Amerikan Zebra Balığı Alacağım


turkiyefedaisiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 123
turkiyefedaisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 12:21
30 Dakka sonra Zebra balığı almaya gideceğim balığı alırken neye dikkat etmeliyim bide bende çöpçü balığı var küçük onlarla birlikte yaşarlarmı. Ben yurtdışında yaşadığım için herşeyi hemen bulma imkanım yok ama şimdi sölersin bi ihtimal bulabilir bide ilaç falan lazımmı bunlar için bana bunları söyleseniz yeterli.
 
 
 
Youmlar İçin Teşekkürler.......

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serhat38Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2010
İl: Kayseri
Mesaj: 305
Serhat38Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 12:26


            Copcu derken eger copcunuz bronz veya komando copcuyse birlikte yasamalari zor onun yerine cichlid copculerden olan labioysa sorun yasamazsiniz.Baligi alirken tabikide ilk once saglikli olup olmamasina bakacaksiniz bunun icinse baligin durgun olmamasi renklerini iyi gostermesi ve istahi temel unsurlardir.
            Zebralar dayanikli turler oldugu icin herhangi bir ilac almaniza gerek yoktur .Zaten gereksiz kimyasallar katarak baligi dahada kotu duruma dusurmeye gerek yok diye dusunuyorum.
Serhat382010-06-17 12:26:59

+1: [T]218958,TinkyWinky[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeromenÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 235
HeromenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2010 12:29
Öncelikle zebra balığını hangi boyutlarda alacağınız cok önemli üstelik zebralar büyünce başınıca cok bela olur arkdaşımdan edindiğim bilgilerle sizi biraz aydınlatmaya çalışacağım.
Zebralar bildiğiniz gibi cok değerli bir balık değildir ama yinede bir "canlıdır"üstelik ayda bir yumurta bırakılar ve balıkcıların coğu bu yavruları almaz başınıza bela olur.Erkek zebra bıkarın vatozu çifleştiği dişi dışındaki herkeze zarar veri.O yüzden imkanınız varsa başka türler almaya yönelin.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

astronotsevgisiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 64
astronotsevgisiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2010 00:25
Bence iyi bir karar vermişsiniz bende onca balığın ardından Zebra'ya geçtim gayette memnunum. Gerçekten çok özel canlılar :) Herşey maddiyat demek değildir, onların anne-babalık güdüsü, yavrularını özenle büyütmelerini seyretmek, ayrıca her türlü koşula ve ortama olağanüstü dayanıklılığı ve üreme dönemlerinde dişilerin karnını saran o güneşimsi renk ile birer tabiat harikasılar. Üreme işini de fazla kafanıza takmayın derim ben, eğer illa üreteceğim diyorsanız yetişkin 1 dişi 1 erkek alıp yavrulamalarını beklemek en mantıklısıdır, başka çift zebralara yada daha başak balıklara gerek yoktur çünkü yavrulayan çift, yavrularını korumak için diğer tüm balıkları öldürecektir Siz bir çift alın ve benim gibi sadece tek sefere mahsus üretin. Zaten bu üretimden 100-150 arası yavru çıkacak minimum 70-80 tanesi yaşayacaktır ( gerekli koşular sağlanırsa ve sadece 1 çift balık olursa. ) Sonra yavrular serbest yüzmeye başlayınca 1-2 hafta bekleyip anne babayı ayırırsınız, 1-2 haftayı geçirmeyin, çokta erken ayırmayın çünkü annelerinden öğrenecek şeyleri olacak. Sonra zaten elinizde kalan balıkları eşe dosta hediye eder veya akvaryum.com üzerinden ücretsiz verirsiniz mutlaka alıcıları çıakcaktır. Kendinizede akvaryum boyutlarınıza göre 5, 10 veya 15 tane ayırırsınız. Bunlarda birdaha üremesin bu kadar balık yeter bana diyorsanız içlerinden sadece dişileri kendinize ayırırsanız bu sorun çözülür. ( Dişiler yukarda da belirttiğim gibi cinsel olgunluga ulaşınca karınlarındaki turuncu lekeden ve erkeklere göre ufak oluşlarından kolaylıkla ayırt edilebilir ) umarım yardımcı olmuşumdur. astronotsevgisi2010-06-18 00:27:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir