Bearded Dragon İle İlgili Sorular


sercan1999Çevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2012
İl: Izmir
Mesaj: 133
sercan1999Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 20:37
Öncelikle herkese merhaba birkaç sorun aklıma takıldı yardımcı olursanız sevinirim.

1.Muhabbet kuşu beslemekteyim kafes yukarda değil yerde duruyor Bearded Dragon Muhabbet kuşuna zarar verir mi ?

2.İzmirde Bearded Dragon nerede bulabilirim ?

3.Un kurdu vb canlı yemleri nasıl üretebilirim ?

Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigitgurdalÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 412
yigitgurdalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 20:41
Bearded dragon en evcil canlılardan biridir o yüzden bir sıkıntı olmaz.İzmirde biraz zor bulmanız ama istanbuldan çok rahat edinebilirsiniz,kargo ile çok iyi şekilde gönderim yapılıyor.Un kurdu üretmek biraz sabır gerektirir.Un kurdu kolonisi aldıktan sonra yaklaşık 3 ay sonra böcekler uygun şartlar sağlanırsa anca üremeye başlar.Çünkü kimse bu canlıları ergin şeklindeyken satmayıp kurt halinde iken satar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arowana hecoÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2006
İl: Nevsehir
Mesaj: 233
arowana hecoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2013 17:11
böcek halinde satan üreticiler var. bu arada bearded dragon büyüdüğü zaman muhabbet kuşuna acımadan saldırabilir. ufakken bir sorun olmaz. benim başıma gelen bir olay 1.5 yaşında ki bearded dragonum muhabbet kuşumu yakalayıp yemeye çalışırken boynunu kırmış. ağzından aldığım da can çekişiyordu. dikkat etmek lazım. google da araştırma yaparsan un kurdu üretimi hakkın da bir sürü yazı makale bulabilirsin. hatta bazı siteler de üreticilerine ulaşıp ergin böcek halinde bir koloni alabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

milouÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2013
İl: Izmir
Mesaj: 51
milouÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2014 03:35
İyi akşamlar,mutlu sağlıklı seneler..

2 yıl bearded dragon besledim...Ve deneyimlerime dayanrak söyleyebilirim..

1) Kendisinden ufak olmadığı sürece zarar verebilceklerini düşünmüyorum ( ama kobay olarak bildiğimiz beyaz fareyi besin olarak vereni gördüm.) Muhabbet kuşunuz kafesteyse peşine yemek için düşmez..
2)Bilmiyorum..Kendim,sürüngenler için forum vardı ordan almıştım (İstanbul)..Oraya üye olursanız bulursunuz diye düşünüyorum..Forumda hobici arkadaşlar uygun fiyatlara veriyorlar..
3)Bu sorunuz, en önemli sorunuz diye düşünüyorum..Bearded dragonlara un kurdu verilmez demiyorum ama çok verilirse zamanla vucudda yağlanma yapıp erken ölümlere sebep olabiliyor.Benim bearded dragonlarım un kurdunu ne zaman yeseler geri kusuyorlardı...Önlerine attığınız zaman koşa koşa gelicekler ama dediğim gibi, zamanla protein bakımından pek işe yaramıycaktır..Size tavsiyem,blaptica dubai kolonisi olur..Benim aynı zamanda hobiyi bırakma sebebimdir...Blaptica dubai,bearded dragonların sevdiği ve proteini bol bir böcektir...Sakın sokaklardan topladığınız,böceği,çekirgeyi yem olarak vermeyin!! Bizdeki böcekler pek çok artık yemekteler ve bearded dragonlar zehirlenebilirler..Laf lafı açtı,çok uzattım kusura bakmayın..Size tavsiyem çok emin olun..Bearded Dragonlar canlı besinsiz yaşayamazlar!! Havuç,salatalık,çilek gibi ,sebze ve meyvalarıda yerler ama protein en önemlisidir...O yüzden böcek kolonisi şarttır..O böcek kolonisi de, insanı insanlığından alır.Çünkü 100 lerce oluyor..(youtube'de videolarını izleyin) Ben halımda ve salonda bile yakaladım..İster istemez beslemiş olduğunuz yerlerden kaçıyorlar..Benim hobiyi bırakma sebebim oldu...Merak ettiğiniz soru olursa sorabilirsiniz...Çok severek baktığım ama besinleri yüzünden de bi o kadar işkence çektiğim miniklerimdi...
milou2014-01-01 03:39:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir