ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mystery
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ağustos 2009 21:04
Son Ziyaret:
11 Haziran 2013 23:07
Toplam Mesaj:
487 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre gözalan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Ankara'da Köpek beslemek
 Bu konuyu aynı başlıkla daha önceden açmıştım fakat o konu genel bilgi edinmek içindi.Şimdi spesifik , belirgin sorular sormak için açıyorum.

 Askerden sonra Ankara'da iş buldum ve Ankara'ya ablamın yanına yerleştim.Köpeklerim İstanbul'da abimde kalıyorlar.Yakın bir tarihde kendi evime taşınmam gerekiyor ve aşağıda ki özelliklere sahip kiralık bir müstakil ev yada apartman dairesi arıyorum.

 1-) Aidat dahil 800 lirayı geçmemeli.
 2-) Bulunduğu site apartman vs. dahilinde köpek beslemek için hiç bir kısıtlama , kural olmamalı.Mümkünse hayvan sever çağdaş bir çevrede yer almalı.
 3-) SüperOnline fiberoptik alt yapısı bulunmalı
 4-) Büyüklük olarak 90m2 yeterli. 1+1 , 2+1 uygun.
 5-) Doğal gaz Kombi , doğalgaz soba vb gibi yaktığın kadar öde sisteminde bir ısıtmaya sahip olmalı.
 6-) Ev sahibinin bekara ev kiralamak açısından sıkıntıları olmamalı.

 Yaşadığınız çevrede bu şartlara sahip bir ev varsa yada lokasyonunu tam biliyorsanız ve paylaşırsanız çok sevinirim.

 Şimdiden çok teşekkür ederim .
Hayvan beslemek caiz mi?
 Istanbul'da ki eski mahallemde camiden dönen ihtiyar bir amca uyarmıştı beni köpek gezdirirken.Bunların ne etinden ne sütünden yararlanıyorsun bunlar haram at sokağa demişti.Bende o tarihten beri araştırıyorum.

 Köpek beslemenin caiz olup olmadığını anlatmadan önce müslümanlar arasında ki köpek fobisinin bir benzerinin 12. ve 13. yüzyılda reform ve protestan mezhebi öncesi hristiyan orta çağ avrupasında olduğunu paylaşmak isterim.Hristiyanlık yayılışından itibaren kendisinden başka bütün dinleri yasakladığı ve o dinlere ayit bütün ikonları yasaklamaya çalışmaktaydı. Kedi beslemekte mısır dinlerinin ve geleneklerine özgü bir alışkanlıktı.Özellikle kara dişi kediler mısır dinlerinde tanrıça olarak kabul edilirlerdi.Dolayısıyla 12.yy hristiyan avrupasında kedi beslemek yasaktı. Kara kedi besleyenler cadı diye yakılırdı. Kara kedinin uğursuzluk getirdiği batıl inancı buradan gelir.

 Konuya dönelim.Islamiyette örneğin domuz tümüyle haram bir hayvandır. Eti , sütü hatta beslenmesi bile haramdır. Bilimsel olarak incelediğinizde domuz etobur bir hayvan olmasından dolayı otobur hayvanlara göre bakteri taşıma riski daha yüksektir.Domuzu bırakın yemeği bir çiftlik hayvanı olarak beslendiğinde ve üretildiğinde atmosfere tonlarca metan gazı bırakılmış olunur , çevredeki akarsular gibi kaynaklara bile zararlıdır. Domuz sadece vahşi doğada olması gereken , vahşi doğadaki besin zincirince bir rolu olan insanlar tarafından üretilmemesi gereken bir hayvandır.

 Köpeğe gelirsek.Köpek tümüyle haram bir hayvan değildir.Hatta pek çok müslüman köpeğin bir amaç uğrunda beslendiğinde ki bu amaçlar avlanma , koruma olarak sıralanır , caiz olduğunu aksi durumda haram olduğunu düşünürler fakat bu yanlıştır. Zaten köpeğin bir evcil hayvan olarakda beslenmesi insana fayda sağlayacaktır. Her gün köpeği dolaştıracak yürüyüş yapacak spor yapacak.Hayvan sevgisini ve merhameti öğrenecektir.Dolayısıyla köpek evcil hayvan olarakda beslenebilinir.

 Köpek konusunda haram olan :

 Köpek eti yemektir.
 Köpeği süslemektir.

 Köpek beslemek batılı toplumlarda daha sık görüldüğü için islam ülkelerinde haram gibi algılanır.Fakat haram oluşuyla ilgili hiç bir hadis yoktur.
Taş Dünyasına Ulaşım
 Maltepe'den kadıköy'e , kadıköy'den Beşiktaş'a , Beşiktaş'tan Taksim'e , Taksim'den Mecidiyeköy'e , Mecidiyeköy'den Göktürk otobüsüne bin kemerlerin orada in oradan sora sora bul.

 Arabayla köprü yoluna doğru bodosloma gazla köprüyü geçince türktelekom stadını görene kadar pedaldan çekme ayanı sol şeritte.Türktelekomu geçince biraz ilerden kemerburgaz die ayrılıyor yol oradan sap göktürke mevzilen.Göktürkten kemerburgaz su kemerlerine doğru mevzilen oralarda sor.Gitmişken turşu da al.

 Yada benim gibi yap başka bir şehre taşın nereye ulaşmak istersen 15 dk da ulaş.80 yıllık ömrünün 17 yılını trafikte harcama
kijthae2013-02-10 15:56:36
Bilgisayarıma Windows 7 Professional 64 Bit Yükledim Amaaa....
 Mavi ekranda ne yazıyor ? Windowsla uğraşmaktansa al bir mac tertemiz kullan
Türkçe'si varken!
[QUOTE=M.Tuna]Pet Shop:Evcil Hayvan Dükkanı

Lütfen sizde ekleyin forumda gözünüze çarpan yabancı kelime ya da kelime gruplarını.

10 BİN yıllık Türkçe'mizi 70-80 yıllık Fransızca'dan devşirme İngilizce'ye kurban etmeyelim.

Forumda Türkçe kullanalım.

Eski mesajlarımda yabancı kelime kullandığımı hatırladım ve bu yüzden açtım bu konuyu.(Büyük hata)

Tarihte tüm yok olmuş medeniyetlerin biraz öncesine bakacak olursak ''dillerini''kaybetmiş olduğunu görürüz.

Bu forumu alışveriş merkezlerinin yabancı dil tabelası çöplüğüne çevirmeyelim.

Reverse ozmos:Ters Geçişme ya da biyolojik geçişme...(Türkçe'si varken)

[/QUOTE]

 " Forum , grup , mesaj "

  Türkçemizi korumamız gerektiğini öğütlerken bile yabancı kelimelerden kurtulamıyoruz.

  Her gün araba vitesine Fransızca hız demek yerine ( fransızca vitesse " hız " demektir ) Türkçe hız demezsek. Tren vagonuna Almanca araba demek yerine ( almanca wagen " araba " demektir.) Türkçe araba demezsek. Forum kelimesi yerine oturum kelimesini kullanmazsak. Küme demek yerine grup dersek.İleti demek varken mesaj dersek bu iş olmaz.

 Bu konuda oldukça bilgisisiz. Ben bu forumda defalarca kez yasaklandım. Nedeni türkçeyi yanlış kullanmamdı.Her defasında sizde çok doğru kullanmıyorsunuz demeye çalıştım kimse anlamadı.Günlük kullandığımız 200 kelimenin 30'u fransızca , arapça , farsça , ingilizce.1800'lerde yazılmış edebi eserlerdeki Türkçe ile bu gün kullanılan Türkçe'yi karşılaştırın zaten bu dilin geri dönülemez biçimde değiştini idrak edeceksiniz.
 
 Bu yüzden bırakında  raat raat yaziim


Yol bisikleti pompa
 Merhaba
 IStanbul'da yaşarken yol bisikleti almıştım.Şimdi Ankara'ya getirdim ama presta sibopa uygun pompa bulamıyorum.Nereden bulabilirim ? Internettede araştırdım ama ülkede bir tane presta sibop pompa yok.
İsrail sazanı
 Bir zararımi var ? Prusya sazanı olur israil sazanı 
Sigarayı bırakmak
[QUOTE=unotim123]İçmeyenlere kolay geliyor diye bir şey yok. Neden bunun arkasına bu kadar sığınılıyor anlayamıyorum. Şeker bağımlılığı da hemen hemen aynı şey. Buğday unu vs. de vücuda alındıktan sonra morfine dönüştürülüyor. Onlarda da aslında morfin bağımlısı oluyorsunuz. Ancak şeker gibi şeylerde zihin bağlantıları oldukça zayıf. Sigaradaki gibi sigara-çay, sigara-yemek sonrası, sigara-sıkıntı gibi zihin eşleştirmeleri yok. Zihin bağlılığınızı kırmak için de eşleştirmeleri zihninizde yeniden gözden geçirmelisiniz. Bu istek meselesi. Yani içine düşülen bir çıkmaz değil, kişi istiyorsa bırakır, istemiyorsa bırakmaz. Bu kadar basit. [/QUOTE]

 Bende eski kullanıcılardanım.Siz bağımlı olmadığınız için aklınıza sigara geldiğinde " zararlı , pahalı , saçma sapan , zehir... " diyip geçiyorsunuz. Sigara içme isteği sadece düşünce düzeyinde olduğu için içmenin neden olduğu sağlık sorunlarını aklınıza getirip bu fikirden saniyeler içinde uzaklaşabiliyorsunuz.Fakat bağımlı insanların beyindeki dopamin dengeleri bozulduğu için son sigaralarından sonra yaşadıkları sigara içme dürtüsüyle mücadele etmek zorundalar ve inanın bu dürtü yüzünden  1 saliselik bir kararsızlığınızda bile kendinizi elinizde sigarayla buluyorsunuz.Fakat inatla devam ederseniz bu dürtüyü kontrol etmeyide öğreniyorsunuz.

 Şekerin morfin ile ilgili hiç bir bağlantısı yoktur.Morfin bir uyuşturucu maddedir , bahsettiğiniz şey dopamin.

 Ben whyquit.com daki yazıları okuyarak bıraktım. Yakında bu siteyi türkçeye çevirmeyi planlıyorum.

 Sigaradan kurtulmanın tek yöntemi kesip atmaktır yani Cold Turkey.
kijthae2013-01-08 11:33:25
Resmen Vahşet
 çinliler hastalık gibiler. Köpek , kedi  yemeleri , ufacık çocukları olympiyatlara işkence verici yöntemlerle hazırlamaları , insan hakları diye bir şeyden haberleri olmaması...

 

 Anahtarlığın arkasında ki zekaya bakarmısın. Balığın ölümünü hızlı tüketim yöntemine çevirmiş adam.Balık ölünce koşup bir tane daha alıyor insanlar. Şeytani bir zeka.Basit ama karmakarışık tıpkı bir virus gibi.
kijthae2013-01-07 22:07:31
349. Yedek Subay Aday Adayları
 345 ksd var burada.24 Eylül'den beri sivil vatandaşım :)

 Askerde herşeye alışılıyor ama asıl şoku acemi birliğinden usta birliğine geçerken yaşıyorsunuz.Acemi birliği aslında askerlik sayılmaz , yaz okulu gibidir.Fiziksel olarak biraz yorucudur.Size tavsiyem eğer düzenli spor yapmıyorsanız , sabahları erken kalkın , yürüyüş yapın , koşun.Bir kaç hafta önceden bile spor yaparsanız çok zorlanmazsınız.Çokda abartmaya gerek yok.Acemiliğin bir diğer zor tarafı ise ilk defa silah kullanıyor olmanız.Kullanacağınız silah oldukça tehlikeli bunu öğrenmeye psikolojik olarak hazır hissetmiyorsanız acemi birliğinde bunu paylaşmanızı tavsiye ederim.Acemi birliğinde kısa dönem asker diğer kısa dönem askerlerle birlikte tamamlar 30 günlük acemiliği.Buradaki insanlar üniversite mezunu olduğu için iletişim problemi yaşamazsınız pek fazla.Kültür farkı olur daima fakat oldukça uyumlu geçer.

 Benim ustalığım Aydın/Didim'e bağlı bir dış karakoldaydı.Karakolda sadece ben ve karakol komutanı ingilizce biliyordu bu yüzden temel görevim karakola gelen ingilizlere yardımcı olmak ve tercüme yapmaktı.Fakat bu karakola gelene kadar 2 hafta aydın il jandarmada kaldım ve orası feci bir yerdi.Gece 3.30'a kadar koğuşta gürültü kesilmezdi.Tam uyuyacakken birisi bağıra bağıra koğuşa girerdi.4.00 gibi uyuyabilir sabah 5.30'da dolaplara vurula vurula uyandırılırdım.Askerde bazı yerlerde devrecilik vardır eskiler yenileri ezer.Onlara daha çok iş yaptırır.Uzun dönem askerler her zaman kısa dönemleri küçümserler..155 günde sadece bir kere " keşke bende üniversite okusaydım " diyeni duydum çoğu neden okumadım demez , okuyanı küçümser.Tabi maddi olanaksızlıklardan okuyamayan çocuklarda var , okumak istemeyende.Ben yaptığım işlerden asla gocunmadım ama diğer insanların sürekli küfretmesi , uyarmama rağmen fiziksel şakalar yapmaları.Eğitimsiz oluşları nedeniyle konuşacak hiç bir konu bulamam beni bunaltmıştı.Bunların dışında yaptığınız sabah temizliği ( mıntıka ) , hizmetler aslında insanı insan yapıyor.Benim karakolum oldukça iyiydi Aydın il jandarmaya göre.Herşeye rağmen hala ayda bir kez arıyorum asker arkadaşlarımı.
 
 Söylediğim gibi askerlik insanı insan yapıyor.Kesinlikle yaşanması gereken bir tecrübe ve çok kutsal bir görev. İyi tezkereler.
kijthae2012-11-27 21:10:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.