ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1519
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2012 19:51
Son Ziyaret:
19 dakika önce
Toplam Mesaj:
1398 [0.32 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
152 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Ünsal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali ~ Low-Tech Cüce Amerikan & Tetra Mete ~ Catfish

SON 10 MESAJI

Çift Çıkışlı Hava Motorundan Hem Pipo Filtre
Haklısınız, yüzeyi hareketlendirmedikçe yağlanmayı kesmek zor. Hacminiz düşük olduğu için debiyi mümkün olduğu kadar düşük tutmanız konusunda tavsiyede bulunmak istedim sadece. Bir de saklanma yerleri de olan bitkili bir akvaryımda daha mutlu olur bettanız. Anubias gibi substrat, karbondioksit, özel aydınlatma vs istemeyen bitkilerden ekleyin imkanınız varsa. Bitkiler sudaki amonyak ve nitratı da çeker, sistemi rahatlatır.
Çift Çıkışlı Hava Motorundan Hem Pipo Filtre
Mantıklı olmaz. Betta akıntı sevmez. Havalandırmaya da ihtiyacı yoktur. Hatta bence her iki çıkışı birden kullanmak da bettanızı yoruyordur. Tek çıkışa düşürün onu.
Yan Sump Hava Motoruyla Kullanma Hk.
Ben zamanında dış filtreyi çıkış hortumuna 50 cm kadar hava hortumu salarak pipo filtre mantığıyla çalıştırdım. Düşük bir debi alabildim.

(Elektrik kesintilerinde pilli hava motoruyla bakterilerin havasız kalıp ölmesini önlemek için uygulanabilir bu yöntem.)

Sump için gereken minimum su akışını sağlamak için çok yüksek kapasiteli bir hava motoru gerekir. Bu tip hava motorları pahalıdır malumunuz. Gürültü önemli değil dediğiniz için yüksek gürültü problemini es geçiyorum. Bence düzgün bir sump motoru edinmek çok daha mantıklı olacaktır.

Hatta iç sumpta yükseğe su pompalama derdi olmadığı için çok daha düşük fiyatlı standart iç filtre kafa motorları bile yeterli olacaktır.
[EDIT]ali,2024-03-18 17:12:19[/EDIT]
Yeni Akvaryuma Taşınma
Yeni akvaryuma geçerken çok büyük bir miktar taze su eklemesi yapılacağı için damacanayı akvaryumdan yüksek bir yere koyup su eklemesini ince bir hortum ile sifonlama yoluyla yavaş yavaş yapmanızı tavsiye ederim.

Bir de aktarım sırasında dış filtrede kolonileşmeye başlayan bakterilerin oksijensiz kalıp ölmemesi için tedbir alın. Küçük bir kovaya akvaryum suyu doldurup emme ve basma uçlarını kovaya yerleştirip filtreyi yeni akvaryum hazır olana kadar öyle çalıştırabilirsiniz mesela...[EDIT]ali,2024-03-18 11:47:14[/EDIT]
Cam Kalınlığı Nasıl Olmalı
İdeal cam kalınlığını hesaplarken dikkate alınması gereken değişkenlerden akvaryum yüksekliği derinlik ve genişliğinden daha belirleyicidir. Örnek bir tablo paylaşıyorum çok kabul gören değerlerin paylaşıldığı. Bu değerler tartışmasız değil bu arada. Farkı güvenlik katsayıları dikkate alınarak farklı kalınlıkları tavsiye edenler de mevcut. O yüzden tablodaki kalınlıkları ideal olarak değil, alt sınır olarak kabul edin. Tabloda da göreceğiniz gibi 50h'ta 8mm alt sınır. Suyu 60h lara çıkardığınızda güvenli olmaktan çıkar akvaryumunuz.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123966/170320241726191.jpg[/IMG][EDIT]ali,2024-03-17 17:26:50[/EDIT]
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
[QUOTE=ibrahim43] anlaşılan her türlü bi risk bi yan etki durumu söz konusu. Balıkları alabileceğim tek bir akvaryumum var o da 20 litrelik bir akvaryum bunca balığı oraya koyduğumda aynı gün nitrit nitrat patlayacaktır [/QUOTE]

Bu durumda beyaz benek parazitini akvaryumdan kazımak istiyorsanız Spotex ya da Seachem Cupramine gibi daha güvenli bir ilac edinip ana tankta tedavi uygulamalısınız.

Tedavi sonrası akvaryuma beyaz beneğin dönüşünü önlemek için gerekli tedbirleri mutlaka alın. Beyaz benek paraziti olan bir akvaryumda kullandığınız bir balık kepçesiyle bile taşınabilir parazitler. Başka bir akvaryumdan balık ya da bitki transferi olacaksa karantina sürecini ihmal etmeyin.
Bitkili Akvaryumda Beyaz Benek
Akvaryumda salyangoz yoksa Seachem Cupramine, Spotex gibi amine bağlı bakır içeren ilaçlar kullanabilirsiniz bitkilide beyaz benekle mücadele için. Salyangozlar kadar olmasa da karidesleri de etkiler bu ilaçlar.

DeepCooperFix gibi salyangoz ve yosun giderici olarak satılan bakır sülfat içeren daha hesaplı ilaçlar da düzgün kullanılırsa etkili olur ama daha yoğun yan etkileri olacaktır bu tür ilaçların.

Tedaviyi ilaç prospektüslerindeki talimatlara uyarak uygulayın. Hatalı uygulamaların ölümcül etkileri olabilir.

Ben şahsen çaresiz kalınmadıkça kimyasal kullanımını tavsiye etmiyorum. Bakır sülfatın akvaryumdaki etkileri uzun sürer. Özellikle tekrarlanan tedavilerde balıkların bünyesinde çoğalan bakır başlarda belirti vermese de orta ve uzun vadede organ hasarları ve ölümlere sebep olabilir. Bakırın geçici infertiliteye (kısırlık) sebep olduğunu da duymustum bir kaynaktan.

Tavsiyem mümkünse balıkların tamamını yakalayıp karantina tankında klasik ve güvenli beyaz benek tedavileri uygulamanız. Ana tankta balık kalmazsa parazitler 2-3 gün içinde açlıktan ölür. Yumurtada olanları da hesaba katarsanız 8-10 gün sonra ana tankta parazit kalmaz.[EDIT]ali,2024-03-16 23:23:55[/EDIT]
Kedi Balığım 1 Haftadır Yem Yemiyor [acillll]
Kırmızı kuyruklu kedi balıkları özellikle küçük boylarda çok hassaslar ki petshoplarda satılan 8-10 cmlik kırmızı kuyruklara yavru bile denmez; bebek sayılırlar o boylarda henüz. Bir gün önce yeme saldırırlarken bir gün sonra içlerinden biri yemeden kesilip kısa süre sonra ölebiliyor. Yaşadığım tecrübelere göre söylüyorum; bu ölümlerin mikrobiyal bir hastalığa ya da kötü uygun olmayan akvaryum koşullarına bağlı olduğuna dair bir tespit yapamadım. Diğerlerinde en ufak sıkıntı yokken biri aniden önceden belirti vermeden yem yemeyi bırakıp ben gidiyorum diyor. Sizin balığınız da yem yemeyi bıraktıysa ölecek %90.

Bilgi sahibisinizdir bu konuda muhtemelen ama yine de akvaryum koşullarına alıştırmayı başarırsanız çok hızlı boylanacaklarını ve kısa sürede tonajlı akvaryumlara ihtiyaç duyacaklarını hatırlatmakta yarar var...[EDIT]ali,2024-03-15 07:47:32[/EDIT]
Oranda'nın Kafasında İplik, Sivilce Gibi Birşey
Balıklarınız çok güzel maşallah.[:nazar:]

Endişe edilecek bir durum yok. Kafa yapan orandalarda bazen böyle oluşumlar gözlenebiliyor. Hastalık değil. Zamanında ben de deneyimledim aynı şeyi ve bir japon üstadı bilgi vermişti bu durumla ilgili. Gözlemlemeye devam edin, zamanla azalıp geçecektir. Ola ki azalmadı, teramycyn GÖZ kremiyle nazikçe temizleyebilirsiniz lejyon oluşan yerleri.
Kardinal Tetramın Üzerinde Beyaz Leke Var
Fotoğrafları zoomlasam da net göremedim. Kabartının yuzeyi pürüzsüzse kist olabilir. Neon tetralarda ileri yaşlarda böyle kistler gelişebiliyor. Kist ise çok büyümedikçe ölümcül değil ama tedavisi de yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.