Askerlik : Yoklama kaçağı olmuşum


MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2010 02:59
 Ağustos ayında 4 yıllık lisans bölümünden mezun oldum. MSB'nın sitesinden okuduğuma göre 31 Ekim'e kadar başvurmadığım için yoklama kaçağı olmuşum. Lisans mezunlarına 2 yıllık otomatik olarak erteleme yapılıyor diye düşünmüştüm. Hiç bir mazeretim yok. Yarın askerlik şubesine gidip dilekçe vermeyi düşünüyorum. Acaba apar topar paketleyip yollarlar mı askere ? FMF hastası olduğum için muaf raporu almayı düşünüyordum. Sitede yoklama kaçağı bölümünde yazılana göre  20 Şubat'a kadar başvurmazsam ( doğru anladıysam ) hapis cezası varmış. Şu anda 9 gün geçiktiğim için para cezası alacağım sanırım. Bilgisi olan varsa , paylaşırsa çok memnun olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2010 03:38
Ben yoklama muayene vs ne varsa kaçağı oldum.
Sebebi de tamamen vaktinden bile önce gittiğim askerlik şubesi memurlarının hatasıymış."tebligatsız bakaya"  olduğumu söylediler(haala bilmem ne demektir)
Herhangi bir ceza ya da apar topar götürülme olmadı.
Aksine gittim 5 aylık asker olduğumu ögrendim:D geldim 3 günde hazırlanıp birliğime teslim oldum.
Birebir olmasa da benzer bir olay yaşadım ama senin bahsettiğin tarzda bir sorun yaşamadım.Eminim daha bilgili arkadaşlar yönlendirecektir.
Sagılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reverseÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]6467,3[/B]
Kayıt: 29/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2725
reverseÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2010 10:13
Genelde okul sizin adınıza yapar tecil işlemlerini siz okumaktayken. Belli bir yaşı geçmediyseniz bu böyledir.
Okulun tecil işlemlerini yapıp yapmadığına emin olun önce.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2010 15:31
Bütün arkadaşlarıma muayene ve askerlik belgeleri gelirdi bana hiç gelmedi.Herkes muayene olmuş askere gidiyor ben gitmiyordum.İş , arkadaşlar aile derken hiç ilgilenmedim.
 
İşimin olmadığı bir gün askerlik şübesine gittim,durumu anlattım.Hem muayene hemde asker kaçağı olduğumu ve bu ayda gitmesem  hakkımda işlem başlatılacağını söylediler.Ordaki memura ya nasıl olur vs durumu anlattım ve ne yapmam gerektiğini sordum.

Gereken evrakları bugün getir işlemlerini yaparız bu gün muayene olursun,ceza almazsın dediler.Aynı gün muayene oldum yarın gel sülüsünü al dediler şok oldum.Ben 1 ay izin verirler diye düşünüyordum.Ertesi gün sülüsü aldık 2 gün yol , gözümü açtım Sivas'tayım Big%20smile
Ailem ve çevremdekiler buna inanamadı.Neyseki her Türk evladı gibi vatani görevimizi yaptık geldik.Tanıdık çevremdeki ilk kaçak olarak askere giden bendim(İstemeden).Herkes sürgüne yollanacağımı düşünürken bütün çevremin hatta 7 sülalemde en rahat askerliği ben yaptım.Birde üstüne 100 günüm varken 3 ay düştü askerlik ooo benden kralı yok Big%20smile Bu işe en çok abim kızdı ,çünkü o 15 gün sayarken askerlik 3 ay uzamıştı.Şans işte Big%20smile

Gençlerimize hayırlı teskereler ,ALLAH kazasız belasız bu kutsal görevi bitirmeyi nasip etsin.Saygılarımla

(Biraz uzun oldu özür dilerim,Sikkin)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir