ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
astronotsevgisi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ağustos 2009 14:26
Son Ziyaret:
21 Haziran 2010 17:14
Toplam Mesaj:
64 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berk Çağdaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berk Çağdaş

SON 10 MESAJI

Amerikan Zebra Balığı Alacağım
Bence iyi bir karar vermişsiniz bende onca balığın ardından Zebra'ya geçtim gayette memnunum. Gerçekten çok özel canlılar :) Herşey maddiyat demek değildir, onların anne-babalık güdüsü, yavrularını özenle büyütmelerini seyretmek, ayrıca her türlü koşula ve ortama olağanüstü dayanıklılığı ve üreme dönemlerinde dişilerin karnını saran o güneşimsi renk ile birer tabiat harikasılar. Üreme işini de fazla kafanıza takmayın derim ben, eğer illa üreteceğim diyorsanız yetişkin 1 dişi 1 erkek alıp yavrulamalarını beklemek en mantıklısıdır, başka çift zebralara yada daha başak balıklara gerek yoktur çünkü yavrulayan çift, yavrularını korumak için diğer tüm balıkları öldürecektir Siz bir çift alın ve benim gibi sadece tek sefere mahsus üretin. Zaten bu üretimden 100-150 arası yavru çıkacak minimum 70-80 tanesi yaşayacaktır ( gerekli koşular sağlanırsa ve sadece 1 çift balık olursa. ) Sonra yavrular serbest yüzmeye başlayınca 1-2 hafta bekleyip anne babayı ayırırsınız, 1-2 haftayı geçirmeyin, çokta erken ayırmayın çünkü annelerinden öğrenecek şeyleri olacak. Sonra zaten elinizde kalan balıkları eşe dosta hediye eder veya akvaryum.com üzerinden ücretsiz verirsiniz mutlaka alıcıları çıakcaktır. Kendinizede akvaryum boyutlarınıza göre 5, 10 veya 15 tane ayırırsınız. Bunlarda birdaha üremesin bu kadar balık yeter bana diyorsanız içlerinden sadece dişileri kendinize ayırırsanız bu sorun çözülür. ( Dişiler yukarda da belirttiğim gibi cinsel olgunluga ulaşınca karınlarındaki turuncu lekeden ve erkeklere göre ufak oluşlarından kolaylıkla ayırt edilebilir ) umarım yardımcı olmuşumdur. astronotsevgisi2010-06-18 00:27:15
12 günlük yavruları Anneden ayırmak zorunda kaldım
[QUOTE=Shadow designer]Ağzına sığmayacak boyuta gelesiye kadar ayrı bir akvaryumda tutmanızı tavsiye ederim. Zaten zaman içerisinde içlerinden bazıları çok büyüyecek ve küçük olanlara saldırmaya başlayacaklardır. Sırasıyla büyüyenleri ana tanka aktarabilirsiniz. Genelde büyük olanların erkek olma ihtimali yüksek olacaktır. O yüzden kendi hallerine bırakırsanız erkekler kız kardeşlerini küçükken öldürebilirler. Geriye elinizde çok az dişi kalır. Ana tanka attığınız yavruyu daima gözlemleyin eğer diğerleri kovalıyor ancak pek zarar veremiyorsa kalsın. Ama yüzgeçlerinde yırtıklar ve vücudunda yaralr varsa yavruluğa geri alın biraz daha büyüsün. Fazla telaşlanmayın zebralar çok dayanıklı canlılardır. Karma tanklarda olan yavrulamalarda bile onca balık arasından büyüyen yavrular çıkıyor ve damızlık boya bile ulaşıyorlar.[/QUOTE]
 
Çok teşekkür ederim inanın şimdiden bile bazı yavrular kıl gibi, bazılarıda diğernin 3 misli diyebilirim Tebessüm yalnız benim şöyle bir sorunum var Yavrular ana tanktalar, anne ise baba yavrulukta. Sizcede bu işte bir terslik yok mu? Big%20smile yavruları yavrulağa mı almam şarttır? alırsam tül yavruluğa sıkış ölme ihtimalleri nedir? vs.  
12 günlük yavruları Anneden ayırmak zorunda kaldım
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız... şuan yavrular hepsi bir araya toplanmış dipte duruyorlar ama sizin söylediğinize göre birşey olmaz inşallah. :)
 
Birde ne zaman Diğer balıkları yavruların yanına alabilirm
12 günlük yavruları Anneden ayırmak zorunda kaldım
Merhaba, Zebra yavrularım serbest yüzmeye başlayalı 12 gün oldu. Düne kadar herşey normaldi fakat dün ilginç bir şekilde anne, yavruları ağzına alıp alıp fırlatıyordu. Bende bu yaptığı işlem, yavruların sağlığı için gereklidir diye düşünüp müdahele etmedim tabi ama bu sabah baktığımda neredeyse yavruların yarısı yoktu Aglama Ve hala dişi yavruları ağzına alıp alıp fıraltıyordu. Ama bir ayrıntıyı atlamıştım anne, ağzına aldığı yavruların bir kısmını yutuyor, bir kısmını da geri salıyordu! Bende Mecburen anneyi ayırdım yavrular yalnız kaldılar... Acaba bir sorun olur mu? Birde anne 21 gün sonra yavruları yer deniyordu benimki 12 gün olmasına ragmen yiyiyor bu mümkün mü? astronotsevgisi2010-06-16 20:32:19
Astronot hakkında?
[QUOTE=ELPRESACANARİO]

Yani ortak karar; ''astronot akvaryumlarında önemli olan akvaryumun ebatları'' mı?

Astronota uygun ebatlardaki akvaryumlar zaten 250 litre civarı yapıyor.
[/QUOTE]
Aynen. Böyle düşünüyorum... Yinede sizin tercihiniz Tebessüm astronotsevgisi2010-06-13 01:49:06
Astronot hakkında?

Geçen sene Astronot beslemiştim, 90 litrelik tankta 2 Astronot, 2 Vatoz, 2 Papağan, 3 Pacu, 1 Pengasus ve 1 Midas vardı. Tabiki bu kadar kavgacı ve iri balıkları uzun süre bir arada yaşatmak imkansızdır... Benimde amacım uzun süre yaşatmak değildi. Bu balıkları 3-4 cmlik yavruyken aldım Paculara bir süre bakıp sattım, Astronotu da aynı kişiye sattım sonra sırasıyla Papağanları, Midası, Pengasusu ve diğerlerini verdim, çok şükür bu balıkları besleme esnasında 1 Vatoz dışında kaybım olmadı. Balıklarım 5-6 ay kadar uyumlu ve sağlıklı yaşadılar, tabii bunda balıkları yavruyken alıp birbirine alıştırmam çok önemliydi. Gerçi bu balıklara 6 ay değilde 2 sene baksaydım hiç biri sağ kalmazdı oda ayrı konu :)

İnternette yazan 300 litre, 500 litre, 1 ton muhabbetlerine fazla itibar etmemek lazım. Her yazılana itibar edeceksek eğer şöylede bir gerçek var ki aslında hiç bir balık akvaryumda beslenmez :) hatta hiçbir canlı doğasından alınıp kafeslere, akvaryumlara, odalara kapatılamaz. Beslediğiniz balığın cinsi, karakteri, habitatı ne olursa olsun, bir canlıyı uçsuz bucaksız göllerden, denizlerden alıp 4 parça camın içine sıkıştırmak yanlıştır. İsterseniz yapabileceğiniz en büyük akvaryumu yapın, evinizin yarısını boydan boya akvaryuma çevirin Balık gene doğasındaki gibi olamayacaktır, gene yetmeyecektir. Bülbül altın kafeste hesabı :)

Astronot beslenecekse önce çok etkili bir filtrasyon ( hem iç hem dış filtre ) mutlaka sağlanmalıdır, gerek dışkılarının büyüklüğünden, gerekse yedikleri yemi solungaçlarından püskürtmelerinden dolayı Oscarlar suyu çok kirletirler. Böyle sert mizaçlı balıklar beslenirken dişi-erkek oranı da makul şekilde ayarlanmalıdır, bir erkeğe 1 dişi değilde en az 3 dişi düşmelidir ki sürekli aynı dişiyi kovalayıp, tartaklamasın.

Akvaryum ebatına gelince dediğim gibi ben size kötü örnek olmayım tabiki 90 litrede Astronot kalıcı olmaz sonuçta iri ve kavgacı balıklar ben bir süre yaşattım ama sizde yaşayacaklar diye bir garantisi yok...  Öncelikle Balığın rahat hareket edebileceği bir tank tercih etmelisiniz. örneğin: Tankı seçerken astronot balığının boyu Akvaryum şartlarında makisumum 30 cm oluyorsa, siz en az 35-40 cm genişliği olan bir akvaryum tercih etmelisiniz ki balıklar rahat hareket edebilsin. Zaten bu mantıkla hareket ederseniz alacağınız akvaryum 200-250 litreden aşağı düşmeyecektir sonuçta astronot besleyeceksiniz.

astronotsevgisi2010-06-11 16:20:32
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim. Size akvaryum bilgilerimi vereyim öyleyse Tebessüm
 
Tank 85 litre civarında (72x28x50cm), Eheim marka saatte 400 litre civarı su çeviren dış filtre kullanıyorum, ısıtıcı 26 derecede sabit, her gün bir kere yemleme ve ışıklandırma yapıyorum bitkisel, hayvansal ve dip yemi olmak üzere olmak üzere 3 çeşit yem kullanıyorum, dip çekimi yapmıyorum çnkü filtrenin kapasitesi saatte 400 civarı olduğundan 85 litrelik tankı mükemmel temizliyor, dip çekimi yerine 15 günde bir taze su ilave ediyorum.
 
Bu verdiğim bilgilere göre kaç Zebra besleyebilirim? ilerde yanlarına Vatoz, Çöpçü tarzı balıklar ve küçük boyutlu cikletler koyabilir miyim?
 
Birde dişileri tercih etmemi söylemişsiniz ancak Dişi zebralar sürekli yumurta bırakacağı için, annelik içgüdüsüne bürünüp aşırıcı saldırganlık gösterebilir mi?
 
Tekrar teşekkürler.
astronotsevgisi2010-06-09 18:51:25
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Merhaba, elimde 1 çift Zebradan aldığım, 100 kadar yavru var. Bir sefere mahsus Üretim yaptım, ancak Zebralarla başa çıkamayacağım için bir daha üretmeyi düşünmüyorum. Tebessüm Şimdi bu elimdeki 100 yavru büyüdüğünde, çoğunu eşe, dosta, akvaryumcuya hediye edip, içlerinden 10-20 taneyi de kendime ayıracağım. Ancak tekrar ürememeleri için balıkların hepsi aynı cinsiyet olacak. Ama bu konuda kafama takılan bazı sorular var, forumda araştırmama rağmen cevaplarını bulamadım.
 
1.) Kendime ayıracağım yavrular Dişi mi yoksa Erkek mi olursa daha avantajlıdır, kavga etmemeleri açısından?
2.) Yavrular Kaç Ayda Cinsiyet Ayrımı Yapılacak Boya Ulaşır?
3.) Yavrular Kaç Aylık Olunca Duruma Göre Anneyi veya Babadan Birini Yanlarına Koyabilirim ( Yavrular kaç aylık olunca anne-baba onlara zarar veremez? )
4.) Bu Yavruların İçinden Beyaz Zebra Çıkar mı? Anne Ve Babaları Beyaz Üzerine Siyah Çizgili Zebra.
astronotsevgisi2010-06-09 16:41:37
Boş Tankta 150 Yavru Kayboldu
[QUOTE=anaki]Öncelikle hayırlı olsun.Evet arkadaşımında başına böyle bir şey gelmişti.Balığı dışarı atlamış.Arkadaş fark ettiğinde balık kurumuştu.Ancak o da suyun içine atmıştı ve daha sonra düzelmişti.Gerçekten zebralar dayanıklı balıklar.
Yavrularınızın gelmesine sevindim bende bugün sabah baktım zebralarım yumurtlamış ve demin baktım yumurtalar çoğalmış sanırım tekrar yumurtlamışlar.Böyle bir şey olabiliyor mu?[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim gerçekten cok dayanıklılar :) Sorunuza da bilgim olmadığı için cevap veremiyorum...
 
[QUOTE=Eren de Carlos]Aynı şey bnm green terrorumun başına gelmişt i su değiştirirken koyduğum kovadan atlamış aradım aradım bulamadım en sonunda da buldum balık kurumuş ağzı açık ölmüş gibiydi kovaya koydum canlandı :Big%20smile
 
Yavruları bulmanızada çok sevindim hayırlı olsun Big%20smile
[/QUOTE]
 
Bende bir benim başıma geldi sanıyordum, meğer ne çokmuş balığı dirilen :)
 
[QUOTE=menimen14]Klozeti ben görsem bende canlanırım.:):):) [/QUOTE]
 
Fazla duygusal olmamak lazım :)
 
Teşekkürler.
Boş Tankta 150 Yavru Kayboldu

Yorum yazan herkese sonsuz teşekkürler. Arkadaşlar çok ilginç bir şekilde yavrularım geri geldi :) Dün gece anne sürekli kütüğün arkasında bir yerde saklanıyordu, altında da bir karartı vardı... Kütüğü kaldırınca gördüm ki yavrularını altına almış ısıtıyor sanırım Göz%20Kirpma Şimdi mutlu mesut geçiniyorlar üstelik şuana kadar hiç kayıp yok.Tebessüm

Birde dün akşam yaşadığım ilginç bir olayı anlatmak istiyorum... Bildiğiniz üzere ana tankta sadece dişi ve yavruları duruyor, diğer balıklarda karantina tankım olmadığı için bir kovanın içinde yaşıyordu, kovanın üstünü de havluyla kapamıştım ama biraz aralık kalmış. Erkek Zebra da bu aralıktan atlayıp halının üstüne düşmüş tabii ben bu balığın düştüğünü fark etmedim, belkide üstünede bastık görmeden Aglama daha sonra akşam saatlerinde eve gelen misafirler fark edip balığın intihar etmiş dediler, gerçektende halının üstünde ölmüştü, buna eminim.

Defalarca dokunsakta hiç bir tepki vermiyor, cansız yatıyordu ve üstelik derisi kurumuştu, buda saatlerdir orada olduğunu gösteriyordu. İhmale sebebiyet verdiğim için üzülmeye başlamıştım tabii. Balığı tam klozete atacakken sanki kuyruğu titrer gibi oldu, hemen kovaya bıraktım ve bir anda yüzmeye başladı... İlk başlarda sendeledi ama balık resmen canlanmıştı, dünden beri üstünden 24 saat geçti şuan gayet iyi, yem yiyiyor ve yüzüyor... Zebraların en dayanıklı bir kaç balıktan biri olduğunu okumuştum ama bu olaya kadar inanmıyordum açıkcası. Balık resmen dirildi diyebilirim. Sok

Görkem Bey, Zebra ile ilgili konuları okudum, şu zaman kadar Ciklet üretiminde başarılı olamadığım için en kolay ve en sık üreyen Zebra balığını denemek istedim. Amacım da binlerce balık üretmek değil, çünkü elden çıkaramayacağımı biliyorumTebessüm Bu 150 kadar yavrudan 50-60 tane kurtarıp tekrar üremeyecekleri şekilde içlerinden sadece dişileri veya erkekleri seçerek kendime ufak bir koloni yapmak istiyorum. Hak verirsiniz ki kendi yetiştirdiğiniz Balık, parayla alınandan daha özel oluyor Tebessüm

Teşekkürler.

astronotsevgisi2010-06-06 18:46:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.