Balığımda kabarcık gibi birşey var


mdervisÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2015
İl: Çorum
Mesaj: 17
mdervisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 09:30
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Üzerinde kabarcık gibi birşey var 

Akvaryum Kapasitesi (litre):96

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:4 adet sarı prenses vatoz salyanyoz 2 adet demasoni

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):24 derece 

Filitrasyon:iç filtre 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:mavi damla 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 gün önce %50 su değişimi yaptım ve içindeki aksesuarları çıkardım


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 10:16
Resimden net belli olmuyor nasıl bir kabarcık bu beyaz sümüksü bir tabakamı. Alttaki linkteki resimlerdeki balıkların üzerindeki beyaz tabakalar gibimi?


İç filtre çok kuvvetliysede balıkların üzerine uzunlamasına o tür akıntı vermekte pek sağlıklı değil çünkü balıklar ozaman akvaryumda rahat gezinemez ve filtrenin akıntısından kurtulmak için filtrenin akıntının başladığı yerin orada toplanmaya başlarlar akıntının vurduğu yerden uzak dururlar bunuda değerlendirmekte fayda var gerektiğinde iç filtre arka cama yapıştırılır akıntısı ön cama vurdurulur, balıklarda diğer tarafta rahat gezinirler resimdeki gibi.


mesutok2015-03-02 10:20:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mdervisÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2015
İl: Çorum
Mesaj: 17
mdervisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 11:06
Mesut abi o resimdekiler gibi değil tam sanırım akvaryum alalı bir ay oldu çok bilgim yok ilk resimde daha belirgin hava kabarcığı gibi beyaz balık o tarafına yatıp kuma sürtünüyor zaten geçenler de birçok balığımı kaybettim başlamadan soğudum gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim bir balık daha ölürse bırakacağım artık ölmelerine dayanamıyorum 

Filtreyi de bu sabah o şekilde çevirdim normalde arka cama dönüktü



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2015 11:27
Bana bir çeşit mantar tabakası gibi birşey geldi daire içine almışsın beyaz benek paraziti olamaz, peki orası balığın etimi pulu dökülmüşte gözüküyormu eti, Sen şu dediğimi yap eczaneden terramycin deri melhemi al 1 TL. pirinç tanesi kadarını sık tüpü diş kürdanıyla prinç tanesi boyutunda biraz büyü olsa küçük olsa birşey olmaz al avcunun içine koy yemleri bu avcundaki melhemin üzerine at ve yemleri diş kürdanıyla karıştır avcunda krem yemlere bulaşacak, eline yapışacak yemler sonra elini akvaryum üzerine götür kürdanla yemleri suya it. Bunu sabah akşamda yapabilirsin 3 gün yap bakalım o beyazlıkta azalma olacakmı inşaallah olacak gibi geliyor resim küçük olsada bir mantar tabaka hissediyorum. Hava taşın varsada sadece hava taşını kullan suyuna elinde mikofish ilacı  varsa açık sarı yapacak kadar damlat 3 gün bu suda yüzsünler, hava taşın yoksa iç filtreni 3 gün süngersiz kullanabilirsin kutudan süngeri çıkarırsın. İlaç alacak imkan yoksa en azından terramycin melhem tedavisini dene yemmlerine sür yesinler. Ve 3 günde bir 1/3 su değişimi yap akvaryumdan bu aralar. Bunları bir yap bakalım. Yeni alınan balıklarda değişik rahatsızlıklar hastalıklar olabiliyor bunları atlatırsan sorun çözülür.

Yeni kurulan 1 aylık akvaryumlarda nüfusta fazla olursa faydalı bakteriler tam oluşmadığı için çünkü en az 3 haftada kolonileşir faydalı bakteriler. Bu süre içinde sudaki en öldürücü amonyak ilk hafta yüksek seviyede olur sonraki günlerdekilerde ise daha az ama öldürücü olan nitrit yüksek olur sen bu aralar 3-4 günde bir su değşiimi yaparak devam et. 1 aydan sonra faydalı bakteriler iyice kolonileşince sorunlar ortadan kalkacak şu anda amonyak nitrit yüksek olduğu için balıklar sürtünebilir, yüzgeçler yumuşak ince dokular kanlı eriyebilir, balıklar ölebilir, ilk ay nüfusu çok az tutmak lazım. Birde link ekliyorum okursunuz.

mesutok2015-03-02 11:35:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir