ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HakanOzbey
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Eylül 2014 00:33
Son Ziyaret:
03 Şubat 2015 12:49
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan Özbey
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan Özbey

SON 10 MESAJI

Bir gecede katliam çıktı
Hala sarı prenseslerim sağlam bi anormallik yok su değişimi yapıp yeni balık almayı düşünüyorum ama hastalıktan emin değilim ne yapmalıyım hastalık olsa çoktan sarı prensesi öldürmüs olması gerekmezmıydı. Sarı prenseslerde gözlemlediğim tek şey renk solması ve ağızlarıni daha çok açıp kapatmaları nefes almakta zorlanıyormus gibiHakanOzbey2015-02-03 00:51:58
Bir gecede katliam çıktı
Ölen balıklarımın hepsi kafa ve arka yuzgeclerı köyü mavi govde kısmı bembeyaz olmuştu.önerileriniz için teşekkürler.
Bir gecede katliam çıktı
Benim dikkatimi çeken konu neden sadece yunuslara zarar verdi sarı prenseslerde olağanüstü bir durum yok ama yunuslarım çıldırmışcasına sağa sola yüzüp biride kendıni attı. Ve ölen yunuslarım beyazlastı bütün heryeri sadece kafa kısmı mavi kaldı bu da dikkatimi çekti.
Bir gecede katliam çıktı
Mıdyelerın içi boştu ama ve Deniz kenarında toplamıştim canlı olmadığına eminim başka midye kabuklarıda vardı sorun olmamışti hiç
Bir gecede katliam çıktı
Yaklaşık 6 aydır 100lt takımda 4 yunus 4 sarı prenses besliyorum. Haftada bir filtre temizleme dip çekimi su ekleme yaparım bu rutinler hiç bozulmaz ve hiç bir sorun yoktu şimdiye kadar. Yine her hafta olduğu gibi temizlik yaptım şu ekledim gerekli ilaçları attım (trace vs.) yemlemeyi yaptım herşey yolundaydı ayrıca bu hafta Caddebostan sahilinde topladığım 3 adet midyeyi şu tuttuktan sonra biraz koydum akvaryuma ancak gece sabaha karşı akvaryumdan inanilmaz su sesleri gelmeye başladı öylekı beni uyandırdı bi hıncla kalktım gördüğüm manzara karşısında şok oldum. 2 kocaman yunusum ölmüş bir tanesi çırpınıyor bi yandan beni çağırıyor arkadaşını gösteriyor adeta biride yok ortalıkta sarı prenseslerde pek bişey yoktu normal gibiydiler ancak hepsi agzını çok hızlı açıp kapatıyordu daha sonra sabah balığın birinide kendini dışarı atmış şekilde buldum. Normalde çok utangaç ve uysal olan balıkların böyle yapmasi ve bir anda hızlıca ölmesinin sebebi nedir
Balıklarımda hiç bir belirti yokken neden ölüyor ?
Yavrulardada ölümler oluyor. Bugünde iki balığım daha öldü ve tesadüf ilk defa ölenler erkekti. Ve birisi dün gece titriyordu bu da titreyen balığın resimleri : 

http://imgim.com/dsc_0001.jpg

http://imgim.com/dsc_0003.jpg


Ve bugün balıklarımda bişey fark ettim. Hepsi dibe çöküyor bir süre solungaçlarını çok hızlı çırpıyor sonra normal yüzmeye devam ediyor.
Balıklarımda hiç bir belirti yokken neden ölüyor ?
Fotoğraf:   buyrun bu ölen balığımın resmi 

http://imgim.com/dsc_0006(2).jpg 

http://imgim.com/dsc_0007(2).jpg

 
Bunlarda diğer Canlılar : 

http://imgim.com/6937incih341931.jpg

http://imgim.com/dsc_0038.jpg

http://imgim.com/dsc_0039.jpg


Canlıdaki Belirtiler: Hiç bir belirti yok. Sadece su yüzeyinde fazla yüzmeye başladılar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 30 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 lepistes 2 moli

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): PH7.97 ısı 26 derece

Filitrasyon: iç filtre sürekli açık

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: BacteriaFeeder - Effective Conditioner 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : su değişimi yok sadece balık satın aldım. 

Daha önce hazır olan 2 aylık akvaryumuma dişi sayısının azlığı nedeniyle yeni dişi balık almaya karar verdim. 2 erkek 1 dişi molim vardı ve dişi hamileydi erkeklerde çok yıpratıyordu. Gittim ardından hamile olan 2 tane daha moli aldım ve 3 tane lepistes aldım. Bir kaç gün sonra ilk hamile olan molimin yavrularını gördüm çok mutlu oldum hepsi çok sağlıklılardı daha sonra su üstüne baktım ve 2 tane dişi molimin öldüğünü ve bunlardan birinin yeni doğuran moli olduğunu fark ettim. Sonra ne olduysa ondan sonra oldu. Belli bir süre böyle devam ettim ve tek dişi kaldığı için gidip yeni dişi almaya karar verdim. Kartalda oturuyorum eminönüne gittim bunun için arada 6 7 saat gibi bir zaman geçti eve geldiğimde baktım tek dişide ölmüştü. Neyse yeni aldığım 2 dişi lepistes ve 1 dişi moliyi koydum bir kaç gün geçti yeni aldığım hemen doğurdu ancak o çok sağlıklı yüzüyordu ama ertesi gün o da öldü birden bire. Ardından tekrar tanka ardından ölümler devam etti. Ancak hiç müdahale edemiyordum çünkü en ufak bir belirti bile yoktu. Ve işin ilginci ölümler sadece dişi balıklarda gerçekleşiyor. Ancak bugün bazı şeyler ortaya çıktı balıklar yüzeyde fazla kalmaya başladılar ve bir tane erkek molimde titreme ortaya çıktı. Nitrat düşürücü ilaç (Reeflowers - BacteriaFeeder - Effective Conditioner ) kullandım az önce ama pek bişey değişmedi. Bu balıklar neden ölüyor ?

RO CİHAZINA RAĞMEN PH DÜŞMÜYOR
Konu ile akalası yok ancak çok hoşuma gitti resimdeki balığın cinsi nedir ? 
Malawi için deniz kumu
Dün konuyu açmamdan yaklaşık 1-2 saat sonra güzelce yıkayıp kumu koydum hiç bir bulanıklık yok aksine çok sevdiler gibi geldi bir tane sp kendine yuva kazdı ağzıyla kum taşıdı girip çıkıyor başka kimseyi sokmuyor içine diğerleride ara sıra sürtünüp duruyor oyun oynar gibi şimdilik pek bi sorun yok buda resim :



Malawi için deniz kumu
Bayağı temizledim komik gelecek ama tadına bile baktım tuzdan eser yok. ancak koyarken biraz köpüklenme oldu bi sorun olurumu acaba ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.