Balık Satışı?


Seçil-EdizÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2005
İl: Izmir
Mesaj: 271
Seçil-EdizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2006 22:28
[QUOTE=Namsone][QUOTE=Seçil-Ediz]

Tamamen açgözlülük, başka bir tarif bulamıyorum. Balığı alacak kişi akvaryumcudaki balıklarla kıyaslandığında bir sürü avantajının olduğunun farkında. Alacağı kalitedeki balığı hiç bir akvaryumcuda bulamayacağının da farkında. Ve de satan kişinin işin ticaretinde olmadığının ve balıklara çeşitli sebeplerden dolayı bakmak istemediği için sattığının da farkında. Millet olarak biraz akıllıyız ya ondan oluyor herşey.

Herşeyden önce akvaryumcudan çok daha ucuza balık satmanın iyi ya da kötü her şekilde muhtaç olduğumuz akvaryumculara zarar verdiğini düşünüyorum. Biz bu işi hobi olarak yapıyoruz ama onlar ev geçindiriyor. 10 liralık balığı 5 liraya alamadığı için hobiyi bırakakmayı düşünecek durumdaki arkadaşlar zaten hiç başlamasın çünkü ondan çok daha büyük düzenli masraflar var zaten.

Balık almak için gelen, balıkları görünce güzelliklerine bakıp gülümseyen, bana mutluluğunu hissettiren ve balıklara gerçekten iyi bakabileceğini düşündüğüm kişilere daha önce tanımadığım halde ücretsiz balık verdiğim de olmuştur. Bu kişi verdiğim fiyatı ödemeye hazır ve her şekilde o balıkları benden alacak olduğu için kimseye bir zararım da olmuyor. Yüzlerindeki mutluluk zaten parayla satın alınamayacak bir şey. Balıkları teslim edene kadar sesimi çıkarmıyorum en son para kısmına gelince geri çeviriyorum.

Ancak direk şu fiyata olur mu diye başlayınca benim için olay bitiyor. Misal, 10 liraya ilan verdiğim bir balığa 8 olur mu diyen olursa gidip akvaryumcuya 6 liraya veriyorum.

[/QUOTE]

Bence yanlış düşünüyorsunuz,akvaryumucular işin ( afedersiniz ) kepazeliğini yapıyor,bizi yolunacak tavuk olarak görüyor,ayrıca aldığımız bir balıga fiyat sormak ve indirim istemekte herzaman işin kurnazlığına kaçmak değil ki bazen sitedeki samimiyete sığınarak yapanda var ama hiçkimse şu saniyeden sonra beni akvaryumcuda ev gecindiriyor yalanına inandıramaz,ev insan kandırılarak gecindirilmez.kaçkez kendim gördüm ben balık fiyatını biliyorum diye bana 3 verip benden sonra gelene 15 sattıklşarını.

[/QUOTE]

Kimseyi savunmak ya da kötülemek gibi bir niyetim yok. Ancak 3 liralık balığı 15 liraya satmaya çalışan akvaryumcunun yaptığıyla 10 liralık balığı 5 liraya almaya çalışan ''akvaristin'' yaptığı bence aynı şeydir. Bunu gerçekten ''samimiyetten'' teklif eden kaç kişi var?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2006 22:54

Hobici olarak akvaryuma başladığım ilk zamanlardaydı. 6 tane japon almıştım. Bunların beş tanesi öldü 1 tanesi büyüyüp el kadar oldu. Benim şimdiye kadar gördüğüm en büyük japon boyutuna ulaşınca japon beslemekten vazgeçtim ve sayın Namsone'nin bahsettiği akvaryumcuya gittim. Hemen alt mahalledeydi. 1 adet kocaman japonum, 2 adet 10ar cm'lik köpekbalığım, 5-6 adet çöpçümü gösterdim ve cichlite geçmek istediğimi söyledim. Tabi cichlit türünü hiç bilmiyorum ozaman. İlk defa yine sayın Namsone'nin akvaryumunda görmüştüm cichlitin ne olduğunu. Adam bütün balıklarına karşılık cichlit vereyim sana 6 tane dedi. Olmaz az değilmi dedim, cichlitler pahalı balıklardır dedi. Bu arada cichlitler 2,5/3 cm sarı prenses, şeker pembe vs. İnandım tamam dedim. Osman Bey'i yani sayın namsone'yi ikna ettim beraber gittik akvaryumcuya. Osman Bey gösterdi, adam verdi. Aldık balıkları akvaryuma koyduk. Balıklar zaman içerisinde öldüler. Hatta adamın o seride getirttiği balıkların çoğunda aynı sıkıntı olduğunu öğrendim. Adama gittim anlattım aldığında yaşıyordu dedi. En sonunda baktım olmayacak Osman Beyin kendi beslediği zebralardan 2 dişi 1 erkek (ç)aldım su değişimi sırasında.

Hadi şimdi mümkünse herhangi birisi bana o akvaryumcudan balık aldırsın!!!

Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Seçil-EdizÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2005
İl: Izmir
Mesaj: 271
Seçil-EdizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2006 23:27

Benzer örnekler çoğaltılabilir hatta herkes yazmaya kalksa yüzlerce sayfa olur. Akvaristlerin sattığı balıklar çok daha iyi durumda ve zaten daha ucuz olmasına rağmen daha balığı görmeden direk pazarlık yapan zihniyete o yüzden kızıyorum işte.

Belirtilmeyen bir husus ta balıkların resmini koyma konusunda çoğumuzun yaptığı tembellik. Biraz da satan kişiyi eleştirmek lazım. Resim olmayınca ister istemez almaya niyetli olan kişinin aklına bir sürü soru geliyor. Balığın sadece ismini yazarak neden daha ucuza verdiğim halde alan olmuyor diye dert yanmak ta yanlış. Resmi koyup sonra dert yanmak lazım .

 

Seçil-Ediz2006-7-24 23:36:3

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2006 11:07
Tabiki her ortamda suistimaller olacaktır,sitedede oluyor...Bazen balığın değerinin çok altına fiyat verende var ama o arkadaslar zaten samimi alıcı değil maksat öylesine sormak.Gecenlerde siteden bi arkadastan balık aldım 10 tanesine 20 ytl e anlastık ben yol masrafınıda dusunerek hesabına 30 ytl yatırdım,balıklar bana geldiğinde 14 taneydi bir anbias bir amazon bitkiside hediye olarak eklenmişti  bence olay samimiyette ve karşındakiyle gereken iletişimi kurabilmende.Benim siteden alışverişte en dikkat ettiğim konu ilk olarak balığınız sizin istediğiniz fiyatı elbette eder ama siz bana verebileceğiniz son sözü söylermisinizdir ki buda çingene pazarlığı değil samimi bir pazarlıktır.inanıyorumki site bu konudada yakında kendi tarzını belirler ve genel gecer bir alışveriş şekili oluşur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

olcayÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 110
olcayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2006 11:41
Her işin en iyisi yapan esnafı bulmak önemli olan.Balık alırkende,araba alırkende.Önemli olan ucuza almak değil verdiğimiz paranın karşılığını almak.Aylardır hasta diye ayırdığım balığı iyileşti diye diğer balıkların yanına attım ertesi  gün öldü ben şimdi kendime kazıkmı attım.Balık öle bilir esas olan enayi yerine konmamak.Adam yeni başlayan arkadaşlara yolunacak kazzzz gibi bakıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdarafsÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 16
serdarafsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2006 17:18
Sitede balık satmaya niyetlenen iyi niyetli insanlarla,işin ticaretini yapmaya çalışan kişileri birbirinden ayırtetmek lazım bence.Birde satış için ilan veren arkadaşlar istedikleri zamanda satışlarını gerçekleştiremedikleri zaman fiyatları geriye doğru çekmeye başlıyorlar heralde bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KurshunaskerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2005
İl: Kocaeli
Mesaj: 126
KurshunaskerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2006 12:14

Arkadaşlar.

Herkesin kendi çapında haklı olduğu noktalar var. En basit örneğini kendimden vereyim. Geçenlerde yavru tropheuslar için ilan verdim. 3cm yavrular için 10 Ytl istedim. Akvaryumculara ben 8-9 arası toptan veriyorum. Onlarda 17.5-25 arası fiyat asıyorlardı. Kış sezonu boyunca zaten ithal balık peşinde olmayanlar (trop.larda ithaller bazen sıkıntı oluyor.) beni arayıp buluyorlardı.  Yani satış amacım benim 1-2 fazla kazanıp hem de amatör hobicilerin de ucuzdan faydalanmasıydı. Gelen abuk subuk telefonların yanısıra gelen ö.m. lardan ve maillerden bazıları aynen aşağıdadır.

"eyer kızmazsan tanesini 5 ytl den alırım saygılar"

"5 YTL YE VERİRSEN HEMEN ALIYIM"

"eğer  satılmadıysa 5 ytl  den 10 adet alabilirim"

Hele birine benim akvaryumcuya satışımı söylüyorum almayacaksan alma diyorum ve ısrarla mesaj atıyor.

"dediğin  gibi  zaten toptan fiyatını bildigim vede  aldığım  için 5 ytl  dedim.eğer alacak  kişi almazsa ben yinede  talibim.iyi günler..."

"O fiyat çok kardeşim. Gel sana bi güzellik yapayım 4 den alayım."

Ölü soyuculuk kelimesinin ne anlama geldiğini daha iyi anlıyorum. Malımla rezil oldum derler ya aynen böyle olsa gerek. Hadi akvaryumcuya verdiğim fiyatı teklif etseler amenna. Ya da garip takas teklifleri... Yine diğer bi olay geçenlerde fazlalık kum için bedava ilan verdim. Maksat bi arkadaş faydalansın. Bi baktım 4 aydır akvaryum hobisini bırakmaya çalışan bi zat-ı muhterem istiyor. Geçmiş mesajlarını inceledim. Adam habire malzeme satıyor. Sonra öğrendim ki adam bu işi ticaret amaçlı yapıyor. Hani dayanışma ruhu, hani insanlık, hani akvaryum sevgisi....

Bizim insanımız bazen çok garipleşebiliyor. Artık ilanlarımı akvaryumcu fiyatından veriyorum. Hiç değilse gerçek müşteriler arıyor. Ucuz fiyat verince yarı fiyat teklif edilmesinden iyidir. Almayacaksan alma diyorsun ve halen ısrarla istiyorlar. Anlamak mümkün değil. Ben anlayamadım. Ya siz... 

 

blueskyexonix2006-7-28 12:56:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

titrekÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2006
İl: Bursa
Mesaj: 38
titrekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2006 12:21

yazıları ve eleştirileri okurken dehşete düştüm ve üzüldüm.....10 yıldır akvaryumcuyum ve 25 yıldır işin içindeyim.mesleğimi bu hale getiren yeni bitme akvaryumculardan ve akvaryumcuyum diyenlerin yüzünden bu hale geldik....üzgünüm..

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

engintunabasÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 344
engintunabasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2006 12:25
Ümit Bey size gerçekten katılıyorum.Benden çelincerı 25 ytl ye alıp 300 mılyona satmak isteyen üsküdarlı bir akvaryumcuda tanımıstım.O günden beri akvaryumcu deyince 15 dakıka düşünüyorum.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Seçil-EdizÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2005
İl: Izmir
Mesaj: 271
Seçil-EdizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2006 20:18

Satacak kişiyi para kazanıyormuş, o amaçla yapıyormuş gibi düşünüp daha az kazan mantığıyla yaklaşıyorlar. Maliyet hesabı yapacak olsam kim bilir ne rakamlar çıkacak. İş yerime bugün su faturası geldi 108,00 ytl . İş yerimde 700-750 litre toplam hacimde 3 yavru tankım var. Hergün su değişimi yapıyorum. Akvaryum dışında su tüketimim sıfıra yakın. Artık azaltmam gerekiyor herhalde.

Maddi yüküne, harcadığım vakte ve emeğe acımıyorum ama Ümit beyin bahsettiği cümleler geldiği zaman (hele ilanda nasıl bakım yaptığımı özellikle anlattıktan sonra) ister istemez sinirleniyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BulutÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2006
İl: Izmir
Mesaj: 733
BulutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2006 20:20
Gerçekten sizin adınıza üzüldüm Ediz Bey.Yaptığınız bu masraflar gerçekten göz ardı edilmeyecek gibi değil. Umarım bu yükün altından biran önce kalkarsınız.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZARGANAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 138
ZARGANAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2006 21:00
[QUOTE=blueskyexonix]

"O fiyat çok kardeşim. Gel sana bi güzellik yapayım 4 den alayım."

 

 

[/QUOTE]

İğrenç bir teklif,insanı resmen tahrik ediyor.Allah size sabır versin Ümit bey,ayrıca çok saygısızca bir üslup,sanki insanla dalga geçiyor.Bence 10 ytl fiyata artık pazarlık yapılmaz,burda sarı prenses yavrusuna bile 10-15 ytl fiyat çekiyolar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KurshunaskerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2005
İl: Kocaeli
Mesaj: 126
KurshunaskerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2006 21:14

Ediz bey'in dediğine katılıyorum. İnanın balıklarıma çocuk gibi bakıyorum. Bazılarınıza komik gelebilir ama verdiğim veya sattığım yavru veya diğer balıkların yeni sahipleriyle msn veya mail yolu ile bağlantı kurup sağlık durumlarını öğreniyorum. Merak işte duramıyorum. Belki inanmayacaksınız ama aylık yem gideri, elektrik, su vs. masraflar bazen 50-60 Ytl yi geçebiliyor. Eskiden üç akvaryum vardı ve gerisini siz düşünün. İnanın bu masrafı şahsım için bile yapmıyorum. İçki, sigara gibi bir alışkanlığım yoktur. Uzun lafın kısası değer biçmeye kıyamadığım balıkların ticari amaç olarak görülmesine fazlasıyla kızıyorum. Bazıları gidip akvaryumcudan 10 paraya aldığı balığı senin gözün gibi baktığın balığa 5 para değer biçiyor. Hiç olacak şey mi? Ben çok bilirim paramın kıt olduğu dönemlerde balıklarıma 40-50 liralık yem ve ilaç masrafı yaptığımı. Kızgınlığım bundan. Satış işinden soğudum. Bundan sonrasını zaman gösterecektir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@@22@@Çevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2006
İl: Kirklareli
Mesaj: 12
@@22@@Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2006 13:02
50ytllik yunusa karşılık 20ytl lik balık veriyorlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir