Baligim garip yuzuyor


basakÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 86
basakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2006 04:27

Uc gun oncesine kadar baligim akvaryumda paralel yuzuyordu. Tankin suyunu degistirdim, uc gun suyu dinlendirirken baliklarin hepsi 60litrelik plastik kapda durdu.

Bu sabah baliklari akvaryumlarina koydum..ama baligim sanki kuyrugundan mandalla asilmis gibi duruyor, kipirdamiyor, suda suruklenmiyor. Kucuk balikda onu tirtikliyor. Bazi baliklarin bas asagi durdugunu okudum forumda ama bu balik onceden normal yuzuyordu davranis degisikligi bir problem belirtisi mi? Ayrica baligin rengi beyaz,  mantar veya beyazbenek hastaligina yakalanmissa bile gorunurde birsey yok, beyaz balikim mantara yakanmissa nasil anliyacagim?. Ust uste oldu ama,  bu balik sisko mu yoksa buyukmu anlamiyorum. Benim gozume cok iri gozukuyor. Zayiflama rejimi uygulasam..iki gunde bi yem versem olur mu?

Yumurta sekilli turuncu baligimin govdesinde fungus var. Karantinada iki baligim oldu simdi bunu karantinaya almadan iyi diyetle iyilestirebilirmiyim?

Akvaryum 375lt, karantina 15lt sanki baliklar buyuk akvaryumdan kucuk akvaryuma gecince ya da arkadaslarindan ayrilinca kusuyorlar, yemek yemiyorlar, yuzmuyorlar, kosede saklaniyorlar. Buyuk akvaryumda hasta bile olsa yuzuyordu olen balikim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ser_minÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2006
İl: Adana
Mesaj: 40
ser_minÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2006 17:14

Balıklarınızın suyunu değiştirmeden önce suyunuzu dinlendirmelisiniz.Muhtemelen 60 lt. lik plastik kap onları havasız bırakmıştır.Japonların en hasas noktaları hava keseleridir.Havasızlığa dayanamazlar.3 gün süreyle havasız kalmak onun hava kesesini bozmuş olabilir.

Eğer havasız bir ortamdan birdenbire bol oksijenli akvaryuma koyarsanız dengelerini kaybedebiliyorlar.

Renginin beyaz olması mantar veya beyaz benek gibi hastalıkları farketmenizi engellemez.Mantar pamukçuk şeklinde balığın pullarına yapışmış olarak görünür.Ayrıca dikkatle bakarsanız balığın çevresinde puslu bir tabaka da farkedersiniz.

Balıklarınıza rejim yaptırmak yerine onaları kaliteli ve farklı özellikleri olan yemlerle beslemeniz daha sağlıklı olacaktır.Haftada bir kez haşlanmış ıspanak verin.Böylece sindirim problemleri olmaz.

Japonlar yalnız kalınca üzülüyorlar haklısınız.Fakat bence hastalıklarının ilk aşamalarında onları ayırıp tedavi etmeniz; hastalığın akvaryuma yayılmasından çok daha iyidir.Bunun için de onları ışıl altında çok iyi ve yakından gözlemlemelisiniz.Umarım kalan balıklarınız sağlıklı olur.

Syg.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

basakÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 86
basakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2006 05:14
Sermin hanim tesekkur ederim ilginize. Ama iki buyuk baligim garip davraniyor..gorunuslerinde gercekten birsey yok..ama saklaniyorlar..yuzmuyorlar...yem verdigim zaman suyun ustune cikiyorlar yem bitince saklaniyorlar bu normal mi? Ic parazit olabilir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2006 10:41
Bence balıklarınızın bir kısmı strese girmiş bende de aynı şeyler oluyordu .ışıklandırma durumunuz,akvaryuma elinizi sokup çıkartmanızın sıklığı,akvaryumun yanında iken ani hareketler,taze su koyarken ısı farkı vb. etkenler balıklarda stres yapıyor ve bu türden garip hareketlere neden oluyor.zamanla geçer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ser_minÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2006
İl: Adana
Mesaj: 40
ser_minÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2006 12:56

Büyük balıklar küçüklere oranlara daha geç adapte olurlar.Bu yüzden akvaryumcular akvaryuma büyük balıkları yerleştirmeden 2 hafta önce küçük balık koyarlar.Büyükler gelince daha rahat olurlar.Sizin böyle bir şansınız olmayabilir.Bu yüzden (Tolga Beye katılıyorum) akvaryumun bulunduğu odada ani hareketler yapmayın, arada sırada balıklarınıza kendinizi gösterin mesela akvaryumun önüne oturup birkaç dakika onaları izleyin.Elllerinizi içine çok fazla sokmayın ve ışığı yemlemeden önce açın.Mümkünse ışıkları az olandan başlayıp fazla olana doğru aydınlatma yapın.Zamanla alışırlar, tam olarak alışmaları en az 2 hafta sürer.

syg.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir