Balik ve akvaryum tavsiyesi


Mete DuruÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1510
Mete DuruÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2014 18:59
[QUOTE=ozii83]Akvaryumla ilgili kafamda sizler sayesinde bir çok şey netleşti.Konu hakkında hiç bilgim yoktu çünkü. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum. 
Son aşamada aklıma takılan sorularıda netleştirdikten sonra ilk adımı alıp akvaryumu alacağım. 
1- Akvaryum için gerekli ekipmanlar ve tavsiyeleriniz nelerdir, bütçe göz önünde bulundurularak söylerseniz sevinirim.(Filtre, motor, yem, ısıtıcı, temizleyiciler,su katkıları vb. taban malzemesi)
2- Koloniyi yavru olarak mı kurmalıyım yoksa damızlık olarak mı?
3- Çok ses yapar mı, evin salonun uygunmudur akvaryum için, salonu çok fazla kullanmıyoruz.
Teşekkürler.
[/QUOTE]
 
1- Bütçenize göre değişir. Tankın sirkülasyonu, saatte bütün su 4-6 kere dönmeli. Yani 100 lt bir akvaryuma 400-600 debilik bir akıntı gereklidir. Size 600-800 debilik bir iç filtre yetebilir ( haftalık %20 su değişimi ve 15 günde bir iç filtre temizliği ile ). Dış filtre olursa daha iyi olur ancak sump kullanıcısı olduğum için pek bir bilgim yok iyi dış filtre modelleri hakkında.

2- Koloniyi eğer eş tutmuş çift varsa satılık öyle alabilirsiniz. Eğer yoksa damızlık-damızlık altı 1e3d olarak alıp eş tuttuktan sonra kalan dişileri elinizden çıkarmanız hayrınıza olacaktır. 

3- Ses yapması bir çok etkene göre değişir. Normalde ses yapmaz tanklar. Ancak filtreye veya kullanılacaksa hava motorunun kalitesine göre sesleri de değişkenlik gösterir. Eğer hava motoru olmazsa çok ses olacağını sanmam. Tankın yeri size kalmış hocam. Mücevherler çok ürkek değillerdir o yüzden salonda v.s. de olabilir. 

[QUOTE=genar11]Arkadaşlar bende yeni akvaryum aldım 70 35 45 ölçülerinde akvaryumun bombeli nr kadar litre su alır bombeli akvaryumlarda farklı hesaplaniyormus litre 
[/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/hacim.asp
Şekil kısmından bombeliyi seçip hesaplayabilirsiniz.

Saygılar.

Mete Duru2014-08-07 19:01:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir