Apistom Yukarı Aşağı İnip Çıkıyor


VaqueroÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 37
VaqueroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2023 21:50
Arkadaşlar bu gün tanka yeni aldığım ürünlerden sonra balık strese girdi sanırım.

Tropical Sanital +Ketapang ürününden 2 çay kaşığı 50 litreye attım
Tropical ketapang 50ml sıvısından çok az damla attım 10-20 damla
Ve tarihi geçmiş Black water sıvısı vardı ondanda 1-2 ml attım

Sonra balıkta yukarı aşağı hareketler başladı bazen normal geziyor bazen devam ediyor aşırı hareketli sizce ölmesine neden olur mu?
3/1 su değişimi yaptım ve yeni gelen dişi Apistoyu az önce yavruluğa koydum bütün bunlar üst üste geldi.[EDIT]turok289,2023-02-14 21:51:09[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2023 23:21
Ben yeni su değişimlerinde benzer bir davranış gözlemliyordum fakat tam aksine balıkların mutlu ve huzurlu olduklarına yoruyordum. Çok hareketli olmamak şartıyla aheste bir şekilde aşağı yukarı hareket ediyorlarsa, stresten değil mutlu olduklarından da olabilir ama tankın durumunu, litresini, balıkların cinsini yazmamışsın. Büyük ihtimal tankın yüksek ph değerliydi, koyduğun ürünler ph ını düşürüp balıklarda rahatlama etkisi yaratmış olabilir. Tabi ki sizin de gözlemlediğiniz gibi tam tersi olarak, değişen su kimyası balıkları rahatsız da etmiş olabilir. Fakat benim deneyimim kesinlikle huzurlu olduklarında benzer bir davranış sergiledikleri yönünde oldu. Ama çok acele acele, sanki böyle bir şeyden kaçarmışcasına hareket ediyorlarsa tabi ki bariz strese girmiş, çok korkmuş olabilirlerde.

Ama kullandığınız ürünler kesinlikle bu balıkları strese sokacak cinsten değil. Benim tahminim akvaryumunuzun ph ının biraz yüksek olduğu, bu kullandığınız ürünler sayesinde ph düşmüş olabilir, bu da balıklarınızda bir rahatlama hissi oluşturmuştur. Bu da aşağı yukarı hareket etmelerine neden olur. Bu açıdan korkulacak bir şey yoktur.

Ben bir keresinde akvaryumda asitliği yükselteceğim diye beya bir yükseltmişim, elim kolum yandı, plastik derece vardı içinde onun bile plastiği yamuldu, eridi düşünün artık, balıklar bana mısın demedi? hiç bir şey olmamış gibi yüzmeye aynı davranışlarını sürdürmeye devam ettiler, ama derileri hafiften renk atmaya başlamıştı. Hemen çıkardım zaten o sırada da o kolumu feda ettim artık yapacak bir şey yok ama kardinal tetralar filan vardı, gerçi tüm balıklar blackwater dı Allah'tan da hiç kayıp, stres dahi yaşamadım.

Yani bunları yazdım çünkü kullandığın kimyasallar fazla bile kullanmış olsan balıklar doğaları gereği kendi ortamlarının fazlalığını rahatlıkla absorbe edecek şekilde donanmışlardır. Ama tersi durumda mesela ph bir derece yükselse hemen havale geçirmeye başlarlar çünkü kendi doğalarında asla karşılaşmayacakları bir durum. Örnek olması açısından veriyorum.

Beğenenler: [T]228351,thracian1923[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

VaqueroÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 37
VaqueroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2023 00:25
Akvaryuma attığım tuzdan dolayı oldu sonradan fark ettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir