ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ser_min
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Mayıs 2006 17:59
Son Ziyaret:
12 Kasım 2006 16:38
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sermin Arasan
Doğum Tarihi:
07 Mayıs 1980
Yaş:
43
İl:
Adana
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sermin Arasan

SON 10 MESAJI

japon balığımın pullarında dikleşme

Ben bunun iç parazitten kaynaklandığını biliyorum ve tedavisi çok zor.Aynı zamanda bulaşıcı.Akvaryumunuzu dezenfekte edin ve parazit öldürücü ilaçlardan kullanın.Diğer balıklarınızı çok iyi izleyin ve tuz miktarını artırın.Eğer kalanlar yeterince güçlülerse dayanacaklardır.

Syg

BEBEKYÜZÜM SÜREKLİ YATIYOR

Ahmet Bey orandanız belkide kabız olmuştur.Biraz haşlanmış ıspanak veya roka verin.Ancak balıklarınız sert cisimlere sürtünüyorsa su değişimi iyi gelebilir.Özellikle hava akımında kalan akvaryumlarda balıklar bundan rahatsız olurlar ve parazitlere açık hale gelirler.

Syg

Japonlarla Yolculuk(acil)

Nafız Bey'e katılıyorum.Bence balıklarınızı yanınızda götürün.Böylece herhangi bir problemde müdahale edebilirsiniz.Ben tatil yemi denemiştim ve sonrası hiç iyi olmadı.suyu çok kirletiyorlar ve geldiğimde 1 japonumun kayıp olduğunu gördüm.İnanılmazdı.Sonrada hep yanımda taşıdım onları.Yolculuk sırasında pet şişenin içine sallandıracağınız bir hava taşından arada bir hava üfleyerek havalandırma yapabilirsiniz.

Syg

ışık problemi

Şefika Hanım'a katılıyorum.Aslında temizlik için cüce vatoz deneyebilirsiniz.Türleri çok karıştırmışsınız.Tek bir türü az sayıda beslemeniz bu tip sorunlara yol açmaz.Işığı açık bırakmak ilerde çözüm olmayabilir.

Syg

Japonlara değişik yem

Ispanak ve rokayı çok seviyorlar, bunla birlikte haşlayarak vermelisiniz.Domates hiç duymamıştım.En kısa sürede denemem gerek.Kaliteli ve farklı yemler her zaman en güzeli.Bence arada bir de sebze verilebilir.

Syg

Yeni akvaryum kuracağım...

Güzel tercihler, çöpçü koymayın.Akvaryumunuzu da tıka basa doldurmayın.Canlı bitki de alırsanız süper olur.Filtreye ve akvaryumun yerine dikkat edin.

bu hangi tür japon balığı?nerede bulunur?

Evet oranda çok tatlı bir türdür.Diğer japonlara oranla biraz daha zor bulunur ve pahalıdır.Ama aramaya devan edin mutlaka bulursunuz.İyi ve temiz bir akvaryumcudan sipariş de edebilirsiniz.Sadece bira hassas balıklar.Alırsanız çok iyi bakın.

Syg

aslanbaşla ilgili

Şefika Hanım belkide atalarından birkaçı altınbaştır.Ama öyle olmasa da balıklarınızı içinize sindirerek besleyebilirsiniz.Çok şirinler.İlerde aslanbaş alırsanız tecrübeniz olmuş olur.

Syg

aslanbaşla ilgili
Şefika Hanım geçmiş olsun.Sizin balıklarınız havuzlarda beslenen japonlara benziyor.Arkadaşlarıma katılıyorum.Aslanbaş biraz daha göbekli oluyor.Bununla birlikte sizinkilerde çok güzel,renkleri çok canlı.
YARDIM

Kaan Bey akvaryumun yeri balıklarınızın sağlığı açısından çok önemlidir.Akvaryumu hava akımı olan kapı ve pencere arası gibi yerlere koymayın.90lt. 2 küçük japon için oldukça büyük.Böylece içine bitki de dikebilirsiniz.

Syg.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.