ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Freakish
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Haziran 2009 20:33
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2010 20:02
Toplam Mesaj:
661 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ekrem Çelik
Doğum Tarihi:
11 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Prog. (VB/C++/Jawa/Pascal)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ekrem Çelik/Gaziosmanpaşa

Özel Mesaj İle Lütfen yardım Talebinde Bulunmayın, Soracağınız Tüm Soruların Cevapları Forumda Mevcut Zaten..

SON 10 MESAJI

150U*60Y*50G İdeal balık-İdeal fiyat
Cam Kalınlığında her hangi bir sorun yok, kayıt ve kuşakla gayet sağlıklı olabilir, ama sağlıksız olan durum Mobilya olmasıdır.. Su olarak yaklaşık 400 + Cam Ağırlığı 100 + Taş, Kaya v.s. malzemeler 100 Kilo toplamda 600 kilo ağırlığı Mobilya kesinlikle taşımaz. Kısa süre sonra deformasyonlar başlar. O ağırlıkta kesinlikle demir profil ve üzerine giydirme mobilya daha sağlıklı olur... Eğer sadece mobilya ise kesinlikle bedava yapılsa bile yaptırmayın derim.. Çünkü çok kısa zaman sonra üzerindeki ağırlık nedeniyle esneme ve deformasyonlardan oluşan ölçü kaymaları akvaryum için büyük tehlike oluşturur..
Silis Kum
[QUOTE=blueboy]

Tam adres verebilir misiniz.

GOP ya hiç gitmedim de.[/QUOTE]

Bahsedilen yer sadece Gaziosmanpaşa'ya bağlı bir yer.. Bu bahsedilen yer Küçükköy'de.. Küçükköy merkezine gelmek için Topkapı'daki PTT'nin oradan kalkan Cebeci, Gazi Mah ve Nur Sitesi Minibüsleri tam olarak geçiyor.. Küçükköy Merkez'de indikten sonra Yapı Kredi bankasının üst katında bulunuyor. bnaya girdiğinizde zaten girişte işyerlerinin isimleri yazıyor..
Zebra chichlid de davranış değişmesi, yavru yeme ?
Açılan konunun içeriğine bakıp dişiyi ayormasaydınız diyenlere inanamıyorum.. Arkadaşlar lütfen düzgün ve faydalı yorumlar yapın.. Ne demiş konuyu açan arkadaşımız ''Erkek dişinin iki katı kadar, dişi ne zaman saklandığı yerden çıksa erkek saldırıyor'' bunun karşılığında yapılabilecek en mantıklı şey dişiyi bol tuzlu bir suya ayırıp iyileştirmektir.. O dişiyi ayırmazsanız dişinin uzun süre yaşaması mucize olur.. kendi cüssesinden 2 kat büyük bir erkek ile eş olsalar bile dişinin dayak yemesi kaçınılmazdır.. O nedenle dayak yediği dönemde ayırmak en mantıklısıdır.. Zaten zebra erkekleri dişinin yumurtalarını dişinin karnındayken döller salgıladığı bir madde sayesinde. Yani dişinn yumurtlayıp, erkeğin dölemesini beklemeye gerek yok.. Dişinin yumurtlayacağı anlaşıldığında ayırılabilir..

Tüm bu yukarıda yazdıklarım arkadaşın akvaryumu ile ilgilidir.. Sizin dişiniz erkekten fazla küçük değil ise sorun olmayabilir, Ama bu arkadaşın durumu istisnadır ve dişiyi ayırmak en mantıklı seçimdir.. O nedenle zebralarda Dişinin erkekle eşit boyda olmasına özen göstermek lazım..
Aklım cok karıstı
[QUOTE=58Güven]2-3 lira
 
Sadece fiyatın uygun olacağına dair bir benzetme.
Motor için ise iç filtre var.
 Elinizde iç filtre,hortum,bir bidon (turşu bidonu vs...) ve de sünger olacak.
 
[/QUOTE]

İç Filtre hurdasını bulsanız 10 lira, turşü bidonu 3-5 litrelik olanlar ortalama 5 lira, sünger ortalama bir inşaat süngeri bile 1,5-2 lira, 1 tane yetmeyeceğini düşünürsek Süngere de 5 lira gitti.. Sadece bunlar etti 20 lira:) Sistemi yapabilmek için silikona da ihtiyacınız olacak 6-7 lira da ona gitti.. Bu mazlemelerin herkesin elinin altında olmayacağını da varsayarsak yine de maledemedik 2-3 liraya :) Ben en iyisi size 3 değil 5 lira göndereyim siz bu sisteminizi faaliyete geçirin :)
Aklım cok karıstı
Siz teklifime bir cevap verin yeter :) ben size 2-3 lira göndereyim bana hayrına bi dış filtre yapın :) ya da var deyip işin içinden çıkmak yerine burada örneklerini bizimle paylaşın :) Madem ki var diyorsunuz bizimle de paylaşın ki Akvaryum.com ailesine de katkınız olsun :)

Şu 2-3 lraya yapmayı düşündüğünüz dış filtrenin projelerini büyük bir sabırsızlıkla bekleyeceğim :)

Hayalci olmayalım lütfen, 2-3 liraya dış filtre maletmek hayalcilikten öte bir şey değil.. Çamaşır makinesinden olmasa da suyu devir etttirmek için Bir MOTOR kullanmak zorundasınız ve dünyadaki hiç bir motoru 2-3 liraya mal edemezsiniz :)

Ya biraz daha gerçekçi olun, ya da sözünüzn arkasında durun ve 2-3 liraya nasıl dış filtre yapacaksınız bizimle de paylaşın :):) Madem ki uygulamayı düşünüyorsunuz mutlaka aklınızda bir sistem vardır :)
Aklım cok karıstı
[QUOTE=58Güven]
Dediğim gibi 2-3 milyona dış filtre yapabileceğin güzel fikirler var.
 
Saygılar,
[/QUOTE]

Rica etsem ve Parasını göndersem bana 2-3 liraya DIŞ FİLTRE yaparmısınız :):):) Akıl verirken kendimiz uyguladığımız yöntemleri vermemiz daha doğru değil mi :) 2-3 liraya dış filtre yapabilmek insalık ötesi bir mucizeyi gerçekleştirmek demektir.. Herkesin elinde turşu bidonu, elyaflar, hele hele çamaşır makinası motor bulunmaz sanırım :)

Ayrıca kendi şahsım adına dış filtreyi çok ta gerekli görmüyorum 100-150litrelik akvaryumda.. Ben 90*45*45 lik akvaryumumda dış filtre kullanmıyorum ve dış fişltrenin eksikliğini hiç bir zaman hissetmedim.. Ne bir balığım öldü, ne de suyum bulandı.. Balıklarımın sağlığı çok iyi, suyum da cam gibi..:)

Yukarıdaki mesajlarda katıldığım tek bir nokta var, elinizden geldiğince mümkün olabilecek en büyük akvaryumu yaptırın..
Bu Hangi Çiklet Türü Acaba ?
Arayacağınız İsim belli değil mi :) Polit diyeceksiniz ve akvaryumcuunu bilmezse o sizin değil akvaryumcunun sorunu :) Sonuçta diğe rtüm balıkları da genel olarak orjinal isimleri ile telafuz etmiyormuyuz zaten :)

Polit deyin mutlaka bulursunuz varsa..
Canlı Doğuran - Bitki Akvaryumu
[QUOTE=saturday]Ortadaki o midye kabuklarıyla oluşturulmuş mağarayı çıkarırsanız daha güzel bir görüntü olucaktır.[/QUOTE]

Konunun açılma tarihi :)
Konu: Canlı Doğuran - Bitki Akvaryumu
    Gönderim Zamanı: 20 Mart 2008 Saat 22:37

Sanırım öneriniz için epeyce geç kaldınız :)
bu balığın türü ve cinsiyeti nedir ?
Bu balık kesinlikle Snow Prenses değil, ısrar etmeye gerek yok :) Açıkçası Zebra'ya da pek benzemiyor..

Diğer soruna gelince, kenyi ile çiftleşirmi bilinmez ama çiftleştirildiği zaman sonuçlar ortada.. Sizin bu balığınız da muhtemelen anası babası farklı bir balık, o nedenle ne olduğunu çözemiyoruz.. Siz de Kenyi ile çiftleştirin daha da içinden çıkılmaz bir hal alsın balıkların türleri..:(

Şu balık şununla çiftleşir mi, çaprazlama yaparsak ne olur, kırma balık ne gibi sorun teşkil eder gibi sorular soran ardaşlara iyi bir dersolsun bu resimdeki balık :) Siz balıkları farklı türlerle çiftleştirmeye evam edin, biz de bu tarz balıkların türü ve cinsiyetlerini bulmaya devam ederiz :)
akvaryum yapımında hatta
[QUOTE=blueboy]Böyle camcı mı olur ya gönlü almak için cam yapıştırmak.
İşi bilmiyordur belki güvenmiyorsanız kendini. yapın derim.
[/QUOTE]

150-60-60 ebatlarda 10mm cam kesmeyi çocuk oyuncağı zannediyorsunuz galiba:) Binde 1'lik kusur bence gayet doğal ve normaldir.. 1500mm de 1-2 mm eksik veya fazla kesmek o camcının beceriksiz olduğu anlamına gelmez.. Socuçta el emeği ile işlem yapılan bir hizmet, makina kullanmadan elindeki tahta cetveli 60cm genişlikte 1,5 metre kaydırmak çok kolay değildir değil mi.?

Lütfen biraz mantıklı düşünün, tam 1,5 metre boyunca elinizde bir cetvel ve elmas ile cam kesmek bu kadar basit ve kolay mıdır sizce..?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.