Antibiyotikler


mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2011 13:16
Antibiyotikler, bakteriyel hastalıkların tedavisinde çok yararlı olan antibiyotiklerin dış ülkelerde pek çok çeşidi akvaryum balıkları hastalıkları için piyasaya çıkarılmış bulunmaktadır. Ülkemizde de bu konuda bazı girişimler vardır. Akvaryumlarda en çok kullanılan antibiyotiklerden bir kaçı aşağıdadır. 

Terramycin 
10-20 mg./Litre 
Eriyikte balıklar uzun süre banyo yaptırılabilinir. 

Chloromycetin 
50-80 mg./Litre 
Eriyikte balıklar uzun süre hasta balıklar tutulabilir. 

Oxytetracycline 
5-8 mg./Litre 
Eriyikte balıklar uzun süre hasta balıklar tutulabilir. 

Bactrim 
1 tablet/100 Litre 
3 gün boyunca uygulanır.Sonunda %50 su değiştirilir. 

Kinin 
Litrede 0.001 gr.=1 mg. oranında uygulanabilir. (Akvaryuma bu kadar küçük dozda vermek için önce 1 gr. kinin 1 litre suda eritilir.Daha sonra litre başına 1 ml. gelecek şekilde uygulanır. 

Formalin 
0.1ml/litre oranındaki karışımda balıklar 1 saat banyo yaptırılır. Dış parazitler için akvaryumlara 100 litre su için 1 ml. kullanıla bilinir. 

Tuz 
%3-5 ihtiva eden suda balıklar 2 dakika tutulur ise bu tedavi sülüklerden kurtulmak için tuz birebirdir.

Bilgiler çeşitli kaynaklardan alıntıdır.

Beğenenler: [T]61644,hmustak[/T][T]129504,terasil[/T][T]128285,Speedy[/T][T]175508,xEmrex[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hmustakÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 237
hmustakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2011 14:14
Kullanım detayları için teşekürler. Bu antibiotiklerden bir yada birkaçını ben kullandım. Bu antibiotiklerin etki alanlarını da yazıyor olmamız gerekir diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2011 17:35
[QUOTE=hmustak]Kullanım detayları için teşekürler. Bu antibiotiklerden bir yada birkaçını ben kullandım. Bu antibiotiklerin etki alanlarını da yazıyor olmamız gerekir diye düşünüyorum.[/QUOTE]

Kullanan arkadaşlarda, hangi alanda kullandıklarını, tecrübe ettiklerini ve nasıl bir yöntemle balığı kurtarıp, başarılı olduklarını yazarlarsa paylaşım daha güzel olur 

Terramycin

Dış parazit hastalıklarında kullanılmış, kuruk erimesi, funguslar, ağız ve baş kısmınada oluşan pamukcuklar v.b


Chloromycetin

Pulları kısmen ve tamamen dökülen balıklarda kullanılmıştır. Pulları tamamen yada büyük oranda dökülen balık, ayrı tanka ayırılıp, 10 litre suya 600 mg uygulanılmıştır, tadavi sonucu yüzde yüz iyileşme görünmeye bilir. Bir iki pul dökülmesinde hemen tedavi gerektirmez, yaşlı balıklarda  ara ara pul dökülmesi olur ve normal balıklardada zaman zaman iki üç tane pul düşer ve yerine tekrar gelir.

 

Oxytetracycline hydrochloride

Balıklarda yıpranan dış mukozaya yaralara yerleşen, parazitlerin sebep olduğu enfeksiyonlarda kullanılmıştır.
mesutok2011-06-26 18:45:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scelikÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2007
İl: Malatya
Mesaj: 101
scelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 00:30
Flagyl Tablette kullanılabilir. Özellikle iç parazitlerde gayet etkilidir.

Eski akvaryumumda her su değişiminde 150lt için iki tableti suda eritip kullanırdım, geçmişte hiçbir balığımda parazit vs sorunu yaşamadım..

Beğenenler: [T]202538,Eren.ogum[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 01:41
Oxytetracycline ve Terramycin etkin maddesi Tetrasiklin Hcl'dür. Keza hastalığın parazit üreme aşamasını geride bırakıp, enfeksiyona dönüşmüş durumlarda, hem gram negatif, hemde gram pozitif aneroblar üstünde etkili olduğu için bu yönlü bir iç hastalıkta son derece etkili bir tedavi sağlar. Özellikle iç parazit diye tabir ettiğimiz mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında, mide ve sindirim sistemine ilacı mutlaka indirmek gerekir. Balık yem alıyorsa eriyik yeme emdirilerek verilebilir. Şuur kaybı varsa banyo etkili olabilir. Şuur kaybı ve yemden kesilmiş balıklarda en etkili yol ağızdan enjektedir. Enjeksiyon süresi kısa ama etkili olmalı. Enjeksiyon biter bitmez balık tanka salınmamalı, kısa bir süre daha bekletilerek, suya girdiği anda kusması engellenmelidir. Aksi takdirde sindirim sitemine inemeyen ilacın hiç bir değeri kalmayacaktır. Balıkta şuur kaybı yoksa kısa süreli banyo etkisiz kalabilir. İlacın tanka zerkedilmesi bakteri floarasının çöküşüne sebep olacaktır. Tetrasiklin hcl için tank uygulamasındaki üst limit 1000mg/75lt. suda ve Ph 7,5 altında daha etkindir. Tecrube ile sabitlenen dozaj 750mg etkin içeriğin bir su bardağı su ile karıştırılarak, balığa yoğun tedavi döneminde 8 saatte bir 10cc verilmeli, balıkta düzelme emareleri görülüyorsa tedavinin başarısına müteakip 4. dozdan sonra 12 saatte bir 10cc kullanılarak 3. gün sonunda tedavi durdurulmalı ve eriyiğin yeme emdirilerek verilmesi etkin bir yöntemdir. Yeme emdirilen eriyiğe bemiks kompoze ampul adı altındaki vitamin takviyesi, balığın kendini toparlamasında etkin bir rol almaktadır. Bu tedavide, piyasa eczanelerinde TETRA 250mg adı altında ve etkin maddesi oksitetrasiklin hcl olan antibiyotik kullanılmıştır. 
Tedavi yöntemi ve dozaj, discus, melek, yunus ve sarı prenses balıklarında tarafımca kullanılarak tecrube ile sabittir
Yukarda adı geçen TERRAMYCIN adlı çözeltinin, NEO-TERRAMYCIN_+_VITAMIN adı altındaki kombine çözeltisi, hayvan hastalıklarında ve özellikle kanatlılarda kullanılan son derece başarılı bir antibiyotiktir. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Discus tedavisinde ve ilk uygulamadaki alıntıları aşağıya tarihleri ile yazdım. Umarım okuyan arkadaşlara yardımcı olur. Alıntılar başka bir forumda yazılmış ve tamamen bana aittir. Bu ilk uygulamamdaki sıkıntılarımı ve çaresizliğimi bir an hatırladım. 
O çok bilen üstadlarımız varya, bu işin piri olanlar, o çok bilenlerden medet bekleyip, gözü yaşlı bilgisayar başında saatlerce attığım özel mesajlara yada foruma açtığım konuya mesaj beklediğimi hatırladım şimdi. Ben gözü yaşlı balıklarımın erimesini izledim başka kardeşlerim beklemesin diye alıntıları yazıyorum.

[QUOTE=MehmetAbi 18.06.2010]Merhabalar sevgili discus severler. Şu an moralim çok iyi. Öncelikle ana tankıma yada karantina tankıma her hangi bir ilaçlama yapmadım henüz. Ama düngece saat 02:30 civarında ve bugün gündüz saat 15:30 civarında olmak üzere bir bardak ılık suda 750 mg tetra karıştırdım ve balıklarıma ağız yoluyla 10 cc uyguladım. Şu an itibariyle akşam eve geldiğimde balıkların bariz bir şekilde canlı olduklarını görebiliyorum. İlaçlamadan önceki halleri grup olarak hepsi bir yerde ve suyun üst kısmında tamamen isteksiz ve cansız yeme hiç dokunmayan bir durumdaydılar. Lakin şu  anda görüyorumki üretim filtresini tırtıklıyorlar ve ürkek değiller. Özellikle içlerinden birinin durumu çok vasattı karında aşırı bir şişlik ve gözleride neredeyse fırlamış bir durumdaydı. Ama şu an göz çeperleri çok daha iyi ve fırlak dediğimiz tabir baya bir azalmış durumda karnıda düne ve sabaha nazaran daha inik bir durumda. Tankın orta kesimine inmiş durumdalar. Halsiz oldukları belli ama sabahki durumlarından çok çok daha iyiler. Her seferinde tankın sol tarafından yemleme yaparım ve onlar bana doğru gelirlerdi. Şimdi yine aynı durumda yem için bana doğru hareket ediyorlar. İnanın çok mutluyum. Bu tedaviye 2 gün tek doz devam edeceğim. Ek olarak birazdan Nidazol ve bemiks vitamin kombinasyonlu yem vereceğim az biraz yeseler yeterli olur inşallah. Ama tankı ilaçlama konusunda hala kararsızım. Eğer bu şekilde atlatabilirsek. Microfish uygulamayı düşünüyorum. Hem su zararlılarına karşı hemde balıkları koruma amaçlı. Bu arada 2 gündür su değişimi yapmıyorum. Yemlemeyide nerdeyse durdurmuştum zaten. İlaç uygulaması bitimine müteakip değişimlere devam edeceğim. Nitrat neredeyse 0 diyebilirim. Ph 7 civarında seyrediyor. Tabi bunda yemlemenin neredeyse sıfıra inmesininde de büyük rolü vardır diye düşünüyorum.

Tekrardan yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara canı gönülden teşekkür ederim. Süreç için yazmaya devam edeceğim...[/QUOTE]

[QUOTE=MehmetAbi 19.06.2010]Merhabalar...

Sabah saat 08:30 civarı yemleme yaptım. Dün akşama nazaran daha hareketliler ve yem için didişmeler yaşıyorum. Vasat durumda olan balığımda bunların arasında ve diğerleri kadar olmasada oda baya bi yem tırtıkladı...

Gün içindeki yemlemeleri hafiften geçiştirerek akşam yine ilaçlı yem yedirmeyi planlıyorum....[/QUOTE]

[QUOTE=MehmetAbi 20.06.2010]Merhaba Arkadaşlar...

Dün yine balıklara 10 cc ağız yoluyla ilaç uyguladım. Balıkların ürkeklikleri tamamen ortadan kalktı, Yeme ilgileri had safhada. Vasat durumdaki balığım normale döndü. Bugün son doz uygulamayı ve akşam üstü %30 su değişimi uygulayacağım. Su değişiminden önce nidazol ve tetra karışımı ilaçlı yemleme yapacağım. Günde tek öğün ilaçlı yemlemeye 3 gün daha devam etmeyi düşünüyorum. Su değişimleri tedavi bitene kadar %30 la devam ederek; tedavi bitimine müteakip %20 ye çekeceğim.

Çok şükür herşey yolunda gibi. Yol gösteren ve emeği geçen her bir discus severe sonsuz teşekkürler...[/QUOTE]

Bu tedavide yıkılan balık sayısı tam 17'dir. Balıklar çaresizlik aşamasında 3-4 gün civarında tamamen şuurları kaybolmuş ve zayıfladığı dönemde tedaviye başlanmış. 1 haftanın sonunda düzenli dip çekimi ve beslenme ile tek bir fire dahi verilmemiştir. Son alıntıdaki teşekkür, emeği geçmeyip, kendini ben bu işin piriyim sanıp burnu havalarda biçare zavallılara kapak mahiyetinde yazılmış bir zerdeniştir...

MehmetAbi2011-06-27 02:12:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hmustakÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 237
hmustakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 16:56
[QUOTE=MehmetAbi]O çok bilen üstadlarımız varya, bu işin piri olanlar, o çok bilenlerden medet bekleyip, gözü yaşlı bilgisayar başında saatlerce attığım özel mesajlara yada foruma açtığım konuya mesaj beklediğimi hatırladım şimdi. Ben gözü yaşlı balıklarımın erimesini izledim başka kardeşlerim beklemesin diye alıntıları yazıyorum.[/QUOTE]

İyi bildiğim, yaşadığım ortak tecrübe diyebilirim. Paylaşımlarınız için kendi adıma teşekkür ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 17:39

Mehmet Bey ne yazıkki ticari kaygılarla birçok tedavi yöntemi bizlerden saklandı. İnternetin yaygınlaşmasıyla bir çok bilgiye (engellemelere rağmen) ulaşmaya başladık. Ben balıklarım ölünce yada hasta olunca gerçekten rahatsız oluyorum ve çevremdeki bir çok kişiye tedavi yöntemlerini anlatmaktan çekinmiyorum. Ama bilinçli yada bilinçsiz çok kişi bu tür konularda yorum yapıp insanları yanlış yönlendiriyor. Örneğin yaz geldi deyip insanların ısıtıcılarının fişini çekmesini söyleyen bir çok düşüncesiz kişi var ondan sonra su değişimi yada ani hava değişikliğinden hop beyaz benek oluyor balıklarımız ben bu yüzden ağustos ayı olmasına rağmen beyaz benekten balık kaybettim ayrıca dropsy de cabası . 1 tl ye satılan o dip yemlerinden ben farkına varana kadar çok japonun dropsy oldu ve öldü ama bunun nedeninin bu yemden olduğunu sadece 1-2 kişi bana söyleme nezaketinde bulundu şimdi o yemi balıklarıma vermiyorum ve dropsy olmuyorlar. Herkes akvaryumcudan şu ilacı al ver diyor ama o ilaçlar bir işe yaramıyor malesef :(




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2011 23:02
10 yıl japon besledim, 10 yıllık yüzde yüz elde ettiğim tüm başarılarımı, besleme, üretim, tedavi, balık psikolojisi ne varsa hepsini sazansıgillerde uygulamalı paylaştım, paylaşmaktayım. Balıklar sağlıklı yaşadıkça, sahipleri mutlu oldukça, buda bana yetiyor. Herkes dogrulugundan emin olduğu tecrübelerini paylaşırsa, buda bakmakla yükümlü olduğumuz canlıları daha mutlu ve sağlıklı yaşatacaktır. İnsanı insan yapan paylaşmaktır, bilgide paylaştıkça yayılır, egoistce onları saklamak, insanca bir yaklaşım değildir, insan paylaştıkça büyür, öğrettikçe öğrenir, kendini tazeler. Balık deyip geçmemek lazım, sahiplerini tanıyorlar, ruhsal yakınlık kuruyorlar sahipleriyle. 10 yıl bir japon balığıyla aynı odada yaşadım, hareketleriyle herşeyi anlatıyordu bana, balık olmaktan çıkıyor sahibiyle bir şekilde ortak bir ileşitim kuruyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAbiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 347
MehmetAbiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 00:52
[QUOTE=mightymurat]

Mehmet Bey ne yazıkki ticari kaygılarla birçok tedavi yöntemi bizlerden saklandı. İnternetin yaygınlaşmasıyla bir çok bilgiye (engellemelere rağmen) ulaşmaya başladık. Ben balıklarım ölünce yada hasta olunca gerçekten rahatsız oluyorum ve çevremdeki bir çok kişiye tedavi yöntemlerini anlatmaktan çekinmiyorum. Ama bilinçli yada bilinçsiz çok kişi bu tür konularda yorum yapıp insanları yanlış yönlendiriyor. Örneğin yaz geldi deyip insanların ısıtıcılarının fişini çekmesini söyleyen bir çok düşüncesiz kişi var ondan sonra su değişimi yada ani hava değişikliğinden hop beyaz benek oluyor balıklarımız ben bu yüzden ağustos ayı olmasına rağmen beyaz benekten balık kaybettim ayrıca dropsy de cabası . 1 tl ye satılan o dip yemlerinden ben farkına varana kadar çok japonun dropsy oldu ve öldü ama bunun nedeninin bu yemden olduğunu sadece 1-2 kişi bana söyleme nezaketinde bulundu şimdi o yemi balıklarıma vermiyorum ve dropsy olmuyorlar. Herkes akvaryumcudan şu ilacı al ver diyor ama o ilaçlar bir işe yaramıyor malesef :(

[/QUOTE]

Murat Bey ticari kaygıyı bir yere kadar anlarım. Kişinin yada kuruluşun hakkıdır, açıklamaya bilir, ekmeğini yemek ister, çünki o bulmuştur yada ne biliyim o icat etmiştir. Bunu bir yere kadar yine anlarım. Ama bilinen, kullanılan, başarısı kanıtlanmış ve paylaşılmış bir oluşum saklanırsa, o zaman işin rengi değişir. Hadi bunada kızmıyorum. Peki bildiğini yada tecrubesini, bilindiği ve kanıtlandığı halde umursamamak ne demek? İşte ben buna çok kızıyorum. Benim kastetmek istediğim işte onlardı. O havada gezen burnunu kırarlar bir gün. Öyle bir çıkmazın içine girersinki, öyle bir belaya bulaşırsınki, yavrudan anaçlarına bir anda ne olduğunu anlamadan ellerin bom boş kalır. O zaman dank eder insanın kafasına. Ben ne yaptım der ama iş işten geçer. İşte biz paylaşalımki bu hataya düşmeyelim. 
İçi kıpır kıpır, 3-4 ay parasını biriktirmiş, kafasına koymuş misal veriyorum discus alacak. Gönlü bir hoş, ayakları kanatlanmış, tankını hazırlamış, su dengesini oturtmuş, gözü hiç birşey görmüyor koşa koşa gitmiş almış discuslarını benim öğrenci hobici kardeşim, atmış tankına. Discus pahalı balık, para yok ne yapsın 6 adet yavruyu zor vermişler. Onuda kaktımışlar. Üstüne üstlük bide hastalanmış balıklar. Kararmış, bozarmış ölecek hayvanlar. 3-4 aylık giden harçlığınamı yansın, tankına verdiği emeğemi yansın bir çare ne yapacak? Hemen foruma bir konu açacak, bilenden medet bekleyecek. Anaa noldu? kimse oralı olmadı. Medet bekledikleri burnu havada oralı bile değil. Niye? onların parası bol çünki. Sorun değil onlar için. "Amaan canım sende, ölürse ölsün Alamanyadan bir parti daha getirtirim ne olacakki." Ama benim zavallı kardeşim balıklarını kaybedecek. Akabinde balıktan soğuyacak, hobiyi bolayacak. 2. bir şansıda yok. Kalbi kırık, gözü yaşlı bakakalacak akvaryuma, sonra boşaltacak tankını. Ya kömürlüğe kaldıracak, ya forumda ilan verecek, 3e 5e bakmadan haraç mezat çıkaracak elden. Yada üstüne bir örtü çekecek hayallerini süsleyen sevdası bir başka bahara kalacak. 
Yok, yok ağalar yok, ben buna müsade edemem. Varın sizde müsade etmeyin. Bildiğiniz ölçüde elinizi taşın altına sokun. Dara düşene yardım edelim. Bildiğimizi paylaşalım. Hiç birşey yapamazsak sırtını sıvazlayalım, moral verelim. Balıkları kurtarmışız, kurtaramamışız hiç önemli değil. Yeterki safımız belli olsun...


[QUOTE=mesutok]10 yıl japon besledim, 10 yıllık yüzde yüz elde ettiğim tüm başarılarımı, besleme, üretim, tedavi, balık psikolojisi ne varsa hepsini sazansıgillerde uygulamalı paylaştım, paylaşmaktayım. Balıklar sağlıklı yaşadıkça, sahipleri mutlu oldukça, buda bana yetiyor. Herkes dogrulugundan emin olduğu tecrübelerini paylaşırsa, buda bakmakla yükümlü olduğumuz canlıları daha mutlu ve sağlıklı yaşatacaktır. İnsanı insan yapan paylaşmaktır, bilgide paylaştıkça yayılır, egoistce onları saklamak, insanca bir yaklaşım değildir, insan paylaştıkça büyür, öğrettikçe öğrenir, kendini tazeler. Balık deyip geçmemek lazım, sahiplerini tanıyorlar, ruhsal yakınlık kuruyorlar sahipleriyle. 10 yıl bir japon balığıyla aynı odada yaşadım, hareketleriyle herşeyi anlatıyordu bana, balık olmaktan çıkıyor sahibiyle bir şekilde ortak bir ileşitim kuruyorlar.[/QUOTE]

Mesut Bey Abim... Ne güzel 10 yıllık bir tecrube sahibisin ve kendince mutlak doğruların var bu konuda öyle değilmi? Hani şu yazılan çizilenler varya bilimsel araştırmalar, teoriler. Onlara tezat düşen bence bir çok kanıtladığın tecruben vardır mutlaka. Dikkat et onları paylaşırken; Sonra 3-5 günlük biri karşına çıkıp, senin o 10 yıllık tecrubene, ağarttığın saçlarına, 40 yaşının saygısına bakmadan, bilimsel deneyleri makaleleri okuyupta "bunlar mutlaka doğrudur, adamı yanlış yönlendirme, seni kınıyorum, bilmiyorsun bu ...nu git mektebinden oku" diyerek sana bir saygısızlık etmesin. Desenki "ben yapıyorum işte bu bu işin doğrusudur. Bu buraya tezattır" yok anlamaz seni. Birde derlerki "ben yaptım oldu mantalitesiyle hareket etme, insanları yanlış yönlendirme, bak burda adam yazmış, çizmiş, denemiş, olmuş."diye canını sıkmasınlar. Üzülürüm sonra. Senden çok üzülürüm. Abim sende heba ettiğin 10 yılınla, aynada baktığın ağarmış saçlarınla kalıverirsin ortada. Ne söyleyeceğinide bilemezsin. 
Neyi ifade etmeye çalıştığımı, umarım anlatabilmişimdir. Onu diyeceğim bunları görüpte duyunca, insanın bildiğinide paylaşası kalmıyor. Ama şu yukarıda anlatmaya çalıştığım çaresizlik yokmu? İşte o heves ve o hüsran benim elimi kolumu bağlıyor.
MehmetAbi2011-06-28 01:01:14

Teşekkür Edenler: [T]228958,LepistesKatili[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 13:39
Mehmet bey sizi çok iyi anlıyorum sağolun, tabiki öyle kötü yaklaşımlarda olabilir, buraya giren insanlar bir canlının sorumluğunu alan, genelde  havyanları seven insanlar olduğuna inanıyorum, hayvanları sevenlerinde insanlara da sevgiyle yaklaşacığını düşünüyorum. En azından akıllı bir insan, burada bilgisini paylaşan bir insanın hiç bir çıkarı olmayacağını, ve bunu toplum menfaatine yaptığını akıl edebilecek bir zihniyettedir diye düşünüyorum. Ben 10 yıllık yüzde yüze yakın başarı sağlanmış bilgilerimi tecrübeli olduğum bölümde paylaştım, insanlar bu sayede yüzlerce balıklarını kurtardı. İyi besledi, iyi üretti, iyi tedavi etti. Onlar ve canlılar mutlu oldukça bu mutlulukta bana yetti. İki seçenegim vardı, bilgi ve başarılı tecrübelerimi, deneyimlerimi paylaşmamak, ikinci paylaşmaktı, ben paylaşmayı tercih edecek yapıda bir insandım ve paylaştım devamda ediyorum. Mezara götürsem neye yarayacaktı bu bilgiler.
Mehmet kardeşim, seni çok üzmüşler, seni gel japoncu yapalım bizim bölümde hiç üzülmezsin, hem japonların yüzlerce değişik renkleri var türleri var. Tankında genişse, birçok türü bir arada uyumlu beslersin. Evel Allah bilgi birikimi paylaşımı, olarak bayagıda iyi bir düzeye ulaştı, bizim japon bölümü.  
mesutok2011-06-28 13:47:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir