Balıklarımın Renkli Görünmesi İçin Ne Yapabilirim?


Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2016 11:10
[QUOTE=utoku]
Tunç Bey,

Yukarıda kısacık bir fiyatlandırma çalışması anlattım. Lütfen ona da bakınız. Şuan ne yazık ki genetiği sağlam balık bulmak neredeyse çok zor. Çünkü hep genetiği değiştirilen yemlerle yavru elde ediyoruz ve bu süreklilik kazanmış durumda. .

.....maksimum verim alamazsınız. İsterseniz en pahalı yemi verin....
[/QUOTE]

Utku bey ilk olarak sizin gibi girişimcilere ihtiyacımız olduğunu belirterek başlamak isterim.


Kâr marjı durumuna bu işin içinde olan biri olarak değinmek istemiyorum çünkü değişken faktörlere bağlıdır, örneğin AVM içerisindeki petshop ile mahalledeki bir akvaryumcudan alacağınız aynı yemin satış fiyatı çok değişken olacaktır.% hesapları çok tutarlı olmaz bu durumda.

İthal edilen ürünlerin satışa sunulan ülkedeki döviz kuruna, vergilendirme kalemlerine göre değişkenlik gösterecektir. Avrupa bölgelerinde kendi para birimleri yani euro üzerinde satılan 3 euro olan bir ürün=3 x 3,718=11,15 TL bunun üzerine diğer masrafları düşüp sadece perakende satış üzerinde %8 KDV ekleyelim, 11,15 x 0,08=0,89 TL. Bu durumda kur ve KDV'yi eklediğimiz zaman 12,04 TL gibi bir rakama ulaşıyoruz. Gümrük, nakliye, ithalatçı, bayi/ perakende kârları henüz işin içine girmedi bile. Yemlerin pahalı olmasının sebebi aslında üreticiler değil ülkedeki ekonomik durum.

Genetiği sağlam derken, genetik olarak kalıtsal bir rahatsızlık taşımıyorsa manasında demek istemiştim.

"Maksimum verim almak" bu nokta zaten işin boyutu değişiyor. Siz maksimum verim penceresinden bakıyorsanız. Bu kuru yemlerin bunu kullanıcılarına vaad etmiyor.Bir kaç istisna dışında onlarda üremeyi tetikler gibisinden açıklamalar yapıyorlar. Bu üreticiler balıkların gereksinimlerini karşılayacaklarını ve sağlıklı yaşayabileceklerini vaad ediyorlar ne tekim doğru da. Bir takım yemlerde destekleyici olarak tavsiye ederiz, bir takım yemlerde ise ana yem olarak kullanılabilir denmesinin sebebi de budur. Burada bakış açısı önemli.

Etiklik konusuna gelince. Ben pazarlama strateji olarak bahsetmiştim. Bu firmalar içeriği veriyor saklı gizli bir durum yok. Bir girişimci beyefendi piyasaya filtre sürmüştü stratejisi diğer filtreleri kötülemek üzerine idi ve tepkiler çekmişti. Benim demek istediğimde bu aslında. Bu yemleri yedikleri için bağışıklık sistemleri zayıflıyor, parazitler oluyor şeklinde bir cümleniz var bunun etik olmadığını söylemek istemiştim. Çünkü piyasada farklı yem markaları var, bu markalar kendi yemlerini daima överler ama jbl'in sera'ya, sera'nın nls'ye, nls'nin hikari'yi ithafen yada bir tanesinin diğer tümüne karşı bu yemleri kullanırsanız bu olur şeklinde bir açıklamasını bulamazsınız.

Hastalık, parazit olayını ortaya koymadan kendi ürünleriniz daha doğal olduğunu, bu nedenle 6 aylık bir raf ömrü olduğunu, diğer kuru yemlere göre ilgili türlerde daha çok yavru alımı olduğuna dair açıklamalar daha etik olur düşüncesindeyim. Yeminiz vaad edilenleri yapıyorsa kısa zamanda yaygınlaşacaktır. Çünkü dürüst yerli girişimcilere ihtiyacımız var.


Şunu da belirtmek istiyorum, yukarıda markasını verip beğenmediğiniz yemleri kendi yeminiz içinde kullanıyorsunuz. Mevcut ilanınızda bu açıklama mevcut. Bu durumda bu yemler hakkında bu kadar olumsuz konuşmakta bence etik değil.

-Isparta eğirdir su ürünleri fakültesinin yemi
[K]-Tetra yem
-3 farklı Sera yem[/K]
-ve bizim artemia tankından aldığımız artemia, soluncan tankından aldığımız solucan, su piresi, havuç, ıspanak ve yumurta ile kurutarak yaptığımız bir yemimiz var.

[EDIT]Tunc Berk,2016-12-14 11:16:51[/EDIT]

Beğenenler: [T]189569,Abdull4hElbsaty[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nightmareoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/05/2006
İl: Balikesir
Mesaj: 663
nightmareoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2016 13:26
Tunç bey yemin içeriğinden ziyade kurutma ve saklama koşulları konusunda bilgilendirebilir misiniz? Evde yemi yaptık bunu kış ayında özellikle nasıl kurutabiliriz.

+1: [T]189569,Abdull4hElbsaty[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2016 15:11
[QUOTE=nightmareo]Tunç bey yemin içeriğinden ziyade kurutma ve saklama koşulları konusunda bilgilendirebilir misiniz? Evde yemi yaptık bunu kış ayında özellikle nasıl kurutabiliriz. [/QUOTE]

Bu noktada şu ayrımı yapmalıyız. Utku bey profesyonel olarak bir yem çalışması içerisinde. Biz hobicilerin ev yapımı besinleri kısa vadeli bir bir buçuk aylık gibi tüketimler doğrultusunda olur genelde. Bunları da buzlukta muhafaza edebiliriz. Bizim amatörce yaptığımız yemlerin besleyici değeri yüksek olsada karşılığında suda hızlı bir şekilde dağılarak suyu kirletmesi olarak geri döner. [EDIT]Tunc Berk,2016-12-14 15:11:26[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utokuÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2016
İl: Mugla
Mesaj: 1157
utokuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2016 15:52
[QUOTE=Tunc Berk]

Bu noktada şu ayrımı yapmalıyız. Utku bey profesyonel olarak bir yem çalışması içerisinde. Biz hobicilerin ev yapımı besinleri kısa vadeli bir bir buçuk aylık gibi tüketimler doğrultusunda olur genelde. Bunları da buzlukta muhafaza edebiliriz. Bizim amatörce yaptığımız yemlerin besleyici değeri yüksek olsada karşılığında suda hızlı bir şekilde dağılarak suyu kirletmesi olarak geri döner. [/QUOTE]

Tunç Bey,

Ben hiçbir markayı kötülemiyorum. Hepsinin ortak kusurunu söylüyorum size. Hepsi GDO lu mısır ya da soya kullanmaktalar. Benim sera ve tetra yemi kullanma nedenim elimdeki diğer tüm gerçek protein içeriğinin fiyatını düşürmek. Pazartesi denetimimiz vardı ve çok şükür tamamladık. Ufak bir pürüzümüz var. O da kan kurduna verdiğimiz yem analizinde bile GDO saptandı ve yemimizi değiştireceğiz. Bundan 1 ay sonra gelip tekrar örnek alınacak ve temiz çıkması durumunda yemimizi paketleme aşamasına getirmiş olacağız.

Bu aşamada zaten kendi yemimiz dışında hiçbir markanın karışımı olmayacak. Bu nedenlede şuan 150 gr yemimiz 20 TL iken 125 gr yemimiz 25 TL den piyasada olacak. Ki inanın bu da ürün tutundurması için bu kadar düşük tutuldu.

Neyse ben biolife yaptıklarını yapmıyorum. Lütfen aynı teraziye beni koymayınız. Ha şu var... Ürünlerinden balık yavruluğu gerçekten övülmeyi hak ediyor. Kuluçka makinası da piyasadakilerden bir tık önde... Kısacası 12 senenin sonunda bir yem ortaya çıkardık ve bu yeme de güvenimiz tam. İnşaallah piyasaya çıktığında da sizler kullanacaksınız ve 2 ay içinde benim ne demek istediğimi anlayacaksınız.

İlginiz için teşekkür ediyorum
Saygılarımla


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2016 16:04
[QUOTE=utoku]Piyasada yüksek ücretli ve düşük ücretli tüm markalar ([K]bu bahsettiğiniz tetra, sera, nls, hikari vb) hepsinde protein olarak soya ve mısır türevleri kullanıyor.[/K] Bu ürünlerin hepside GDO lu. Hepsinin arkasına bakın hiç birinde gerçek protein yok... [B]Sonradan ilave edilen vitaminler ile balıklarınızdan max verim ve renk görselliği istiyorsunuz... Kusura bakmayın ama daha çok beklersiniz. Sonra yok balığımda iç parazit var yok dış parazit var yok benek rahatsızlıkları var diye dövünüyorsunuz. [/B]
[/QUOTE]

Konunun ticari ve girişimci bir yönü olduğu için dikkatli olmaya çalışıyorum.

Benim demek istediğim, bırakalım hangi firma nasıl yem yaparsa yapsın. Üzerilerinde yazan protein oranlarını vermediğini hobinin içinde biraz zaman geçiren herkes anlayacaktır zaten. Kırmızı ile işaretlenmiş nokta bence iyi bir açıklama kabul edilebilir. Daha sonra vurguladığım noktaları isim vererek sonucun sebebi olarak gösterdiğiniz zaman bana hoş gelmiyor.

Anlatmak istediğim bu sadece.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.ÇelikÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2015
İl: Trabzon
Mesaj: 104
M.ÇelikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2016 16:05
Hileli bir yöntem,

Çeşitli renlerde led. Özellikle Power Led. Çok işe yarıyor.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/174244/141220161604581.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir