Arkadaşlar(BETA okumadan açtığım için özür dilerim


SiperdesiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 65
SiperdesiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2010 21:29
Arkadaşalar benim  dişi ve erkek betam var benim bunları nsıl çiftleştirmem lazım akvaryumcudan aldım erkek beta önceden vardı ondan dişi beta aldım fkat erkek beta solungaçlarından bişey çıkartıp yaklaşıo ona dişi beta önceden doğum yapmış ama dişi beta hiç tepki ermio ona şuanda bir aradalar aca yumurtlama işlemi gerçekleşir mi??


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2010 20:12
Biraz betanızın bulunduğu ortamla ilgili bilgi verirseniz daha sağlıklı yardımcı olabiliriz. O solungaçlarından birşey çıkartıyor dediğiniz iç solungaçlar betalar sinirlendikleri ve dişilere karşı kur yaptıkları zaman kabarırlar bu esnada solungaçlarınıda sonuna kadar açarlar.
Betaların yavrulaması için öncelikle iyi bitkilendirilmiş ve durgun bir ortam oluşturması lazım. Eğer böyle bir ortam yoksa erkek dişiyi çok hırpalar ve buda balığınızın ölümüne yo laçabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IşılÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1478
IşılÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 00:31
[QUOTE=Siperdesi]Arkadaşalar benim  dişi ve erkek betam var benim bunları nsıl çiftleştirmem lazım akvaryumcudan aldım erkek beta önceden vardı ondan dişi beta aldım fkat erkek beta solungaçlarından bişey çıkartıp yaklaşıo ona dişi beta önceden doğum yapmış ama dişi beta hiç tepki ermio ona şuanda bir aradalar aca yumurtlama işlemi gerçekleşir mi??

[/QUOTE]

Dişi ve erkeği aynı akvaryuma koymayın sakın. Önce her ikisini de ayrı akvaryumlarda besleyip, form tutmalarını sağlamalısınız, her ikisi de çiftleşmeye hazır hale gelmeli. Erkek bettanız yeterli miktarda köpük yuvasını yapmalı. Hazır olduklarında sadece çiftleşme esnasında ikisini aynı akvaryuma koymalı, daha sonra tekrar ayırmalısınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir