Atrik terfi etmelimiyim? (Tuzlu su)


ArtaNÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 783
ArtaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2011 22:00
30cm olan ile 40 cm olan arasında hiç bir fark olmayacaktır sizin hacimde. PS siz ve sumpsuz başlamayın çok sıkıntı çekersiniz. En büyük problem yüksek organik atık ve oksijensizlik olucaktır. Kullandığınız yemler suya ağır metalleri bırakır ve siz suyu damacana su(hemen hemen büyün damacana sular yosun yapar) ile değiştirirsiniz bir anda akvaryumu yosun basar. Bu yüzden bence herşeye düzgün bir adım atın aksi taktirde sisteminizin ömrü 4-5 ay olur ve inanın daha çok para harcarsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DidonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 622
DidonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 15:15
[QUOTE=PeGaSuS@01]30cm olan ile 40 cm olan arasında hiç bir fark olmayacaktır sizin hacimde. PS siz ve sumpsuz başlamayın çok sıkıntı çekersiniz. En büyük problem yüksek organik atık ve oksijensizlik olucaktır. Kullandığınız yemler suya ağır metalleri bırakır ve siz suyu damacana su(hemen hemen büyün damacana sular yosun yapar) ile değiştirirsiniz bir anda akvaryumu yosun basar. Bu yüzden bence herşeye düzgün bir adım atın aksi taktirde sisteminizin ömrü 4-5 ay olur ve inanın daha çok para harcarsınız. [/QUOTE]

Anladim hocam verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

InFlamesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 310
InFlamesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2011 13:04
Arda herşeyi anlatmış. Bence çok ciddi bir yönlendirme var burda. Kesinlikle gözardı etmemelisin.

Sağlıklı kurulumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DidonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 622
DidonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2011 23:59
[QUOTE=InFlames]Arda herşeyi anlatmış. Bence çok ciddi bir yönlendirme var burda. Kesinlikle gözardı etmemelisin.

Sağlıklı kurulumlar.
[/QUOTE]

Saolsun cok yardimci oldu soylediklerini bir bir uygulayacagim, hatta tatil donusu kurulum icin kendisini alikoymayi bile dusunuyorum. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanesmerÇevrim Dışı

[B]6145,2[/B] [B]14928,3[/B]
Kayıt: 03/08/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 416
hakanesmerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 13:54

Benim akvaryumuma bi gir bak eski ve yeni aynı akvaryumda bir eski deneyim yaşadım birde yeni ama hiç malzeme değiştirmedim yeni yeni masraflara girmedim 100 lt benim akvaryumda askı sistemli ps tarif ettiğin akvaryumun aynısı bende mevcut diyebilirim ve deneyimlerimi paylaşabilirim.



Öncelikle merhabalar arkadaşım ben yazını okuyunca paylaşmak istedim bende senin gibi düşünerek başladım askı sistem psden şikayetçi olmadım(markasını yazayım viaaqua multiskımmer uv)bir nevi askı şeklinde sumpa benziyor ama 100lt akvaryumumda herşeyi tamamladım diatom evresinide hallettikten sonra suyumu test ettirdim seranın tuzölçeri var bende tuz oranını herşeyi tamamladım canlılarım bir bicolor angel bir blue tang bir hermit bir percula bir coral angel birde yellowtail blue damsel vardı fakat hatam doyumsuz olup litreme aldırış etmeden fazla yüklendiğimi düşünuyorum ve blue tangte başlayan ve birtürlü ne yaptıysam geçiremediğim beyaz benekten diğer tüm balıklarımada sardı ve hepsini kaybettim hermitim kaldı tek .Askılı sistem olması ve akvaryumumun litresi balıklara az geldi tanglar litre bakımından daha büyük tanklarda angellarda büyük tanglarda yaşayan türler ama ben hevesime yenik düştüm evet belki bir süre bende kahvemi yudumladım karşılarında ama hastalık olana kadar olduktan sonra telaş başladım maddi giderimde fazla oldu ama ondan önemlisi balıklarımın canıydı çok üzdü beni 2 aydır bakmıyordum balık vs şimdi tekrardan çalıştırdım sistemi ve bir perculam bir adını bulamıdıgım mercanım ve bir çift banggai cardinalim var ve vahşete tanık olmuş eski hermitim akvaryumumda şuan sadece birkaç mercan eklmeyi düşünüyorum ve yüksek listre isteyen balıklardan kaçıyorum .Tek değişiklik canlı kaya takviyesinde bulundum 20kiloya yakın canlı kaya mevcut psm vs..herşey aynı .Sana her türlü deneyimimi anlatmaya hazırım çünkü balıkların ölmesi bir heves uğruna asla haketmedikleri birşey çok araştırıp çok okumak gerekiyo tuzlu su için şart bana tecrübe oldu.şuan balıklarım hallerinden çok memnunlar paşa paşa yüzüyorlar hatta banggai cardinallerden yavru alıcağım inşallah. 

eswerrr2011-07-25 14:18:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir