Ben de Bitkili Akvaryuma Başladım...


FreakishÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 661
FreakishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 00:33
Fotoğraf:


Boyut (cm): 85x30x35h
Kapasite (litre): Yaklaşık 90 Litre
Canlılar: 5 Plati, 3 Ay Moly, 2 Velifera, 15 Adet 1.5 aylık Velifera Yavruları, 4 Elma Salyangozu, 2 çöpçü, 2 Vatoz ve Hediye oldukları için türlerini bilemediğim bir kaç kök bitki..

Malzemeler: Hava Motoru (Pipo Filtre İçin), 100 Watt Isıtıcı, Türünü tam bilmediğim Bitki İçin Uygun Kum, 1 Adet grolüx floresan

Akvaryum Bakımı: Haftada 1 Az miktar dip çekimi ve eksilen su tamamlaması yapılıyor.

Kullanılan Yemler: Sera'nın Bitkisel Pul Yemleri, Haftada 1 kez Haşlanmış Ispanak, Ara Sıra da kondisyon için Kurutulmuş tubifex (Haftada en fazla 1 kez)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sadece Bitkileri hediye eden arkadaşımın vermiş olduğu Sera Florena Sıvı Gübre..

Ben de arkadaşımın hediye ettiği btkilerden sonra akvaryumumu 10 gün önce bitkiliye çevirmiş bulunuyorum.. Şimdilik bitkilerim az ve düzensiz gibi görünebilir ama inşallah zamanla Budadığım bitkilerim de tutarsa çoğalırlar.. (Ben bitkileri tam olarak tanıyamıyorum Bilenler isimlerini söylerseler memnun olurum..)

Akvaryumumda eksik gördüğünüz şeyleri de söylerseniz bu yeni kurmuş olduğum bitkili akvaryumumu en kısa zamanda en güzel hale getireceğim inşallah..




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dogangkÇevrim Dışı

[B]7735,1[/B] [C]3,2,75270[/C] [C]3,3,75270[/C]
Kayıt: 21/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1307
dogangkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 00:48
Öncelikle hayırlı olsun .

Bitki ve balıklarınız gayet güzel şuan için sizinde dediğiniz gibi azlar fakat ilerde budayarak ek yapıp daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz .
Ama akvaryuma baktığımda pipo filtre ve plastik çitler ve arkadaki karman çorman fon göze pekte hoş gelmiyor .
Arka fonu siyah yada açık mavi yapmanızı plastik çitler yerine göze daha hoş gelebilecek ufak kayalar yada mango kökü kullanmanızı  pipo filtre yerine imkan varsa şelale filtre veya dış filtre kullanmanızı tavsiye edebilirim .

Ayrıca akvaryumun içinde 25w + 75w iki adet mi ısıtıcı var ?


Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FreakishÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 661
FreakishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 01:01
Tavsieleriniz için teşekkür ederim Doğan Bey. Arka fon en kısa zamanda değişecek, balıklarımın daha iyi görünebilmesi için. Plastik çitler eski dekorumdan kalmaydı, onun içerinde yapay bitkiler yavrular için iyi saklama yeri oluşturuyordu, ama bitkiler çoğaldıkça o çitleri de çıkartacağım. Pipo filtre canlı doğuranlar akıntıyı pek sevmedikleri için kullandığım bir filtre, ama yakın zamanda şelale filtreye geçiş yapmayı ben de planlıyordum.  Isıtıcılarım da eski ufak akvaryumlarımdan kalma 50 watt'lık ısıtıcılar. Şu anda evin ortamı sıcak olduğu için zaten genelde aynı anda çalışmıyorlar, Suyun ısısını dengelemek için genelde biri çalışıyor, diğeri duruyor, Böylece uzun süre çalışmadıkları için ömürleri biraz daha uzamış oluyorlar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dream7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 459
dream7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 02:42
Yeni akvaryumunuz hayırlı olsun.
bitkili akvaryumda en önemli unsurlardan birisi aydınlatma sistemi. bu konu forumumuzda ayrıntılı olarak anlatılmış. bunun yanında bitki için zeminde çok önemli.bu konuda çok detaylı anlatılmış.forumda incelerseniz sağlıklı bitkiler yetiştirebilirsiniz.1 florasan eminimki yetmeyecektir. en az 2 yada 3 florasan ile aydınlatma yapmanızı öneririm.
ilerde bitkileriniz çogalıncada co2 sistemede geçebilirsiniz.  1 litrelik pet şişe içinde çok ucuza  yapılabiliyor.genel olarak güzel bir tank yapmışsınız. saglıklı bitkiler ve balıklar dilerim ..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FreakishÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 661
FreakishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2009 02:51
Barış Bey yorumlarınız için size de teşekkür ederim.. Şimdilik kapağımda tek floresanlık yer olduğu için maalesef tek. Ama önümüzde hafta kendi el yapımımız olacak olan ve akvaryumu tam kapatacak bir kapak ile birlikte 3 ve ya 4 floresan bağlanacak şekilde bir kapak yapacağız.. Co2 Sistemini forumda araştırdım ediğiniz gibi kolay bir sistem zamanı geldiğinde onu da yapacağıma inanıyorum.. Zemin konusu biraz aceleye geldiği için şu anda böyle.. normalde kum karışık değildi ama yıkarken karıştı, sonra da ayıklayamadım beyaz taşları.. Ama zemini de muhtelemen 15 gün sonra almayı düşündüğümüz 180-200 litrelik daha büyük bir akvaryum aldığımızda yeni ve uygun bir zemin ile kaplayacağım.. Şimdilik bitkilerdeki büyümeler ve gelişimler iyi yönde olursa yeni akvaryumu doğrudan bitkiye uygun hale getireceğim.. O kadar büyük akvaryuma bitkiyi nasıl dolduracağım bilemiyorum ama bakacağım bir çaresine :)  Bu akvaryum sıfırdan bitkili kurulmadığı için biraz aceleye geldi..Ama gün geçtikçe hızlı bir şekilde uygun hale getirmek için elimden ne geliyorsa yapacağım..

Yeter ki balıklarım Sağlıklı, Huzurlu ve Mutlu oLsunlar..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir