Balık ölümleri


burnÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 4
burnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2008 10:38
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Haraketsiz kumun üzerinde durmalar yem yememeler ve ikişer üçer ölümler özellikler yavrulardan başlamak itibariyle ölümler

Akvaryum Kapasitesi (litre):130

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sarı prenses ve ıceman

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:2 adet iç motor

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :ısı 28c 10 gün önce dip cekimi ve 3 gün önce yem degişimi lütfen yardımcı olun bana neden ölüyor balıklarım ne yapmamı öneriyosunuz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

praksisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 839
praksisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2008 11:22
Merhaba;
Akvaryumdaki balık sayınızı ve balıkların boyutlarını belirtirseniz daha net bilgiler verebiliriz. Bir de balıkların yüzgeçlerinde veya herhangi bir yerinde kızarıklık var mı? Şu an itibariyle benim anladığım balıklarınızda amonyak zehirlenmesi olduğu. Diğer bilgileri de verirseniz net birşeyler söyleyebilirim.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2008 18:14
Nevzat beyin de belirttiği üzere diğer bilgileri verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Dediğiniz gibi balıklar yem yemiyor ve kumun üstünde duruyor. Ben bu belirtilerle nitratın arttığını düşündüm. Bir şeyi daha belirtirseniz; balıklarınızın karın bölgeleri içe doğru çöküntülü mü?
Eğer balıklarınızın karın bölgesi içe doğru çöküntülü ise balıklarınız büyük ihtimalle iç parazit olmuşlar. İç parazit için en iyi çözüm tedavisi, sarımsak tedavisi uygulamaktır. Bu tedaviyi uygularken şunlara dikkat ediniz. Balıklarınızın yemlerine ezilmiş sarımsak katıp yemlerin sarımsakların suyunu çekmesini sağlayın. Günde 2 kez sarımsaklı yemlerden balıklarınıza verin. Az da olsa yemeleri gerekir. Aynı zamanda 3 günde bir 1/3 oranında dip çekmi yapıp en az 2 gün dinlenmiş su takviyesi yapın. Dip çekimlerini yapmadan 1 akşam önce 1 çorba kaşığı kaya tuzu ilave edin.
Tabi üste yazmış olduğum tedavi balıklarınızın karın bölgesi çökükse, yani; iç parazitli iseler yapmalısınız. Karın bölgesi çökük değilse sarmısakları aradan çıkarıp 3 günde bir 1/3 oranında dip çekip kaya tuzu ekleyin hastalık ortadan kalkacaktır.
Sağlıklı balıklar.
acemi412008-05-11 18:25:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir