Balık Azaltmak


doceanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 20
doceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2007 16:19

Öncelikle merhaba herkese,

150 x 50 x 60(h) tankımda 10 sarı prenses ve 10 yunusum var. Yaklaşık 2 aydan beri balıklar sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşıyorlar. PH düşüklüğü dışında herhangi bir sorunumuz yok. Onuda yükseltmek için düzenli bir şekilde az miktarda karbonat kullanmaya başladım.
 
Bir gün et bir gün bitkisel ağırlıklı besleme yapıyorum. Haftada 1 günde sindirim için balıkları aç bırakıyorum.
 
Haliyle çeşitli sorularım var Smile
 
1- Yavru almak istiyorum. Sanırım bunun için biraz erken. Buna karşın koloni oluşturmaya şimdiden başlamam gerek sanırım. Sarı prenseslerimden 3 tanesi diğerlerine göre daha ufak. Aldığım zamanda ufak olarak gelmişlerdi. Büyüme göstermiş olmalarına karşın yine de diğerlerine göre ufak kaldılar. Yunuslarımın ebatları hemen hemen aynı. Balık eksiltirken neye dikkat etmemi önerirsiniz. Sanırım 450 litrelik bir akvaryuma 20 chiclid biraz fazla gelecektir. Ya da ben mi yanlış biliyorum?
 
2- Yavrulara verilen artemia büyük balıklarada verilebilir mi? Faydasını görür müyüm? Balıklar yaklaşık olarak 4-5cm cvarındalar.
 
3- Işık seçimi konusunda kafama takılan bazı şeyler var. İki tane kırmızı grolüx kullanıyorum. 120cm'lik olanlardan. Markası Boyu ve 30Wt'lık. Bunun yerine Osram yada Philipis marka daha güçlü ışık kaynakları kullanmam balıkları rahatsız eder mi?
 
4- Son olarak chiclidler bitkilerle pek anlaşamıyorlar diye şu ana kadar bitkiden uzak durdum. Açıkçası şu anki görüntüden memnunum. Ama salonda olduğu için ailem bitki eklemek ısrarını sürdüyor. Sonuçta show akvaryumu. Sarı prenses ve yunusların tarumar edemeyeceği bir bitki var mı?
 
Kafanızı şişirdiğim için kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Saygılar
 
Alper Sevinç
docean2007-12-22 16:20:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

donjuaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2007
İl: Nigde
Mesaj: 78
donjuaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2007 19:18
Alper bey öncelikle akvaryumunuzun balıklarınız için şu an çok küçük olmadığını düşünüyorum.Öncelikle  balık eksiltmeye başlamanız için cinsiyetlerini bilmeniz gerekir ve sanırım 4- 5 cm yunuslar için çok erken  balıklarınız konusunda biraz sabredin ve balıklarınızı tanıyın.Nasıl olsa sizdeler ilerde tam emin olunca renk ve kafa yapıları oturunca daha güzel balıklarınız kalmış olur bence akvaryumda.Artemianın büyük balıklara zararı olmaz sonuç itibarıyla canlı yem faydası olacaktır.Çok güçlü ışık kaynakları konusundada şunu söyleyebilirim güçlü ışık özellikle yunusları çok strese sokuyor.Renklerini sergilemiyorlar ve stres belirtileri olan siyah benekler çıkıyor.O yüzden çok güçlü ışıklar tavsiye etmiyorum.Bitki konusunda ise genellikle canlı doğuranlarda bitki daha çok kullanılıyor.Cichlidlerin pek anlaştığını düşünmüyorum zaten kumla oynamayı çok sevdiklerinden genellikle söküyorlar bitkileri.Bunun yerine sarı prensesleriniz için bol ve göze hitap eden kayalar yunuslarınız için ise kumlu yüzme alanları bırakırsanız hem balıklarınızın doğal yaşamına daha yakın bir akvaryumunuz olur hemde göz zevkine hitap etmiş olursunuz kanısındayım.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Hatam varsa şimdiden özür dilerim.Sağlıklı balıklar yetiştirmeniz dileğiyle.
 
Saygılar
donjua2007-12-22 19:21:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doceanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 20
doceanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2008 01:28
Sayın Donjua,
 
Cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Benim geç cevabım içinde özür dilerim. Çeşitli sebeplerle forumu takip etmem mümkün olmadı. Verdiğiniz bilgiler faydalı oldu. Hatta bir konudaki bilgisizliğimi de farkettim.
 
Yunuslarımdan bazılarında uzunca bir süredir siyah benekler var. Bunlar zaman zaman ortaya çıkıyor zaman zamanda yok oluyorlar. Açıkçası ben büyüdükçe balıkar renklerini buluyorlar diye düşünüyordum. Ama bu söylediğinize göre tam tersi oluyormuş. Sizce sebebi ne olabilir?
 
Elden geldiğince düzenli su değişimi yapıyorum. 10 günde bir 130 litrelik olacak şekilde. Benekler PH düşüklüğünden kaynaklanıyor olabilir ancak henüz PH'ı yükseltebilecek bir çare bulamadım. 2-3 gün süreyle azar azar karbonat ilave ederek Ph yükseltmeye çalıştımsa da sonuç alamadım. Seachem PH Alert kullanıyorum. Acaba bu test mi hatalı sonuç veriyor bilmiyorum.
 
Işık konusunda değişikliğe gitmek istememin sebebide akvaryumda ışıkları söndürdüğümüzde veya aşırı loş zamanlarda özellikle Yunusların koyu mavi rengini daha iyi görebiliyor olmamız. Kırmızı ışığın sanki renklerini gizlermiş gibi bir etkisi var gibi gözüküyor.
 
Tekrar teşekkür ederim ve geç mesajım için özür dilerim.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir