ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
praksis
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2006 09:49
Son Ziyaret:
05 Temmuz 2023 03:33
Toplam Mesaj:
839 [0.13 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nevzat Samet Baykal
Doğum Tarihi:
21 Kasım 1981
Yaş:
42
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/14687.jpg[/img]"Filozoflar dünyayı yalnızca değişik biçimlerde yorumladılar, sorun onu değiştirmektir."

SON 10 MESAJI

Moli Cinsiyet Ayrımı
Merhaba,

Fotoğraflar net çıkmamış ama tecrübelerime göre vücut ve fin yapılarını da değerlendirmeye kattığımızda turuncu ve beyaz dişi. Siyah olan erkek.
Turuncunun olduğu fotoğrafta beyaz da var ve beyaz molinin anal fini tam net olmasa da gonopod biçiminde değil de üçgen biçimde görünüyor.
Ayrıca beyaz ve turuncuların vücut yapıları ve sırt yüzgeçleri de dişiye benziyor. Siyah molinin vücut yapısı ve sırt yüzgeci de erkeğe benziyor. Ayrıca siyahın gonopodu var gibi gözüküyor.[EDIT]praksis,2020-11-25 14:28:02[/EDIT]
Discus ve Canlı Doguranlar ?
İri boy discuslar iyice büyümemiş neon ve kardinal tetraları da yiyebilmekte. Hatta sadece discuslar değil melekler de kardinal ve neon tetraları yiyebilmekte.
bilinmeyen canlı
Resim koymanız mümkün mü? Bir de üçgen biçimli kafası var mı? Varsa planarya olabilir. Arama motoruna planarya yazarsanız çıkan resimlerden karşılaştırabilirsiniz.
Discus ve Canlı Doguranlar ?
Discuslar canlı doğuranların yavrularını, ufak boyda olanlarını yiyecektir. Yavru ve ufak boy canlı doğuranlar açısından sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Su Dışında Fotoğraf Çekme Saçmalığı
Ben de bu fotoğrafları hoş karşılamıyorum ama başka bir noktaya bu olayın başlangıç sürecine değineyim. Bu davranış malawi, tanganyikaların yavrularının satışıyla beraber başladı. Biraz da cüce vatoz yavrularının satışıyla. Zamanında malawi yavruları o kadar çeşitli boy ve fiyatta satılır oldu ki (buna keseli yavrular dahil) herkes cetvelle ölçülmüş balık fotoğrafları koymaya başladı. Benim ki en doğru ölçüm hesabı kimi fotoğraflar konulur oldu. Tabii ki yazılan boylardan daha küçük boy balık satma durumlarının da bunda etkisi oldu. Bir nevi ispat oldu bu fotoğraflar. Ama bence esas kaygı balıkları farklı boylarda (neredeyse bir cm aralıklarla) sınıflandırarak daha fazla kazanç elde etmekti. Kimi zaman yavru balık diğerlerine göre 0,5-1 cm fazla boy attığında fiyatı da ciddi oranda farklılaşıyordu. Ama anlaşılmayan şey şu: Bu balıklar herhangi bir standart mal değil ki, ölçümleri standartlaştırılsın. Her 0,5-1cmde fiyatı artsın. İlanlardaki balıklar sanki ticari bir ürün de boyu 0,5-1 cm artınca maliyeti de artıyor bu da fiyata yansıyor. Her ne kadar bugün canlılarımız alınır satılır metalar haline gelse de bizim gözümüzde onlar beslemekten keyif aldığımız, gözümüz gibi baktığımız özel canlılar.

O yüzden balıkların hem ufak boy farklarıyla böyle standartlaştırılıp fiyatlandırılmasına hem de ne maksatla olursa olsun su dışı fotoğraflarının çekilmesine karşıyım. Ölçüm yapılmayıp 1-3 cm, 3-6 cm vb. aralıklı tahmini boylarda satılsa ne olacak. Ticari işletmemiz var da zarar edecek ve batacak mı? Şunu söyleyebilirsiniz: Kimi türlerde özellikle yavru olduklarında balıkların boyları önemli olabiliyor. Öyle durumlarda da balıkları görerek almayı öneriyorum. Zaten hangi boy ve türde olursa olsun balıkları görerek almak en doğrusu. Fotoğraflar boy belirtilse de yanıltıcı olabiliyor ya da satan kişi o balıklardan farklılarını verebiliyor.
Lepistes yemleri hakkında
Elinizdeki yemlerin hepsini verebilirsiniz. Ayrıca sert ve granül yemleri de dipten rahatlıkla yerler. Ben Blue grasslarıma, pandalarıma hem bitkisel hem de protein ağırlıklı yem veriyorum. Zira lepistesler hem etçil hem otçuldur. Ayrıca granül ve sert yemler de veriyorum. Rahatlıkla yiyorlar. Yavruların ağzına sığmasa bile didikleyerek yiyorlar. Ek olarak dondurulmuş yemler de veriyorum. Ayrıca herkesin bildiği üzere canlı doğuranlara artemia su piresi gibi canlı yemler de verilir. Hem de sıklıkla. Bunların protein oranı kuru yemden yüksektir, canlı yem sıkıntı yaratmıyorsa dengeli besleme yaptığınızda protein ağırlıklı kuru yemler de sıkıntı yaratmayacaktır. Sadece tek tip beslenmeden kaçının yeter.
Bu demasoni mi mpanga mı sizce?
Daha önce saulosi beslemiş biri olarak diyebilirim ki bu kadar sık ve ince bantlı saulosi erkeği olmaz. Ayrıca kuyruk ve sırt yüzgecindeki turunculuk da bana mpanga olduğunu düşündürüyor. Balık ışıkta parladığından mpanga değilmiş gibi gelebilir ama bence balık mpanga.
Platyi Yavruları
Balıklar plati ve damızlık bir plati 100'ün üzerinde yavru doğurabilir. Bu durumu tecrübe ettim. Beslemekte olduğum tam damızlık platim 100'ün üzerinde yavru veriyor. Merak ederek yavruların sayımını yapmıştım. Yavru sayısı 100'ün üzerindeydi.
praksis2014-07-28 14:47:57
bunların türü ve cinsiyeti
Kavganın nedenini pek kestiremiyorum ama dişinin karnı oldukça dolu ve üremeye hazır. Belki erkek çiftleşmek istediğinden böyle yapıyor olabilir.
bunların türü ve cinsiyeti
Sağdaki gümüş rengi zebralarınızdan üstteki dişi alttaki erkek ama turuncu renkli olanı tam kestiremedim. Dişi zebraların karınları aşağı doğru bombeli olur. Erkekler de ince uzun olurlar. Buna göre cinsiyetlerini belirleyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.