Balık Ölümleri


emrahtÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2024
İl: Kocaeli
Mesaj: 1
emrahtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2024 14:36
Merhaba Akvaryum hobisinde yeni sayılırım.

180lt akvaryumum var lifetech 839 dış filtre ile kullanıyorum ayrıca tankın içinde de pipo filtre kullanıyorum.

Haftalık su değişimi 3/1 yaptıktan sonra filtreyi de temizledim ve filtre malzemelerinden seramiklerin yarısının yerine saechem purigen koydum bundan sonra suda beyaz bulanıklık sanki içeride beyaz bir duman varmış gibi bir hava oluştu.

Lepisteslerimde ölümler yaşamaya başladım.

Araştırmam sonucu amonyak patlamasına benziyor sonucuna vardım.

Ne olmuş olacağı ile ilgili ve çözümle alakalı fikirlenizi paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Orhan76Çevrimiçi

Kayıt: 15/08/2023
İl: Denizli
Mesaj: 593
Orhan76Çevrimiçi
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2024 11:47
Emrah Bey Merhaba,

Sanırım problem seramik filtre malzemesinin yarısını almanızdan kaynaklanıyor. Filtre ortamında ani ve radikal değişiklik yapmışsınız şöyle ki faydalı bakterilerin tutunduğu alanı (seramikleri) aniden yarıya indirmişsiniz ve bu da faydalı bakterilerin ciddi bir kısmının yok olmasına neden olmuş. Bu nedenle şu an tankınızda hızlı bir şekilde yeni bakteri oluşumu başlamış bu da beyaz sis bulutu yapmış. Faydalı bakterilerin aniden azalması balıklarınızı güçsüz düşürür hasta eder tankınızda azotlu bileşiklerin aniden artmasıyla balık ölümlerine yol açar. Azotlu bileşikler amonia alert ve su test şeritleriyle ölçülebilir. Amonyak patlaması genelde kendini sarımtrak su oluşumu ve amonyak (idrar gibi) kokuyla belli eder. Sanırım sizde bu problem yok dolayısıyla amonyak patlaması olması ihtimali düşük. Nitrit ve nitrat da zehirli/zararlı, onlar da testlerle belli olur.

Şimdi yapılabilecek şeyler şunlar , haftalık bakteri kültürüyle beraber bakteri besini (bakteri besini şart değil) (üreticinin belirttiği miktarlarda) ekleyin ve haftalık su değişimlerinize devam edip sabredin ta ki tekrar bakteri kültürü/döngüsü oturana kadar. O zaman su kendiliğinden eski haline gelecektir. Purigen eklemeniz isabet olmuş en azından amonyak, nitrit ve nitratı kontrol altında tutar. Balıklarınız için üzüldüm, geçmiş olsun.[EDIT]Orhan76,2024-05-10 11:57:32[/EDIT]

Beğenenler: [T]245850,emraht[/T]
Teşekkür Edenler: [T]245850,emraht[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir