Balıklarımda hiç bir belirti yokken neden ölüyor ?


HakanOzbeyÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 20
HakanOzbeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 02:40
Fotoğraf:   buyrun bu ölen balığımın resmi 

http://imgim.com/dsc_0006(2).jpg 

http://imgim.com/dsc_0007(2).jpg

 
Bunlarda diğer Canlılar : 

http://imgim.com/6937incih341931.jpg

http://imgim.com/dsc_0038.jpg

http://imgim.com/dsc_0039.jpg


Canlıdaki Belirtiler: Hiç bir belirti yok. Sadece su yüzeyinde fazla yüzmeye başladılar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 30 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 lepistes 2 moli

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): PH7.97 ısı 26 derece

Filitrasyon: iç filtre sürekli açık

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: BacteriaFeeder - Effective Conditioner 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : su değişimi yok sadece balık satın aldım. 

Daha önce hazır olan 2 aylık akvaryumuma dişi sayısının azlığı nedeniyle yeni dişi balık almaya karar verdim. 2 erkek 1 dişi molim vardı ve dişi hamileydi erkeklerde çok yıpratıyordu. Gittim ardından hamile olan 2 tane daha moli aldım ve 3 tane lepistes aldım. Bir kaç gün sonra ilk hamile olan molimin yavrularını gördüm çok mutlu oldum hepsi çok sağlıklılardı daha sonra su üstüne baktım ve 2 tane dişi molimin öldüğünü ve bunlardan birinin yeni doğuran moli olduğunu fark ettim. Sonra ne olduysa ondan sonra oldu. Belli bir süre böyle devam ettim ve tek dişi kaldığı için gidip yeni dişi almaya karar verdim. Kartalda oturuyorum eminönüne gittim bunun için arada 6 7 saat gibi bir zaman geçti eve geldiğimde baktım tek dişide ölmüştü. Neyse yeni aldığım 2 dişi lepistes ve 1 dişi moliyi koydum bir kaç gün geçti yeni aldığım hemen doğurdu ancak o çok sağlıklı yüzüyordu ama ertesi gün o da öldü birden bire. Ardından tekrar tanka ardından ölümler devam etti. Ancak hiç müdahale edemiyordum çünkü en ufak bir belirti bile yoktu. Ve işin ilginci ölümler sadece dişi balıklarda gerçekleşiyor. Ancak bugün bazı şeyler ortaya çıktı balıklar yüzeyde fazla kalmaya başladılar ve bir tane erkek molimde titreme ortaya çıktı. Nitrat düşürücü ilaç (Reeflowers - BacteriaFeeder - Effective Conditioner ) kullandım az önce ama pek bişey değişmedi. Bu balıklar neden ölüyor ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedMap87Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 858
RedMap87Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 04:39
Yavrularda birşey yoksa çok fazla kafana takma, yeni balık eklendiğinde tankın mevcut üyeleri yada yeni gelen taraftan bu tip belirsiz ölümlerler olabiliyor. Özelliklede yeni gelip doğum yapan balıklar ölüyorsa hiç kafana takma ilaçlarada boş yere para harcayıp tankın düzenini bozma derim. Yavrularda problem yoksa problemi kendinde arama çözüme zor ulaşırsın. Eğer yavrularda problemli diyosan ozaman bir sıkıntı vardır.Fotoğrafdaki moly kuyruk yüzgeç kısmış muhtemelen adaptasyon sorunu çekiyor. Canlı doğuranlar ayrı bir dünya son yıllarda akvaryumcularda satılanların neredeyse tamamı ithal geliyor. O yüzden çok fazla canını sıkıpta ilaçlar için boşuna masraf yapma aldığın yavruları büyütüp bir daha yanlarına dışardan balık eklememeye çalış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 14:15
Yeni alına balıklar bir dış parazit taşımışta olabilir akvaryuma, çok oluyor bu canlı doğuranlarda bir tür bakteri uyuşmazlığındanda bahsedilir. Titremeler büyük ihtimal bir dış parazit belirtisi metilen mavisi ilacı kullanılabilir. En önemlisi yeni alınan balık ana tanka hemen salınmamalı, bir 30 litrelik karantina tankında bir miktar suda biraz metilen mavisi ilacı damlatılıp, birazda mikofish mantar ilacı damlatılıp abartmadan birkaç damla, 1 hafta bu su içinde yüzmeliki dış parazitlerden arınsın, mantardan arınsın, bu sırada ölecekse ölür, ana tanktaki balıklara hastalık bulaştırılmamış olur, balıklar 1 hafta sonunda parazitlerden arındırıldıktan sonra ana akvaruma eklenebilir. En iyisi 3 nesil geçmeden yavrulama olmadan bence dişi erkek oranı yeterliyse yeni balık almamakta fayda var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanOzbeyÇevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 20
HakanOzbeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2014 23:01
Yavrulardada ölümler oluyor. Bugünde iki balığım daha öldü ve tesadüf ilk defa ölenler erkekti. Ve birisi dün gece titriyordu bu da titreyen balığın resimleri : 

http://imgim.com/dsc_0001.jpg

http://imgim.com/dsc_0003.jpg


Ve bugün balıklarımda bişey fark ettim. Hepsi dibe çöküyor bir süre solungaçlarını çok hızlı çırpıyor sonra normal yüzmeye devam ediyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir