ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ArtaN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ağustos 2009 18:16
Son Ziyaret:
02 Ağustos 2013 12:09
Toplam Mesaj:
783 [0.15 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arda Atan
Doğum Tarihi:
13 Mart 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/78651.jpg[/img] 65*50*50h

SON 10 MESAJI

Thailand dan bir tank
Bu adamın özelliği piyasadaki en pahalı ürünleri kullanarak kurulum yapması. Arkadaş bol miktarda canlı öldürür ama insanlar bu arkadaşı başarılı olarak görürler. Bence abartılacak bir şeyi yok. Adam parayı basıp ekipmanı ve canlıyı alıyor. Daha sonra videoyu çekip koyuyor. Videoları dikkatli izleyin canlıların değiştiğini görürsünüz. 
Nestle Pure Life
Peki tamam siz kilosu 3 liralık kum yerine 2 liralık silis kum önerin içerisine de artık 1000 liralık canlı koyup bakarsınız. Bir sıkıntı çıkarsa zaten tanktaki kumu canlılar içerideyken çıkartması çok kolay   Ben bilimsel olarak neden kullanılmayacağını açıkladım. Okuyan arkadaşların aklına yattıysa açıklamam kullanmasınlar. Yada sizin tecrübenize dayanarak alıp kullansınlar. 10 kilo kumda 10 lira tasarruf ederler 
Nestle Pure Life
Sizin sorun yaşamamanız silis kumun kullanılabileceğini doğrulamaz. Bilimsel olarak kullanılabileceğini açıklarsanız bizde öğrenmiş oluruz. Aksi taktirde bunu iddia etmek forum kuralları gereği "ben yaptım oldu" mantığıdır ve yasaktır. Bütçesi yeterli olmayan arkadaşlar ince mercan kırığı kullanabilir. Zira kilosu 3 TL. Buna bütçesi yetmeyen arkadaş zaten deniz akvaryumu kurmasın. Canlı fiyatlarını duyunca dudağı uçuklayabilir :)
Nestle Pure Life
[QUOTE=GETz READY]Sadece tamponlama yapmıyor,yani zararı değil etkisi yok.Kalsiyum ve karbonatı katkılarla girmemiz mümkün.Bu durumda kullanılabilir ancak suya bir etkisi olmaz diyebiliriz.
[/QUOTE]
Çoğu kum tamponlama yapar. Özellikle düşük ph lı suda. Deniz akvaryumunda ph seviyesi 8.2 dir. Düz mantıkla bu değerde kum tamponlama yapmaz. Ancak kum 5-6 cm den daha kalın ise en alt bölümdeki kısım oksijen bakımından fakir karbondioksit bakımından zengindir. Bu sebeple bu bölgede ph düşüktür. Tamponlama bu bölümde oluşur. Silis kum silikat içerdiğinden uygun koşullar altında silikat tamponlayabilir. Bu durumda tankta beyaz süngerler ve diatom sürekli olarak varlığını sürdürebilir. Özetle deniz akvaryumunda sadece kalsiyum karbonat yapıdaki kumlar kullanılır.
Nestle Pure Life
[QUOTE=GETz READY]Dazs harika bir seçim.Bu arada silis kum neden kullanılmaz deniz akvaryumunda?Yıllarca kullandım en ufak bir sorun yaşatmadı bana.[/QUOTE]

Silis ve kuvars kumları SİO2 yapıdadır. Mercan resiflerin deki kum CaCO3 yapıdadır. Biz kumun silisyum değil kalsiyum ve karbonat tamponlaması yapmasını isteriz.
Nestle Pure Life
Kumu akvaryuma suyu doldurmadan önce koymalıydınız. Su dolu vaziyette kumu doldurursanız su çok bulanacaktır. Bu arada silis kum deniz akvaryumunda kullanılmaz. Uygun fiyatlı kum arıyorsanız ince mercan kırığı yada CoralX WhiteX i inceleyin.
Nestle Pure Life
Ph değerinin bir anlamı yok zira 0 tds RO suyun ph ı 7 nin altındadır. Tuz ile karıştırıldığında ph 8.2 civarına gelir. Yani kullanılacak suyun ph ı önemli değildir önemli olan suda çözünmüş katı miktarı(TDS). Damacana sular genellikle 50-120 TDS arasında değişkenlik göstermekte. Tuzlu suda 0 tds önerilir.  
corallinealg
Ph 8.2-8.4 civarı olamalı. Kh ise 7-11 aralığında olmalı.
corallinealg
Bakteri patlaması iki şekilde meydana gelebilir;

1) Karbon kaynağı kullanımı(biopellet, şeker, votka, sirke...)
2) Yüksek canlı yükü.
corallinealg
Eğer Ph gerçekten 7.6 ise tank da ciddi sorun var demektir Osman bey. Ph ın bu denli düşmesi bakteri patlaması ile ortaya çıkar. Kullandığınız ürün sadece iz elementi sıvısı. Balling metodu bütün olarak uygulanmalı. Balling yapacaksanız 4 farklı sıvıyı farklı zamanlarda dozlamanız gerekli. Bunlar; kh sıvısı, Ca sıvısı, Mg sıvısı ve kullandığınız iz element sıvısı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.