Apistogramma sp. steel blue kuyruk ta beyazlık


hobiciakvaristÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 526
hobiciakvaristÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2014 18:38
Fotoğraf:






Canlıdaki Belirtiler: kuyruk sokumunda beyaz büyüme, iştahsızlık, saklanma (apistogromma da normal olabilir), durgunluk.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 128

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: apistogramma sp. steel blue, Pterophyllum scalare (melek balığı), Poecilia reticulata (lepistes), Ancistrus cf. cirrhousus (cüce vatoz), corydoras aeneus (bronz çöpçü)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 6, 25, 0, 40

Filitrasyon: dış filtre, eheim 2213

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: kullanılmıyor.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : ayda bir su değişimi. En son yapılan değişiklik apistogrammaların eklenmesi olmuştur.

Forum'dan bir arkadaştan aldığım apistagrammaların ikisinde (toplamda 5) sırt ve kuyruk olmak üzere yüzgeçte eksiklik fark ettim alırken. Arkadaş bende de böylelerdi sorun yok dedi alırken. eve geldiğimde ise sırtınde yüzgeç eksiği olanın eksik olan yüzgeç tarafında beyaz bir bölge olduğunu gördüm (pamukumsu değil). Balıklar yeni geldiği için stresten olduğunu düşündüm. Kuyruğu ekik olanında kuyruk sokumunda beyazlık vardı. Ertesi gün kuyruk eksiği olan balığın beyazlaşma yayıldığını ve beyaz bir oluşum olduğunu gördüm (resimler ona ait). Sırtında beyaz olan da da beyazlık büyüydü, karnabaharımsı bir büyüme oluştu.

Sırtında beyazlık olanı ayrıdım, columnaris den şüphelendim. diğeri ise ortalardan kayboldu (öldüğünü düşünüyorum). Apistogrammalarda columnaris'e yakalanma durumlarının sıkça karşılaşıldığını yabancı sitelerde okumuştum.

Sizce kuyruk sokumundaki beyazlık nedir? Mantar veya columnaris ya da başka bir şey? Sırttaki bunun ile aynımıdır? Columnarisden şüphelendim dediğim gibi ama emin olamadım. Aynı anda olduklarından sırttaki beyazlık ile kuyruktaki aynı kaynaklıdır diye düşündüm.

Sırttakinin fotoğrafını çekmemiştim zamanında şimdi tanktaki mangrov kökünden dışarı çıkmıyor ama orda olduğunu görüyorum. Onun için diğerinin fotoğrafını koydum. ama beyaz oluşumlar aynı...


hobiciakvarist2014-07-02 18:49:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DaSKaPiTaLÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2011
İl: Afyon
Mesaj: 936
DaSKaPiTaLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 04:09
Hocam mantar, kuyruk erimesi var balıkta. Bana kalırsa herhangi bi kimyasal kullanma derim. Suya biraz tuz takviyesi yap ve sertliği arttır. Canlı yem agırlıklı beslemeye calıs. Canlı yemden kastım istahsızlık da olsa hayvan yiyor canlı yemi. Dipçekimini çoğalt bu aralar taze su döngüsü çoğalsın akvaryumda. Hatta bunları ayrı bi tankta edebilirsen karantina şeklinde çok daha hoş olur. Zaten arkkadaşlarda gereken cevabı verirler ama ben kimyasal karşıtı biriyim. Ama bu konuda çeşitli ilaçlar kullanıp olumlu sonuç alan bi çok arkadaş var. İlaç ismi alıp kimyasal da kullanabilirsin. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2014 09:13
Yav insan göre göre alırmı böyle yüzgeçsiz hasta balığı. Bir erime var kuyrukta elinde mikofish ilacın varsa o balığı ayırıp onunla tedavi etmende fayda var yediği yeme terramycin melhemde sürebilirsin sabah akşam 1.5 Tl eczanede.
Ayda bir su değişimide yetersiz gelebilir o konudada nüfusa göre dikkatli olmanda fayda var. Haftalık düzenli bir miktarda olsa nüfusa göre değişim yapmanda fayda var.
mesutok2014-07-03 12:42:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir