Balıklarım Yüzmüyor


Siyah2516Çevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2023
İl: Bursa
Mesaj: 8
Siyah2516Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2023 20:13
[QUOTE=Oyku]Direk attım diye bi sorun çıkar mı ??[/QUOTE]
Yazılanlara baktım herkes fikrini belirtmiş bazı arkadaşlar ölüm döşeğinde falan demişlerde biraz abartılmış üç yıl falan baktım japon balığı kolay kolay birşey olmaz sağlam canlılardır ek olarak eğer imkanınız varsa min. 60 litrelik bir akvaryum ve bir iç filitre alırsanız hem sizin hobiden aldığınız zevk hemde balıkların yaşam koşulları çokça iyleşmiş olur. direk musluktan eklediğiniz suyun içindeki klor balıklarınız için çok zararlıdır bu yüzden en az iki gün musluk suyunu dinlendirip balıkları içine eklemeniz gerekir. İyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliÇevrim Dışı

Kayıt: 08/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 1413
aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2023 00:17
Gold fish, namı diğer Japon balığına terminatör ya da Herkül muamelesi yapılması çok yanlış. Vahşi ataları için çok dayanıklı oldukları bilgisi kısmen doğru olsa da anatomik bozuklukları olan ve yapışık ikiz sendromuyla hayata başlayan japon balıkları için bu tespit çok doğru değil. Sürekli bozuk genleri olan bireylerin çiftleştirilmesinin ürünü olan japonlar başta sindirim sistemleri olmak üzere bir sürü problemle başa çıkmaya çalışıyor. Vahşi atalari gambusya ya da lepstes gibi balıkları çerez niyetine yerken bu gariplerim kendilerini didikleyen lepsteslere karşı bile savunmasız kalıyor. Sürekli başta sindirim sistemi ve hava kesesi problemleri olmak üzere bir sürü sağlık problemiyle boğuşuyorlar.
Üstüne bir de bazı esnaflar ve akvaristler tarafından "öldürülemez" balıklar olarak pazarlandıkları için hobiyle ilgili en ufak bir fikri olmayan insanlar tarafından fanuslarda türlü eziyetlere mahkum ediliyorlar.
Fanuslarda "işkence altında" ölen binlerce gold fish görmezden gelinirken bu koşullar altında istisnai bir şekilde hayatta kalan bir kaç japon balığı efsaneleştiriliyor. Her canlı mümkün olan en iyi koşullar altında yaşatılmalı. Yanlış yönlendirilmeyle uygun koşulları sağlamadan balık edinmiş dostlarımız da koşulları düzeltmeye, bunu yapmaya imkanları yoksa da balıklarını sahiplendirmeye teşvik edilmeli...[EDIT]ali,2023-04-06 00:20:43[/EDIT]

Beğenenler: [T]214205,Aqua Discovery[/T][T]220207,ShowaSanshoku[/T][T]232050,MrzAdar[/T]
+1: [T]236270,HOPPALA[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Siyah2516Çevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2023
İl: Bursa
Mesaj: 8
Siyah2516Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2023 21:45
[QUOTE=ali]Gold fish, namı diğer Japon balığına terminatör ya da Herkül muamelesi yapılması çok yanlış. Vahşi ataları için çok dayanıklı oldukları bilgisi kısmen doğru olsa da anatomik bozuklukları olan ve yapışık ikiz sendromuyla hayata başlayan japon balıkları için bu tespit çok doğru değil. Sürekli bozuk genleri olan bireylerin çiftleştirilmesinin ürünü olan japonlar başta sindirim sistemleri olmak üzere bir sürü problemle başa çıkmaya çalışıyor. Vahşi atalari gambusya ya da lepstes gibi balıkları çerez niyetine yerken bu gariplerim kendilerini didikleyen lepsteslere karşı bile savunmasız kalıyor. Sürekli başta sindirim sistemi ve hava kesesi problemleri olmak üzere bir sürü sağlık problemiyle boğuşuyorlar.
Üstüne bir de bazı esnaflar ve akvaristler tarafından "öldürülemez" balıklar olarak pazarlandıkları için hobiyle ilgili en ufak bir fikri olmayan insanlar tarafından fanuslarda türlü eziyetlere mahkum ediliyorlar.
Fanuslarda "işkence altında" ölen binlerce gold fish görmezden gelinirken bu koşullar altında istisnai bir şekilde hayatta kalan bir kaç japon balığı efsaneleştiriliyor. Her canlı mümkün olan en iyi koşullar altında yaşatılmalı. Yanlış yönlendirilmeyle uygun koşulları sağlamadan balık edinmiş dostlarımız da koşulları düzeltmeye, bunu yapmaya imkanları yoksa da balıklarını sahiplendirmeye teşvik edilmeli...[/QUOTE]
Size katılmakla birlikte şuan ki durumda yapılabilecek en mantıklı öneriyi sunmaya çalıştım arkadaşımız öğrenci ve belli ki maddi olarak hobiye ayıracak pek durumu yok heves edip alınmış canlılar sizde takdir ederisiniz ki ülkemizde canlılara pek değer verilmiyor çoğu petshop da sırf iki kuruş para kazanacağım diye canlıların yaşam koşullarını umursamadan satış yapıyor ve çok fazla yanlış bilgilendirme yapıyorlar bende hobiye ilk başladığımda moli ile japon balığı beraber yaşar diye söylenmişti heves ettim aldım sonra araştıra araştıra tecrübe edine edine kendimi geliştirdim yani diyeceğim o ki insanları hobiden soğutmak yerine olabilecek en makul seviyede yardımcı olmaktır. iyi forumlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir