ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
botsalı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Aralık 2010 17:18
Son Ziyaret:
16 Ağustos 2022 10:48
Toplam Mesaj:
87 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Reha Botsalı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Reha Botsalı

SON 10 MESAJI

sarı başlı siyah kuyruklu balık
Ankara'da bir akvaryumcuda bu balıklar çikolata moli adı ile satılıyordu.
Resimdeki algin türü nedir:
Merhaba,

Acaba aşağıdaki resimlerde camdaki alglerin türünü bilen var mı? Yaptığım araştırmaya göre mavi-yeşil alg ya da kahverengi alg olabilir diye düşündüm ama emin değilim. Bunlardan kurtulma yolu ile ilgili de önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.



Navigasyon Alacağım
Selamlar Alper Hocam,

Ben 2-3 senedir noname marka 5' lik bir navigasyon aleti kullaniyorum ve de isimi fazlasiyla goruyor. Navigasyon alirken ekranin buyuk olmasi (bence 5' ideal)  kullanmayi kolaylastirir. harita guncellemeler acisindan genelde noname markalarda IGo 8  navigasyon programi bulunuyor. Bunlarin guncel haritalarini da (eger korsan kullanima karsi degilsen) interneti arayarak bulabilirsin.
Sarı prensesler korkuyor
Yanlarına biraz daha girişken bir-iki balık ekleyebilirsiniz belki. Bendeki saulosi c.r ler yem verme sırasında ilk harekete geçen balıklar oluyor. Akvaryumdaki sarı prensesler de yem yeme moduna giriyorlar. 
Karanlığın Efendileri - Yavru Fabrikası
Alper Hocam,

Akvaryum gerçekten çok güzel olmuş. Senin akvaryumu önceden görmüş olsam ben de kahverengi yerine siyah taşları tercih ederdim. Sarı ve siyah çok güzel uymuş. Böyle bir akvaryumda kırmızı renkli bir balık da iyi giderdi diye düşünüyorum, ama tam kırmızı renkli bir mbuna var mı bilmiyorum.

Ekleme: Şimdi bir kırmızı mbuna (portakalın kırmızı versiyonu) buldum, ama Türkiye'de var m ıdır bilmiyorum. http://bluegrassaquatics.com/catalog/product/view/id/188/s/pseudotropheus-sp-red-zebra-cherry-red/category/26/
botsalı2012-06-15 10:23:17
Doğal Yolla Yavru
Merhaba,

Ben akvaryum dekorunda mercan taşı denilen içerisinde boşluklar olan bir taş kullanmıştım ve bu taş yavrular için çok güzel  bir saklanma yeri oluşturuyor.
suyum yeşil
Aslında anladığım kadarı ile akvaryum suyunuz  su piresi için ideal bir besin kaynağı. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir, ama iki öneri olarak:

1) Akvaryuma gelen ışığı biraz azaltabilirsiniz.
2) Camdaki yosunlar için vatoz, sae gibi balıklar alabilirsiniz.


kribensis
Merhaba,
Bildiğim kadarı ile kribensisler hem etçil hem otçul beslenebilirler. En azından bendekiler her iki tür yemi de yiyor. Balıklarınız belki ortama henüz alışmadıklarından yem yemiyordur. Bitkili akvaryumu olan arkadaşlar daha iyi bilirler, ama bence bahsettiğiniz köpükler bitkilerden ziyade hava alamadıkları için balıklar tarafından yapılmış olabilir.
botsalı2012-05-04 17:38:19
Kribensis&Mücevher
Merhaba,

Bir ara 65 cmlik akvaryumda ikisine birden bakmıştım. Akvaryum çok kalabalık olmasına rağmen mücevherler yumurta dökmüştü. Daha sonra mücevherleri o akvaryumdan çıkardım. Kanaatimce eğer beraber bakılacaklarsa akvaryumun geniş olması gerekiyor. Mücevherler cüsseleri itibari ile pek etkilenmiyor, ama Kribensisler tedirgin olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.