Betta Beslenmesi - Yem - Kondüsyon - Mekan


JamesMickÇevrim Dışı

Kayıt: 08/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1
JamesMickÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2010 19:46
Selamlar saygılar =) uzun süredir bir betta almak istiyordum ve en sonunda balığımla birbirimizi bulduk:) internet üzerinde yaptığım araştırmalara göre de balığımın durumu gayet iyi. Mavi yeşilli kırmızılı bir CT benimki. gözleri parlak, renkleri canlı ve inanılmaz hareketli..

4-5 litre olduğunu sandığım bir fanusta bakmaya başladım balığa. yem olarak bana sera bettagran verdiler ki sanırsam bettalar için en uygun yem olarak geçiyor. Balığı aldığım petshoptaki satıcı bana kontra isimli mavi bir ilaç verdi (prospektüsünde balık biti için diye yazıyor). bu ilacı su değişimlerinde 1-2 damla kullanabilirsin dedi verirken.
şimdi bu noktaya kadar eğer bir eksiğim varsa lütfen bu konuda profesyonel olan arkadaşların yardımlarını ve fikirlerini esirgemesinle :)

bunun dışında bnm merakım;
- bazı başlıkların kan kurdu, artemia gibi canlı yem verebilirsiniz diyen arkadaşlar var. buna hemen başlamam gerek mi? haftada 1 vermek gerekirmi? yoksa sadece bettagran yeterli mi?
- fanusumda sadece taşlar ve Destan (Prens Destan koydm adını :D ) biraz sade göründü gözüme.. biraz daha eğlenebileceği bir oyuncak - bitki - ayna gibi bişey koyabilirmiyim? yada koymam kesin gerekli mi?
- bitki koymak istiyorum ama mantık olarak düşündüğüme göre fanusta canlı bitki olmaz gibime geliyor.. plastik bitkmsi şeyler balığıma zarar verirmi? suyu bozar mı ?
- renkleri azıcık ışıkla inanılmaz görünüyo =) acaba işportada 1-2 liraya satılan led kitap okuma ışkları var, fanusun kenarına onlardan kondursam çok direk ışık olur da asabiyeti artar mı? (hoş nekadar asabi okadar kabarık ve güzel:) ) veya ışıklandırma için bir öneriniz olurmu ?
- doğal akvaryum taşı kullandığım için sanırsam içme suyu koymama rağmen çok hafif bi bulanıklık var suda..çöker mi? çökertici yada su berrraklaştırıcı bi ilaç bi kimyasal varmıdır?

çok aşırı derecede soru sordum sanırsam, lütfen kusuruma bakmayın çünkü petshoplardaki satıcı elemanlardan bir türlü tatminkar cevaplar alamadım..

şimdiden sorumu yanıtlayan, bana yardım eden arkadaşlara çok teşekkür ederim :) yakın zamanda da destanın ve evinin resimlerini yüklerim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

scarabÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 292
scarabÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2010 19:54
      Bu sıralar çok üşengecim uzun uzun yazamıycam burayı okursanız cevap alırsınız bazı sorularınıza.

http://www.akvaryum.com/Foru/betta_akvaryumu_kuruyorum_k379993.asp?PID=2027547#2027547

      Ayrıca 4-5 litrede betta beslenmez helede fanusda hiç beslenmez.Bir süre sonra fanusda sağlığını kaybedecekdir.Betta anlatıldığı kadar beslemesi kolay bir balık değildir.O ilacıda kullanmanıza da gerek yok.

http://www.akvaryum.com/forum/fanusta_neden_balik_bes_k268356.asp


       Betta balıklarını ve diger tüm balıklarınızı Balon Cam (yuvarlak) akvaryumlarda kesinlikle beslemeyiniz. Yuvarlak akvaryumlarda balıgın tüm hareketleri, akıntı ve ses dalgaları (basinci) kırılmadıgı icin balıga tekrar geri döner ve balıkların stress yaptıgı ve Resmi ters gördükleri tespit edilmistir. bu nedenle Tüm Dünya'da Balon Akvaryumlar (yuvarlak, oval) 1999 yılında tamamen yasaklanmıstır. Akvaryumcular Birligi Avrupa W - 2742 sayili Avrupa akvaryumcular kanunu yazısı.(ALINTIDIR)
scarab2010-06-09 20:02:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eyup.metinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 59
eyup.metinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2010 21:09
Merhabalar,

Akvaryumcu size Sera Bettagran verdiyse demek ki siz satın almadan onunla besliyordu. Balığa minik porsiyonlar halinde verin, birden suya dökmeyin yemezse balık su bulanır. Hem yem yemesini seyretmek de keyifli. 
Bunun dışında tubifex kurt larvası ya da kan kurdu satın alıp, bettagran'ın yanı sıra verebilirsiniz. Sürekli kurtla da beslemek kötü, sürekli bettagran ile beslemekte kötü. Tabi kurt larvası ve kan kurdu bettagrandan daha pahalı ama tek bir balığa yeter epey süre. İşin aslına bakarsanız kan kurdu 10tl civarlarında ve içinde tek bir betta'ya ömürlük yem var. :)

Evde yakaladığınız sivrisinekleri, yada camın önünde ölmüş sinekleri de balığınıza arada bir verebilirsiniz, afiyetle yerler. Karınca veya başka bir böcek vermeyin. Fanteziye gerek yok. :)

Fanusta beslediğiniz için çok fazla kasmayın yani, ne kadar süs koyabilirsiniz ki? dibe bir miktar kum, ve isterseniz minik bir plastik bitki koyun bir sorun olmaz. Zaten yüzüş alanı dar olcak balığın sadece kum yeter.

Işık koysanız da olur koymasanız da sizin zevkinize kalmış.

Balığın yanına ayna koymayın, biri sürekli sizi sinir etse hoşunuza gider mi?

Kumu iyice yıkayın defalarca bulanıklık gidecektir, çok hafif kalabilir ama o da su ile bekledikten sonra çökecektir.

Ben içme suyu koyuyorum, kendi içtiğim sudan. Musluk suyu koycaksanız bir iki gün üstü açık şekilde dinlendirin, piyasada eğer bulursanız Betta Plus 60Ml musluk suyunu betta akvaryumu için yaşanılabilir yapan bir düzenleyici var onu kullanın. 5tl civarında. Diğer ilacı koymayın.

Bunun yanı sıra, 15-20 tl arasında küçük bi akvaryum alıp, ışıklandırmasını kullanabilir, canlı bitki de yetişltirebilirsiniz. Fanusta bakcam diyorsanız da çok fazla şey sokmayın içine zaten balık yüzecek yer arıyordur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

listenonÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2009
İl: Ankara
Mesaj: 47
listenonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2010 00:04
   Slm.Öncelikle balığınız hayırlı olsun derim. Ben şimdilik evinde 12 tane betta ( hm,hmdt,dt,ct,vt,hmpk,smaragdina)besleyen biri olarak sorularınızı cevaplamaya çalışayım.Öncelikle balığı fanustan kurtarmanızı öneririm.Zira fanus 7-8 tl iken standart 35 lik akvaryum 12 tl civarıdır ki 4 tl için bu eziyet balığa reva görünmez fikrindeyim.Sorularınızı sırasıyla yanıtlayayım.
  IŞIK; Bettalar loş ışığı severler,fazla parlak ışık balığı strese sokar.
  BİTKİ;bettalar bitkili tanklarda kendilerini daha rahat hisseder zira doğal yaşam alanı prinç tarlaları ve sığ bataklık sularıdır.Bu nedenle fanusta dahi eleodea bitkisini besleyebilirsiniz.Bu bitki hem akvaryumdaki nitratı emer hemde kuma dikilmesine gerek yoktur.
  YEM; Sera bettagran iyi bir yemdir fakat en azından haftada 1-2 defa artemia,kırmızı sivrisinek larvası veya beyaz kurt vermeniz balığınızın hem formda olmasını,hem dirençli olmasını sağlayacaktır.
  BAKIM; Balığınızı mümkünse günde 2-3 defa az miktarda yemleyin,haftada 1 gün tamamen aç bırakınki sindirim sistemi bozulmasın ve yine haftada en az 1 öğün haşlanıp kabuğu soyulmuş bezelye,haşlanmış ıspanak ve yine 1 defa sarımsak suyu emdirilmiş yem verin.Bu balığınız için doğal antibiyotik görevi yapacaktır.
    TAVSİYE; Bulabilirseniz akvaryum suyuna teminalia catappa yaprağı atın.Bu hem akvaryumda mantar oluşmasını engeller hemde ph ı ayarlar.Ayrıca bu yaprak betta için hazırlanan bazı ilaçların ham maddesidir.
                                                                          İYİ GÜNLER

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir