy'den 1 adet "timer" aldım 10 TL'ye, çok da güzel çalışıyor. Eminönü'ndeki dükkandan bir de "food timer" (otomatik yemleme makinası) almıştım ancak onun fotoğrafını çekemedim, çekip buraya koyacağım, onu da 35 TL'ye aldım ve çok kullanışlı.
Ve bilgisayarda kullandığım en düşük hacimli ? (değerlerini bilmiyorum) UPS i de akvaryumun elektriği için kullanıyorum. Hatta taktıktan kısa bir süre sonra elektrik kesintisi oldu şansa ve 18 W gücündeki Atman kafa motorunu yaklaşık yarım saat boyunca hiç zorlanmadan çalıştırdı. (Fotoğraf çok bulanık çıkmış üzgünüm.


Son kalan çift Cardinal Neonlarım


Genel görünüm.



Dün itibari ile tankıma 2 adet Goldhead Marble Angelfish ve 1 adet de Black Marble Angelfish katılmış oldu. Onların da fotoğraflarını 1-2 gün içinde koyacağım.

Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2009 11:21

Gerçekten çok güzel olmuş.Bana yardım eder misin levent abi ben de lepistes bakıcam(tek bir tür)lütfen yardım edin msn adresim bursali.japon@hotmail.com


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lewent81Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 83
lewent81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2009 13:22
Çok zorlanmazsın emin ol !
Akvaryumunu istediğin gibi tasarla, düşün sonra kumunu kayanı kütüğünü koy, ardından suyunu da koyup en aşağı 4-5 gün bekle ve sonra da 2-3 adet başlangıç olarak lepistes koy. Hepsinin erkek ya da hepsinin dişi olmadığından emin ol sadece. Çok çok fazla aşırı ilgi ve özen gerekmiyor inan.

Ben eminim ki çok güzel bir akvaryumun olacaktır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batmuraÇevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 265
batmuraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2009 15:12
Hayırlı olsun. Acaba cüce Guramiler kavga etmiyorlar mı? Ben eskiden beslerken birbirlerine tahammül edemediklerine şayit olmuştum. Bildiğim kadarıyla ülkemizde bu balıkların dişileri de çok zor bulunuyor ve o yüzden üretilmeleri zor. Ama çok güzel balıklar o ayrı... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lewent81Çevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 83
lewent81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2009 17:15
Teşekkürler Murat Bey,

ve söyledikleriniz doğru. Çok kavga ediyorlar ancak alan geniş olduğu için çok problem olduğunu sanmıyorum. Çok hareketli balıklar ve izlemesi çok keyif verici. Hatta birbirleri etrafında dönüp ardından baloncuklar çıkarak uzaklaşıyorlar :) Yalnız dişileri de yine dediğiniz gibi zor bulunuyor ancak benim Cüce Guramilerimi aldığım akvaryumcu arkadaşım "nedense" bana iki erkek, iki de dişi vermiş  ?!?! Çok ilginç..

Dişi Gurami arıyorum ancak henüz bulabilmiş değilim, biraz daha tecrübe sahibi olunca Gurami besleyen ve üretebilen arkadaşlardan rica edebilirim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir