Betta Balığım İçin Akvaryum Ve Akvaryum İhtiyacı


nclhazalÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2021
İl: Ankara
Mesaj: 7
nclhazalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2021 17:02
Merhabalar,

Yeni bir betta balığım var. Onun için canlı bitkili, mutlu olabileceği bir akvaryum yapmak istiyorum fakat daha öncesinde hiç balık beslemedim ve canlı bitki yetiştirmedim/bakımını yapmadım. Formdaki önerilerinizi bir süredir okuyorum ama kafam çok karıştı. Sorularım şu şekilde umarım sizleri sıkmam:

1- 18 litrelik bir akvaryum aldım bir petshoptan (bilmeyerek) fakat sonradan fark ettim ki iç tarafındaki köşelerde silikonlar var. Sizce bu zararlı olur mu balık için? Değiştirmem gerekir mi? Uygun fiyatlı bir akvaryum nereden alabilirim önerileriniz var mıdır?

2- Filtre, su ısıtıcısı ve sıcaklık ölçer almam gerekiyor anladığım kadarıyla. Bir sürü öneri gördüm Dolphin, Eheim gibi. Alırken nelere dikkat etmem gerekir?

3- Canlı bitki ve toprak da almam lazım sanırım ama hala hem bakımı kolay hem de bettaların seveceği bitki türleri bulamadım. Tecrübesiz olduğum için çok fazla bitki almak da istemiyorum. Toprakları neye göre seçmem lazım onu da çok anlayamadım. Dere kumu önerisini çok gördüm. Onu direk koyup üstüne bitki koyabilir miyim? ya da alt malzeme mi almam lazım?

4- Bir de bunları aldıktan sonra ekstra olarak su düzenleyici, balık vitamini ya da ekstra olarak neleri almamı önerirsiniz?

Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.


Beğenenler: [T]225530,Barocka[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/03/2019
İl: Erzurum
Mesaj: 3056
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2021 17:31
Merhaba,
Hobiye hoş geldiniz .
1) Eğer akvaryum silikonu kullanıldıysa zarar vermez ,ki büyük ihtimalle akvaryum silikonu kullanılmıştır . İkinci el akvaryumlara göz atın genellikle daha uygun oluyorlar .
2) Filtre seçimi yaparken özellikle bettalarda akıntı yapmamasına dikkat etmek gerekir ve bütçe el verdiğince kaliteli ürünleri almaya çalışın .
3) Anubias ve java fern bitkileri oldukça kolay ve dekoratiftir ,ortalama bir aydınlatma gelişimleri için yeterlidir ,köksüz olduklarından kuma da ihtiyaç duymazlar . Mangrove kökü ,yati kökü yada asma dalı gibi doğal dekorlara misina ile yada yapıştırıcıyla sabitlemeniz yeterlidir ,su üstüne de birkaç pistia ,salvinia natans ,limnobium laevigatum bitkileri ekleyebilirsiniz ,bu bitkiler minimum bakıma ihtiyaç duyar.
Eğer önerdiğim bitkileri kullanırsanız yararlı bakterilerin kolonileşebilmesi için tabanda sadece 1-2 cm kum kullanmanız yeterli olur ,aquaclay-dere kumu-silis-vitasand siyah kum kullanabilirsiniz ,hangisi gözünüze hoş gelirse .
4) Ekstra olarak su düzenleyici kullanabilirsiniz ama olmazsa olmaz değildir , akvaryuma ekleyeceğiniz her suyu önceden ağzı açık şekilde oda sıcaklığında en az 2 gün dinlendirmeniz zararlı olan klorun uçmasını sağlar ,ben ağır metallerin zararsız hale gelmesi için seachem prime kullanıyorum .Bunun haricinde bettalar yumuşak sularda yaşadığından mevsiminde tamamen kurumuş ve dalından düşmüş kızılağaç kozalağı ,meşe-çınar-ceviz ağaçlarının yapraklarını yada catappa yaprağı kullanabilirsiniz . Vitamini ayrıca kullanmanıza gerek yok ,eğer kaliteli markaların betta yemlerinden kullanırsanız gerekli bütün besinleri almış olur .
Şu konuları incelemenizi öneririm kafanızdaki çoğu soruyu cevaplayacaktırlar ;
https://www.akvaryum.com/Forum/beta_baligi_bakimi_k954539.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/catappa_yapragi_yerine_kullanilabilecek_yapraklar_k907173.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/kurumus_yapraklarin_akvaryumda_kullanimi_k947750.asp

Teşekkür Edenler: [T]229053,nclhazal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEfeCinÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 653
AliEfeCinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2021 17:49
Şimdi öncelikle 1.soruyu cevaplayayım: çok bişey olacağını sanmıyorum benim beta akvaryumumda da var.
2.Soru:Alırken şelale filtre almanız iyi olur çok dalga yapmıyor alırken genelde biraz araştırın hangi filtre daha kullanışlı ise onu alın [^_^] . Isıtıcı 50w ayarlanabilir alın
3.Soru:Bu benim daha iyi bildiğim bir konu ilk olarak bitki toprağı alın ve onu eleyin sonra tabana serin.Sonra elinizle yada bir başka şeyle yavaşça her tarafını ıslayın sonra bir şey yardımıyla bitki toprağınızı karıştırarak havasını alın çok su eklerseniz kağıt mendil yada başka bir şey yardımıyla alabilirsiniz . bunları yaptıktan sonra bitki kumunuzu hafifçe elinizle bitki toprağının üzerine serpin zaten serpince bitki toprağı gözükmeyince artık kumunuzu üzerine hızlıca dökebilirsiniz. Sonra akvaryumunuza su doldurun 1 gün bekletin sonra akvaryumdaki suyu boşaltın bu çok işinize yarar sonra suyu yarısına kadar doldurup bitkilerinizi dikin dikkat çok fazla oynatmayın bitki toprağı suya karışırsa tekrar suyu boşaltıp tekrar yapmanız lazım çünkü bulanık olur.Bitkiler için karbondioksit iyi olur bunlar tüp halinde satılıyor ama eğer para vermek istemiyorsanız
https://www.youtube.com/watch?v=sTTbZh2Z4Oo&t=4s bunu yapabilirsiniz sonra gübre lazım https://www.atakanpetshop.com/balik/tatli-su/bitki-and-co2-ekipmanlari burda var ama biraz pahalı burda tam setler var onlardan alabilirsiniz bunları her su değişiminden sonra atabilrisiniz. Betanın sevdiği bitkiler Elodea ,Tilki kuyruğu, Java moss,Salvinia Natans,Hygrophila Polysperma Ceylon, su tütünü, su mercimeği su mercimeği ve başka türleri alsanız iyi olur çünkü su üstü bitkileri beta için iyi olur.Alt malzeme olması gerek bunu internete bitki toprağı yazın çıkar

4.Soru:Su düzenliyici alabilirsiniz eğer klorlu suyda besliyorsanız ,bide klorlu suyu 1 hafta bekletin öyle su değişimi yapın.Ben ekstra tür olarak 3 tane çöpçü alın derim bende var birlikte yaşıyorlar çok sıkıntı etmiyor hemde işinizi kolaylaştırır. Sağlıklı hobiler[:iyi:] benim fotoğrafımın altında akvaryum ve balık resmi var onlara basarak hem akvaryumumu hemde balıklarımı görebilirsiniz geerçi ilk akvaryumum çok acemilik var [:D] size oyüzden iyi bir akvaryum yaptırmak istedim

Teşekkür Edenler: [T]229053,nclhazal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir