ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
olcay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Haziran 2006 10:56
Son Ziyaret:
02 Ekim 2012 23:40
Toplam Mesaj:
110 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
olcay atar
Doğum Tarihi:
20 Eylül 1970
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
plastik kalıpcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

olcay atar          &n bsp;          &n bsp;

SON 10 MESAJI

Ölümü yakın hamile lepistesime operasyon.
Akvaryum sevdamın başladığı senelerde benimde başıma bu tip olay gelmişti.Çok beğendiğim dişi lepistesim doğum yapamamış ve ölmüştü.Öldüğüne kesin kanaat getirdikten sonra dişinin karnın yarmış ve sadece iki tane yavru yaşıyordu.Otuz adet yavrudan sadece ikisi yaşıyordu.Şimdi benim başıma gelen olayda ben dişiyi daha erken kezsem belki daha fazla yavru yaşaya bilirdi.Her canlı anne karnında yada yumurta içinde havaya ihtiyaç duyar.Anne ölür ölmez kezerseniz belki biraz daha yavru kurtarabilirsiniz.
 
 
Ben kesinlikle dişiyi canlı iken kezmenizi tavsiye etmiyorum.Dişi yaşadığı sürece yavrular anne karnında yaşıyo olaçaktır.
Balığın F0 olup olmadığı anlaşılır mı ?
Bir f 0 balık almanın en garanti yolu gölden yakalamaktır.Tabi yakaladığınız balık daha önceden o göle başkası tarafından atılmadıysa.Smile
Yavrularım neden ölüyor?
Malavi yavrularında makbül olan ana tanktan alınan sudur.Zaten ana tanktaki suya alışkındır yavru bu suda bir kaçgün bakılan yavrulara gün aşırı taze su ilave edilir ve yavru taze suya alışır.Bir çok arkadaşımız bu şekilde yavru alıyor.Neden tül yavruluk takın deniyor bunun için yavru zaten orda üremiş ve gelişmiş anne ağzında alışkın bu suya.Arkadaşın biri yarısını taze su koymuş yaşadı balıklarım diyor bu yalnıştır nedeni gayet açık.İstanbulda sular aşırı klorlu ve kireçlidir biz burda dört saat dinlerdirilmiş akvaryuma balık koysak bir saate canlı balık kalmaz akvaryumda.Herkez kendi şehrindeki su şartlarını yazarsa kalkılmaz bu işin altından.
Hava Motoru Tartışmasına Son noktayı kim

Hava suyun içinden yüzeye doğru çıkarken suya mutlaka oksijen verir buna bir kere kesin inanın bu bir gerçektir.Bunun mutlaka bir bilimsel açıklaması var.Şuan için bu açıklama aklımda değil.Suyun dalgalanması mutlaka suya oksijen veriyor buda bir gerçek.Burda konu yüzeydeki dalgalanmanın yeterli gelip gelmediği.Balık sayısı azsa dalgalanma yeter ama dalgalanmadan sağlanan oksijen balıklara yetersiz geliyorsa işte burda devreye hava motoru giriyor.Hava motoru sürekli çalıştığı zaman suya oksijen verir.Belkide sizin akvaryumunuzda hava motoruna gerek yoktur.Yüzeydeki dalgalanma yeterliğse.

Hava Motoru Tartışmasına Son noktayı kim
500 litrelik bir akvaryuma iki tane balık atın aylarca yaşar ne su pislenir nede oksijen biter.Aynı balıkları küçük bir akvaryuma koyun balıklar fazla yaşamaz.Burda konu suya depolamış olduğunuz oksijen.Su çoksa oksijen depolaman daha çok olur ama su az ne kadar oksijen depolarsınki.
Hava Motoru Tartışmasına Son noktayı kim
Balık sayınız çoksa ve sabahtan akşama kadar çalışan hava motorunuz fazla büyük değilse ürettiği oksijen sınırdaysa balıklarnız sabaha çıkmaz hepsi ölür.Su değerleri her konuda olduğu gibi oksijen konusundada yeterli olmalı.
Balıklarım Yavrulamıyor...

Akvaryumunuzun ısı değerlerini kontrol edin ısı düşük olabilir.En iyisi bir derece ile ısıyı ölçünüz.Normal şartlarda yavru almamanız için bir sebep yok.Yaptıklarınız güzel yapılması gereken şeyler.Balıklarınız çokmu genç yada ne bileyim çokmu yaşlı şuan aklıma gelenler bunlar.İnşallah tez zamanda yavru alırsınız.

Balıklarım Yavrulamıyor...
Balıklarınıza nasıl bakıyorsunuz. Biraz daha bilgiye ihtiyaç var yorum yapmak için.
Garip Bir Olay!
Balığın neden böyle yaptığını bilmiyorum ama benimde başıma gelmişti.Benim kanımca balık düşük yapar gibi oluyor.Diğer arkadaşın dediği gibi yumurtalar her ne sebeptense gelişmiyor.Balıkta bunları atıyor dışarı.
aşırı dinlendirilmiş su
Suyu havalandırıp durgun bırakmadığınız sürece hiç birşey olmaz.Bide az bir yem atarsanız biyolojik ortam daha iyi olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.