ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
docean
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2007 23:39
Son Ziyaret:
24 Temmuz 2018 17:22
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Sevinç
Doğum Tarihi:
11 Kasım 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Sevinç
150x50x60(h) 450Lt.
10 Yunus - 11 Sarı Prenses

SON 10 MESAJI

Dip Çekimi
Ağızla sifon yaparak dip çekmek iyi güzel ama bununla ilgili tecrübeniz yoksa ilk 3-4 denemenizde bir miktar akvaryum suyu içebilirsiniz.

Ayrıca direk hortumla çekmek çok zaman alacaktır. AKvaryum içinde kalan tarafın geniş olması hem süreyi kısaltacaktır hemde kumun çekilmesinin önüne geçecektir. Suyun içindeki hortum kesitini ne kadar büyütürseniz seviye farklılığından oluşan basınç hortum ağzında bir o kadar zayıflayacaktır. Bunu evde yapmak istiyorsunuz 0,5LT'lik plastik su şişesini ortadan keserek yapabilirsiniz. Yalnız dikkat edin, kesilen plastik balıklar üzerinde bıçak gibi bir etki yapabilir. Bazı balıklar fazlasıyla cesur olabiliyorlar.

Ben kullandığım aparatın geniş ağzını kumun içine, tabana kadar gömüyorum bazen. Kumu kaldırarak havalandırıyor. Kumun altına giren kirleride toplayabiliyorum.

Satılan aparatlar 5-10TL arasında diye biliyorum. Aparat almanızı tavsiye ederim.
SP lerim hakkında birkaç soru
Elif Hanım öncelikle hayırlı olsun.
 
Bende 3 ay gibi kısa süreli bir tecrübeye sahip olsam da fikrimi belirtmek isterim. Şu an kullanmakta olduğunuz iç filtre pek yeterli değil gibi geldi bana. Yaklaşık 15-20 YTL civarında satış rakamı bulunan iç filtreler var. Bunlardan almanızı öneririm. En azından karbon ekleyebileceğiniz bir haznesi olur. Mevcut cihazınız mekanik filtrasyondan fazlasını yapamaz.
 
Saygılar
Balık Azaltmak
Sayın Donjua,
 
Cevabınız için öncelikle çok teşekkür ederim. Benim geç cevabım içinde özür dilerim. Çeşitli sebeplerle forumu takip etmem mümkün olmadı. Verdiğiniz bilgiler faydalı oldu. Hatta bir konudaki bilgisizliğimi de farkettim.
 
Yunuslarımdan bazılarında uzunca bir süredir siyah benekler var. Bunlar zaman zaman ortaya çıkıyor zaman zamanda yok oluyorlar. Açıkçası ben büyüdükçe balıkar renklerini buluyorlar diye düşünüyordum. Ama bu söylediğinize göre tam tersi oluyormuş. Sizce sebebi ne olabilir?
 
Elden geldiğince düzenli su değişimi yapıyorum. 10 günde bir 130 litrelik olacak şekilde. Benekler PH düşüklüğünden kaynaklanıyor olabilir ancak henüz PH'ı yükseltebilecek bir çare bulamadım. 2-3 gün süreyle azar azar karbonat ilave ederek Ph yükseltmeye çalıştımsa da sonuç alamadım. Seachem PH Alert kullanıyorum. Acaba bu test mi hatalı sonuç veriyor bilmiyorum.
 
Işık konusunda değişikliğe gitmek istememin sebebide akvaryumda ışıkları söndürdüğümüzde veya aşırı loş zamanlarda özellikle Yunusların koyu mavi rengini daha iyi görebiliyor olmamız. Kırmızı ışığın sanki renklerini gizlermiş gibi bir etkisi var gibi gözüküyor.
 
Tekrar teşekkür ederim ve geç mesajım için özür dilerim.
 
Saygılar
Balık Azaltmak

Öncelikle merhaba herkese,

150 x 50 x 60(h) tankımda 10 sarı prenses ve 10 yunusum var. Yaklaşık 2 aydan beri balıklar sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşıyorlar. PH düşüklüğü dışında herhangi bir sorunumuz yok. Onuda yükseltmek için düzenli bir şekilde az miktarda karbonat kullanmaya başladım.
 
Bir gün et bir gün bitkisel ağırlıklı besleme yapıyorum. Haftada 1 günde sindirim için balıkları aç bırakıyorum.
 
Haliyle çeşitli sorularım var Smile
 
1- Yavru almak istiyorum. Sanırım bunun için biraz erken. Buna karşın koloni oluşturmaya şimdiden başlamam gerek sanırım. Sarı prenseslerimden 3 tanesi diğerlerine göre daha ufak. Aldığım zamanda ufak olarak gelmişlerdi. Büyüme göstermiş olmalarına karşın yine de diğerlerine göre ufak kaldılar. Yunuslarımın ebatları hemen hemen aynı. Balık eksiltirken neye dikkat etmemi önerirsiniz. Sanırım 450 litrelik bir akvaryuma 20 chiclid biraz fazla gelecektir. Ya da ben mi yanlış biliyorum?
 
2- Yavrulara verilen artemia büyük balıklarada verilebilir mi? Faydasını görür müyüm? Balıklar yaklaşık olarak 4-5cm cvarındalar.
 
3- Işık seçimi konusunda kafama takılan bazı şeyler var. İki tane kırmızı grolüx kullanıyorum. 120cm'lik olanlardan. Markası Boyu ve 30Wt'lık. Bunun yerine Osram yada Philipis marka daha güçlü ışık kaynakları kullanmam balıkları rahatsız eder mi?
 
4- Son olarak chiclidler bitkilerle pek anlaşamıyorlar diye şu ana kadar bitkiden uzak durdum. Açıkçası şu anki görüntüden memnunum. Ama salonda olduğu için ailem bitki eklemek ısrarını sürdüyor. Sonuçta show akvaryumu. Sarı prenses ve yunusların tarumar edemeyeceği bir bitki var mı?
 
Kafanızı şişirdiğim için kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Saygılar
 
Alper Sevinç
docean2007-12-22 16:20:38
YUNUS BESLEYENLER

Şu andaki bilgiye göre 75 YTL'ye satıyorlar. Web sitelerinde böyle geçiyor.

150x50x50 Discus

Fikirleriniz için teşekkür ederim. Akvaryumu henüz yapmadığım için araştırmaya fazlasıyla zaman var. Discus sayısını 5-6 da tutmayı planlıyorum. Yavru ile başlamak istiyorum. Gerçi nereden bulabileceğimi hala bilmiyorum. Bir sürü akvaryumcuya gittim hiç birinde yoktu malesef.

Tolga bey akvaryumunuz çok güzel gözüküyor. Yalnız imzanızdan gördüğüm kadarıyla mazide kalmış.

Bilgiler için teşekkürler.

Saygılar.

150x50x50 Discus

Hali hazırda onu buradan devam ederken bir şey sormak istiyorum.

Discusların kum konusunda yaşayacakları sorunu azaltmak için yüksekliği aşağıya çekmenin bir nebze de olsa fayda sağlayacağını düşünüyorum. Eğer bu doğru bir görüşse, ters U şeklinde (köşeleri 90 derece olacak bir U dan bahsediyorum) hazırlanacak bi aparatla kum yükekliği görüntüsü verebilirim. ancak fazla kum koymamış olurum. Böyle bir yöntem takip etmem olumlu sonuç verir mi?

Yani akvaryumun genişliği 50cm olacak. Ancak köşeleri 90 derece ye ayarlanmış ve genişliği 48cm olacak şekilde bir ters U tanka yerleştirilirse suni olarak yüksek kum görüntüsü tankın her iki tarafındada oluşur. 1cm yükseklik sağlayacak şekilde bir kum yerleştirirsem kirliliği azaltabilir miyim?

Umarım karışık olmamıştır.

silikonun yapıştırılma şekli

Ferhat Bey silikon çekmek kolay bir şey değildir. Hiç akvaryum yapmadım ama işin gereği çok daha büyük hacimlerde suları hapsetmek için geniş havuzlar kullanıyorum. Ustalar çok profesyonel olmalarına karşın hata yapabiliyorlar ve beklenmedik kaçaklar olabiliyor.

Öncelikle akvaryumu boşaltın ve mükemmele yakın şekilde kurulayın. Bırakın suyu, en ufak nemin bile kalmaması lazım. Ayrıca toz da olmamalı. Bunun için saç kurutma makinası kullanabilirsiniz.

Temizlik işlerini bitirdikten ve yüzeyin kuru olduğundan emin olduktan sonra silikonu çekin. Tabancayı tutarken 45 derecelik bir açı ile yüzeye yaklaştığınızdan emin olun.

Silikon çekme işlemi bittikten sonra işaret parmağınızla bir taraftan başlayıp diğer tarafa kadar kesintisiz sıvayın. Arada kesintiler yaparsanız büyük ihtimalle hava boşlukları oluşacaktır. Bu tip bir boşluk ne kadar süreyle sorun yaratmaz bilinemez. 1 ay sonra yada 10 sene sonra bir gün gelip açılma riski taşır.

Ayrıca silikonu çektikten sonra kurumasını bekleyip bir kez daha silikon çekmeyin. Bu ek bir katkı sağlamayacaktır. Sızdırmazlığı artırıcı bir etkisi olmaz. Aynı madde olmasına karşın, kuru ve yaş silikonun birbirlerini tutma konusunda çok başarılı olmama ihtimalide var.

Akvaryumu sakin ve çarpılma ihtimalinin minimum olacağı bir yerde silikonlayın. Çünkü 48 saat boyunca dokunmamanız gerekiyor. Tabi ki su ile temas kesinlikle olmayacak.

Bu sürelere kesinlikle riayet etmenizi öneririm. Bir çok kişi 24 saat sonra silikonun kuruduğunu sanır. Bu yanlıştır. Dış yüzeyde bir kuruma olur ancak çektiğiniz silikonun kalınlığına da bağlı olmak üzere içeride tepkime ve soğuma devam eder.

Su doldurup 24 saat gözlem altında tutun ve kaçak olmadığından emin olun.

Son olarak bir şey eklemek istiyorum. Dışarıdan silikon çekmeyin. Hiç bir faydası yoktur. Basınç içeriden dışarıya geleceği için ve dışarıdan çekilen silikonun sırtını dayayacağı bir yüzey olmayacağı için bir gücü yoktur. Zaten içeride bir kaçak varsa elbet (ki bu çok uzun sürmez) su bir yol bulacak ve dışarıya çekilen silikonu yüzeyden sökecektir.

Kolay gelsin. Bol şans.

docean2007-1-17 11:45:43
150x50x50 Discus

Çınar Bey, söylediklerinizle ilgili araştırma yaptım. 50 cm konusunda haklı olduğunuzu düşünüyorum. Bir çok yerde Discus'ların rahat yüzebilmeleri ve görselliği de sağlayabilmeleri için 60 cm.'nin daha iyi olacağı belirtilmiş. Bundan daha fazla olan yüksekliklerde ise temizlik problemlerinin yaşanacağı söylenmiş.

Ancak kum konusunda da Tarık Bey haklı sanırım. Benimde okuduğum dökümanlarda doğal ortamlarında tertemiz sularda yaşadıklarından kumlu tanklarda yaşamlarını idame ettirirken pek mutlu olmuyorlarmış.

Açıkçası balıkların davranışını incelemek kadar görsellikte benim için önemli. Bu yüzden kum kullanmak durumundayım. Ancak balık sayısını düşürerek kirlilik oranlarını aşağıya çekebileceğimi sanıyorum. Ph konusunda da suyu dengeye getirebilirsem balıklar sorunsuz yaşayacaklar inancındayım.

Saygılarımla.

Strafor
Akvaryum altında hiç kullanmamış olmama rağmen straforların kolay sıkışan malzemeler olmadığını belirtmek istiyorum. Çok kalın bir tercih akvaryumu zeminden de kesebilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.