Alabalık Yemi


UmitKARAKAYAÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2016
İl: Ankara
Mesaj: 230
UmitKARAKAYAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2017 18:44
Konumuz Alabalık yemi antibiyotik konusunu bu laf üzerine anlattım.[QUOTE=Tunc Berk]Balığın uzun yaşamasını isteyen bir hobici[/QUOTE]
[QUOTE=Kromatit]Doktorum beyfendi. O flagyi ezberden anlatırım size. Kantinciyle, mühendisle uğraşmam. Balık antibiyotik direnci kazanmıyor. Kovayla vs ilgisi yok. Siz tuvalete döktüğünüz ilaçlı su ile gereksiz ilaç kullanarak dünyadaki antibiyotik direncine az veya çok bir katkıda bulunuyorsunuz. Sonra iş bize kalıyor. Hadi desekki üretimhane var. Verimliliği arttırmak adına balıkların bünyesini bir şekilde güçlü tutmanız lazım o yüzden proflaksi yapıyorsunuz. Tamam bütün dünya yapıyor. Akvaryumda kaç tane balık var, su koşulları ne kadar kötü, bizim balıklar niye iç parazit kapmıyor? Suysa su yemse yem.

Sindirim deneyine gelince şöyle açıklayayım. Balığın kıçına bakıp her zaman verdiğim çay kaşığı miktarı filanca marka japon yemi ile çay kaşığı miktarı alabalık yeminin ne sindirilip ne kadar emildiğini anlıyorum. Bilim gözlem ile başlar. Ölçüm ile devam eder.

[/QUOTE]
tıp fakültesinde size doğayı antibiyotik kullanan akvaryumu olan hobiciler kirletiyormu dediler .. Biz burda üfürmeden Alabalık yeminin daha faydalı olduğunu bunu ilgili fakülte kantincilerinin bile bildiğini dedik .. İnanmayan gider sorar..[QUOTE=Tunc Berk]
Antibiyotik kullanımı bağışıklık sistemini tembelleştirir. Canlı antibiyotiğe bağımlı hale gelir. Sekteye uğradığı zaman sonuçları hoş olmaz. Antibiyotiğe karşı direnç geliştiren bakteriler balıklar için tehlikeli olabilir. Antibiyotik etkisiz kalır, bağışıklık tembelleştiği için savunmaya geçemez çünkü onun yerine iş yapan antibiyotiklere güvenmektedir. Bu durumda meydan bakterilere kalır.
Sağlıklı bir canlı üzerinde düzenli antibiyotik kullanımı her alanda sakıncalı görülürken alabalık çiftliklerinin referans alınması durumun vahametini açıklıyor zaten.
Bizler para kazanmak için alabalık yetiştirmiyoruz, balık ölümlerini maddi zarar olarak görmüyoruz. Hobici gözüyle bakmak lazım.
[/QUOTE]
burdan hobici gibi görünmüyorsunuz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2017 18:51
Dünyadaki antibiyotik direncinin en büyük suçlusu besicilerdir. Daha sonra bilinçsiz kişisel kullanım gelir. Bu da bilimsel bilgidir. Sizi bol antibiyotikli günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2017 19:22
Güneş balçıkla sıvanmaz.
Bkz:[URL=http://biotek.ankara.edu.tr/files/Y.Ezgi-ERT%C3%9CRK-Hayvan-K%C3%B6kenli-Salmonella-ve-Shigella-su%C5%9Flar%C4%B1nda-%C3%A7oklu-antibiyotik-direnci-ve-integ.pdf] Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü Yüksek Lisans Tezi[/URL]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir