ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nclhazal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Ocak 2021 12:24
Son Ziyaret:
22 Mart 2021 11:26
Toplam Mesaj:
7 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hazal Önce
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

------

SON 5 MESAJI

Akvaryum Salyangozu Hakkında
Merhaba,

20 liltrelik bir akvaryumda canlı bitkiler ve betta balığı bakıyorum. Bugün içinde salyangozların ürediğini fark ettim. Bitkileri almadan önce temizlemiştim ama yine de üremiş sanırım. Türlerini bilmiyorum. Fotoğraflarını paylaştım, türü hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229053/210320212114461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229053/210320212115141.jpg[/IMG]
Üst Üste Betta Balığı Ölümü. Hatam Nerede?
[QUOTE=asimozcan]Fotoğraftan emin olamıyorum ama oradaki mağaranın maddesi nedir ? Plastik veya başka bir yapay madde olma ihtimalinden dolayı söylüyorum. Akvaryumdaki plastik vb. yapay ürünler suya salınım yapıp balığınızı zehirliyor olabilir. Muhtemelen plastik değildir fakat üzerinde bir boyama vs. varsa yine suya salınım yapıyor olabilir. [/QUOTE]

Teşekkür ederim cevabınız için. Plastik değil sanırım boyalı. Ama ilk balığım bunla yaşamıştı bir süre ama bilemedim tabii, olabilir dediğiniz gibi.

[QUOTE=ceyh]Asım Bey e katılıyorum, ben dikkat etmemişim, yapay dekorlar gereksiz risk, asli sorunu çözdükten sonra küçük bir mangrove kökü, su marulu gibi su üstü bitkileri, catappa yaprakları vb. doğal malzemelerle balığın konforu artırılabilir.[/QUOTE][QUOTE=ceyh]Asım Bey e katılıyorum, ben dikkat etmemişim, yapay dekorlar gereksiz risk, asli sorunu çözdükten sonra küçük bir mangrove kökü, su marulu gibi su üstü bitkileri, catappa yaprakları vb. doğal malzemelerle balığın konforu artırılabilir.[/QUOTE]

Mangrove kökü var aslında içinde. cattapa yaprağı da ilkinde vardı ama ikincisine almayı unutmuştum. Tek yapay mağra vardı onu da içine girip rahatlar diye düşünerek almıştım.

[QUOTE=Nahola]Bende olaya başka bir taraftan bakmak istedim.

Bazı üreticiler bettaları tubifex gibi ucuz ama hastalık riski çok yüksek yemlerle besliyorlar.Aynı üreticiden alınıyorsa bettalar yada dediğim yemlerle beslendiyse önceden bu onlarda daha önceden gelen hastalıkla alınmış ve sizin akvaryumunuzdaki bakteri kültürü çakışması sonucunda iyice zayıf düşmesi sonucunda ölümle sonuçlanıyor olabilir.[/QUOTE]

Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında aynı yerden alındı, Club Safari diye bir petshoptan. Dediğiniz gibi de olabilir.
Üst Üste Betta Balığı Ölümü. Hatam Nerede?
[QUOTE=ceyh]Fotoğraflardaki filtre şelale değil, şelale aparatlı iç filtre, debisi nedir, üzerinde L/H şeklinde yazıyor olmalı, ölümlerin sebebi filtre değildir muhtemelen ama yine de bilmekte fayda var, fazla akıntı seven bir tür değil.

Diğer taraftan ilk bakışta kurulumla ilgili bir sorun da gözükmüyor, su değerlerini de bilmeyince yorum yapabilmek zor.

Bu arada balıkları eklerken geldikleri suyu kullanmayın, alıştırma evresini akvaryum dışında tamamlayıp kepçeyle balığı akvaryuma ekleyin, bu aşamada alıştırma düzeneğinde metilen mavisi de önlem olarak kullanılabilir.[/QUOTE]


Cevabınız ve bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Petshoptan şelale filtre isteyince direk bu filtreyi vermişlerdi, bilmiyordum.
Su değerleri için JBL in bir testini sipariş vermiştim ama geç kaldım. Gelince yine de kontrol ederim. Nelere dikkat etmem gerekiyor, bilgilendirebilir misiniz?
Üst Üste Betta Balığı Ölümü. Hatam Nerede?
Merhabalar, iki tane betta balığım ard arda öldü. Çok üzüldüm bu postu hatamı bulmak için yazdım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229053/280220211257191.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229053/280220211257461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229053/280220211258451.jpg[/IMG]

İlk betta balığım 2 aydır bendeydi. İlk başta 15 litrelik bir akvaryumda bakıyordum (kırmızı dışı olan). İçinde lav kırığı, dere kumu, 2 adet tütün ve amazon frogbit, bir adet petshoptan aldığım mağra vardı.İçme suyu kullanıyordum. 2.5 watlik bir de şelala filtrem vardı.
Daha sonrasında 25 litrelik bir akvaryum aldım (beyaz dışı olan) ve içine tütüne ek olarak çınar bitkisi, gül bitkisi ve eleoda ekledim. Bunu yanında Sera markasının su düzenleyicisini ve Reeflowers markasının yosun gidericisini kullandım. Bir de 2.5 litrelik şelale filtre ve ısıtıcı vardı.
İlk balığımı yeni 25 litrelik akvaryuma koyduğumun ertesi sabahı ölü buldum. Çok üzüldüm. Daha sonrasında erkek arkadaşım üzüldüğüm için bu cuma günü bir halfmoon betta almıştı (fotoğrafını ekledim) ve bu sabah (pazar) yine ölü buldum.

Yani nerede hata yaptım bilmiyorum gerçekten. İki balığımı yerleştirirken de önceden bulunduktaki yerlerin sularından ekledim. Su sıcaklığı 26-27 arasındaydı. Elimi direk sokmuyordum, eldiven takıp sokuyordum. Sizce burada sorun ne olabilir? Neyi yanlış yapmış olabilirim? Cevaplarınızı bekliyorum, gerçekten çok üzgünüm. Teşekkürler.
Betta Balığım İçin Akvaryum Ve Akvaryum İhtiyacı
Merhabalar,

Yeni bir betta balığım var. Onun için canlı bitkili, mutlu olabileceği bir akvaryum yapmak istiyorum fakat daha öncesinde hiç balık beslemedim ve canlı bitki yetiştirmedim/bakımını yapmadım. Formdaki önerilerinizi bir süredir okuyorum ama kafam çok karıştı. Sorularım şu şekilde umarım sizleri sıkmam:

1- 18 litrelik bir akvaryum aldım bir petshoptan (bilmeyerek) fakat sonradan fark ettim ki iç tarafındaki köşelerde silikonlar var. Sizce bu zararlı olur mu balık için? Değiştirmem gerekir mi? Uygun fiyatlı bir akvaryum nereden alabilirim önerileriniz var mıdır?

2- Filtre, su ısıtıcısı ve sıcaklık ölçer almam gerekiyor anladığım kadarıyla. Bir sürü öneri gördüm Dolphin, Eheim gibi. Alırken nelere dikkat etmem gerekir?

3- Canlı bitki ve toprak da almam lazım sanırım ama hala hem bakımı kolay hem de bettaların seveceği bitki türleri bulamadım. Tecrübesiz olduğum için çok fazla bitki almak da istemiyorum. Toprakları neye göre seçmem lazım onu da çok anlayamadım. Dere kumu önerisini çok gördüm. Onu direk koyup üstüne bitki koyabilir miyim? ya da alt malzeme mi almam lazım?

4- Bir de bunları aldıktan sonra ekstra olarak su düzenleyici, balık vitamini ya da ekstra olarak neleri almamı önerirsiniz?

Cevaplarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.