Ankaralı Akvaristler


dichter06Çevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 306
dichter06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 11:50

Günlerdir herkesin merakla ne olacak diye beklediği, Ankaralı Akvaristleri ayaklandırma girişimlerinin ilk aşaması olan imzalarımız tamamlanmıştır. Amacımız bir bölünme oluşturmak değil, aksine birlik ve beraberliği yeniden sağlamaktır.  Bu sebeple Arif kardeşimizin mangal toplantısına katılan bütün akvarist arkadaşların ortak fikri ile başta tüm Ankaralı Akvaristlere tek bir imza yaparak, forumda birlik-beraberliği sağlamak istedik ve bunda da başarılı olduk. Ankaralı arkadaşlarımızın derneğin İstanbul’a taşınmasından dolayı  tepkilerini azaltmak, Ankaralıların birbirinden kopmadığını; aksine tuttuğunu göstermek için tek bir yürek olalım dedik. Bundan sonra aramıza katılmak isteyen arkadaşların buluşmalarda ve yapılan etkinliklerde aktif olabilecek kişileri seçerek yeniden bölünmelerin önüne geçmeye çalışacağız.  Bu sebeple  bir referans  sistemi  oluşturmaya karar verdik. Sonuç olarak Ankaralılar olarak yeni bir yer tutup, bilgi paylaşımına orada devam etmeyi düşünüyoruz. Tabi bunların öyle kolay olmayacağını hepimiz biliyoruz. O yüzden önce aramızdaki kırgınlıkları gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca bu gruba katılacak arkadaşların hiçbir ticari amaç gütmeyerek hareket etmesi gerekmektedir. Çünkü işin içine paranın girdiği yerde kesinlikle sorun çıkacağını hepimiz biliyoruz. Aramıza katılmak isteyen arkadaşların bunları göz önüne alması gerekmektedir.

Bu sebepten ötürü bir haftadır hiçbir açıklama yapmaksızın bilgilerimizi yazdık ve imzalarımızın yapılmasını  bekledik. Eğer ki bu sebepten dolayı bize kızan, kırılanlar varsa kusura bakmayın. Artık Ankara’yı hobi anlamında yeniden ayaklandırmaya çalışacağız. Bizimle beraber bu yolda olmak isteyen arkadaşlarımız varsa, bize ulaşabilirler, her türlü buluşmaya katılabilirler. Dışlanma, soğuk davranma, vb olaylar olur diye hiç çekinmeyelim. Herkes birbiriyle sevgi,  saygı, hoşgörü, dürüstlük çerçevesinde ilişkilerine devam edeceğine inanıyorum.

Biz Ankaralı Akvaristler olarak böyle bir işe ön ayak oluyoruz. Umarım bizi diğer illerdeki arkadaşlar da takip eder ve tüm Türkiye’de akvaryum hobisi hak ettiği yeri bulur.

Başta hiçbir karşılık beklemeden imzalarımızı hazırlayan Mustafa KARTAL ve imzaların yapılması konusunda ilk fikri ortaya atan Emre Can BÜLBÜL ve bu girişim için emeği  geçen herkese teşekkür ederim. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 11:55
Arkadaşlar herkeze merhaba 
Vira Bismillah.
 
Ankara akvaristler gurubu Ozan arkadaşımızın belirttiği gibi 22.07.2011 tarihindeki organizasyonumuzda 29 kişi ile ortak almış olduğumuz karar sonucu ankaralı akvarist arkadaşlarımızı bir arada tutma çabasıdır.Amacımız ankarada zaten var olan dayanışma ve yardımlaşma olaylarına hız katmak kenetlenmek çabasıdır. Bu yolda bize destek veren yanımızda olan bütün ankaralı akvaristlere teşekkür ederiz.
 
Arkadaşar Organizasyon hedeflerimiz aşşağıda bilginize sunulmuştur. Aynı imzayı taşıyan bütün arkadaşlarımıza sms yolu ile hizmet vermeye çalışacağız.
 
Organizasyon ve diğer çalışma konularımızı buradan konuşulup ona göre sayfa açılacak.
Şuanda ilk organizasyonumuz mangal buluşmasında kararlaştırdığımız iftar yemeğidir.
 
Ankara akvarisler iftar yemeği ( konu ramazanın ilk günü açılacak tarih ve yer bilgisi konuda kararlaştırılacak.)
GöKHan2011-07-30 14:32:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EFENDİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 2160
EFENDİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 12:04
Güzel bir düşünce ama umarım düşünüldüğü gibi olumlu sonuçlar doğurur . Malumunuz, ayrışmaya çok meyil veren bir uygulama olmuş . Ankarada bulunan akvarist arkadaşların, abilerimizin kardeşlerimizin tepkilerinin azalması konusunda ise, tepki vermeleri geç olmuş diye düşünüyorum . Geçte olsa bir tepki, birliktelik, aktiflik her daim iyidir elbette . Şayet gerçekten aktif bir ekip olursa belkide genel merkez olmasa bile ankarada yeniden bir dernek yapılanması olabilir ama bu yapılanma için gerçekten aktiflik şart. Çünkü dernek varkende derneğe gidip gelen, su değişimi, temizlik v.s gibi ufak işlerini yapan birkaç kişi vardı. 1 elin parmaklarını geçmeyecek kadar kişi . Umarım bu sefer parmaklarımız yetmez saymaya bu aktif kemik kadroyu .  Bende ankarada oldukça aktivitelerinize katılmaya çalışırım Ozan 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kwinstonÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 684
kwinstonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 13:44

Ve beklenen açıklama geldi teşekkürler Ozan. Ankaralı aktivarislerin silkinmesinin zamanı gelmişti geçiyordu güzel bir hareket oldu. Umarım çalışmalarımız hızla bir ivme kazanır başkentte yakışır bir akvaryum gurubu oluruz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bulemrebulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 922
bulemrebulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 13:56
Emeği geçen bütün arkadaşlara sonsuz teşekkürler. 
Haydi Ankara...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

The_ReligiouSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 554
The_ReligiouSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 13:58
Başlatılan bu hareket umarım en kısa sürede meyvesini verecektir. Her toplulukta olduğu gibi bizim bu oluşumumuz da da yeterince aktif olmayan kişiler mutlaka olacaktır. Ancak asıl hedefimiz ve önceliğimiz bu birliği ayağa kaldırmaktı gerekli adımlar zaten aktif grupla yapılıp katılımı en üst düzeye çekmek olacaktır. Herkesin eşit imkanları ve şartları olmayacağı için herkesten aynı aktifliği beklemek zaten mantıksız olur. Ama en pasif kişinin bile ben organizasyonlarda yerini alacağına eminim. Hakkımızda hayırlı olmasını dilerim. Derdimizin ayrımcılık olmadığı vurgulandı bu sebeple bize her buluştuğumuz ve buluşacağımız mekan zaten bir dernek şubesidir. Düşüncem o dur ki bundan sonra yapılacak organizasyonların arası çok soğuk olmaz zaten. İftar, bayramlaşma, selamlaşma, gezi, piknik, yeri gelir kartopu oynamya bile gidilir. Yeterki birlik ve beraberlik hat safhada olsun ki olacaktırda. Emeği geçen ve elini taşın atltına koyan herekese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan ÇapcıoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 656
Hakan ÇapcıoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 14:06
Emeği geçen bütün arkadaşlara  teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

botsalıÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2010
İl: Konya
Mesaj: 87
botsalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 14:43
Ben de emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. Bundan sonraki gelişmeleri bekliyoruz. Görüşmek dileğiyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dichter06Çevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 306
dichter06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 16:53

Destekleyen arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım iftar yemeğinde gelecekle ilgili daha güzel kararlar verebiliriz.

dichter062011-07-30 17:01:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SolanoÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 644
SolanoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 16:56
Güzel bir oluşum ve düşünce tebrik ederim ve ileriye dönük çalışmalarınızdan dolayıda kutlarım :)Jsolano2011-07-30 16:57:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KribensisÇevrim Dışı

[B]7672,2[/B]
Kayıt: 11/07/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3530
KribensisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 17:54
[QUOTE=EFENDİ]Güzel bir düşünce ama umarım düşünüldüğü gibi olumlu sonuçlar doğurur . Malumunuz, ayrışmaya çok meyil veren bir uygulama olmuş . Ankarada bulunan akvarist arkadaşların, abilerimizin kardeşlerimizin tepkilerinin azalması konusunda ise, tepki vermeleri geç olmuş diye düşünüyorum . Geçte olsa bir tepki, birliktelik, aktiflik her daim iyidir elbette . Şayet gerçekten aktif bir ekip olursa belkide genel merkez olmasa bile ankarada yeniden bir dernek yapılanması olabilir ama bu yapılanma için gerçekten aktiflik şart. Çünkü dernek varkende derneğe gidip gelen, su değişimi, temizlik v.s gibi ufak işlerini yapan birkaç kişi vardı. 1 elin parmaklarını geçmeyecek kadar kişi . Umarım bu sefer parmaklarımız yetmez saymaya bu aktif kemik kadroyu .  Bende ankarada oldukça aktivitelerinize katılmaya çalışırım Ozan  [/QUOTE]
 
 
Düşüncenize saygı duyuyorum. Ancak bir açıklama yapmak isterim. Geçtiğimiz günlerde 25 kişilik bir yemek organizasyonu yaptık. Herkez en yakınındaki arkadaşlara gerek Ö.M yoluyla gerekse sohbet mesajı yoluyla konuyu aktardı. Bırakın mangala gelmeyi cevap vermeye gerek duymayan arkadaşlar oldu. O yüzden referans sistemi iyi olacak. Adam bakacak bu kemik grup mangal, paintball, carting oradan oraya geziyor bende katılayım diyecek, referans bulacak. Bu grubun içerisinde öyle kuvvetli insanlar vardık k, üretimhanesi olan, tropheus, mbuna uzmanı olan, mağazacı, güvenlik, devlet memuru, doktor. Böyle grupların içerisinde yer almak maddi manevi her zaman kar getirir. Katılmak istemeyene saygı duyarım. Ben giderim cos cos mangalımıda yaparım, takır takır paintball'umuda sıkarım, %50 indirimle tropheusumuda alırım, bilmediğim konularıda öğrenirim. Fedakarlık yoksa başarıda yok.
 
Tekrar tekrar teşekkürler.
 
 


Bu arada İftar yemeği ayın 15'i itibariyle olursa Sinemle geleceğim. 15'inde önce olur ve mesaim olmazsa tek geleceğim. Eğerki ailevi bir ortamdan ziyade kararlarının alınacağı bir ortam olacaksa tek gelmeyi tercih ederim.

Başlangıç olarak 6 kişiye referans veriyorum. Kendileri buraya gerekli bilgiyi yazacaklar. Maddi, manevi katkıları olacaktır.

birolcanatan
 
madencimustafa
 
tutankhamon5
 
rmz_akcay
 
Emrah
 
yasingunduz
Kribensis2011-07-30 18:25:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bulemrebulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 922
bulemrebulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 18:31
Referans sistemi için erken olduğunu düşünüyorum Alper. (Tabi bu benim fikrim tartışmaya açık)
Şöyle yaparız düzenlenecek iftar yemeğinde bu tarz konularda beyin fırtınası yaparız bir gecede hallederiz. İsmini yazdığın arkadaşlar da gelirler başka arkadaşlarda gelirler. Zaten bu oluşumumuzu yeni gelecek arkadaşlarla daha farklı platformlara taşırız. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 18:46
'' Böyle grupların içerisinde yer almak maddi manevi her zaman kar getirir. Katılmak istemeyene saygı duyarım. Ben giderim cos cos mangalımıda yaparım, takır takır paintball'umuda sıkarım, %50 indirimle tropheusumuda alırım, bilmediğim konularıda öğrenirim. Fedakarlık yoksa başarıda yok''
 
Alper abi az bile yazmış bu gurup sadece akvaryum gereksinimleri değil sosyal çevre açısından da çok şeyler katar insana, Hiç birimiz olayı ticari amaç için düşünmüyoruz. Amaç baştada dediğimiz gibi bir olmak.
 
Abi yanlız referans olayında emre nin dediği gibi bekleyelim işin üstünden bir iki organizasyon geçsin. Arkadaşlarımızın sadece imza için değil bizim kardeşliğimize desteklerini gözlerimizle görelim. Elemelerimizi yapalım.
GöKHan2011-07-30 18:47:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

knight eagleÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 75
knight eagleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2011 19:07
Selam arkadaşlar,
Böyle bir oluşumun içinde bulunmak, el verdiğince yardımcı ve de faydalı olmak beni mutlu eder. İyiden iyiye monotonlaşan yaşam içerisinde sevdiğim bir hobi uğruna zaman değerlendirmesi olur. Sosyalleşmek mi istiyorsunuz, buyrun o zaman "SOSYALLEŞELİM" ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir