Beyaz benek


no_panixÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2006
İl: Aydin
Mesaj: 40
no_panixÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 11:42
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Harekette yavaşlamalar eskisi gibi çok gezip dolaşmıyorlar genelde akvaryumun belli bir köşesinde toplanıp akvaryumun üst kısımlarına doğru yoğunlaşıyorlar bir tanesinde de yüzgeçlerinde beyaz lekeler gördüm.

Akvaryum Kapasitesi (litre):120

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:5 yunus 10cm 5 sarı prenses 4cm +6 tanede tatlı su midyesi var

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: dış filtre 250 lt kapasiteli

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :en son 2 gün önce tatlı su midyelerini aldım.

Vieja2014-01-24 15:39:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

qiOooÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 105
qiOooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 16:16
120 LT akvaryuma bu kadar canlı yükü çok fala stresten dolayı beyaz benek olmuşlardır ve bulaşıcıdır tedavi olarak akvaryum ısısını 29-30 dereceye ayarlayıp metilen mavisi kullanmanız gerekmektedir kaya tuzu da atabilirsiniz Filitrasyonunuz da hiç uygun değil ya akvaryumunuzu değiştirin yada canlıları çıkartın işkence oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 16:19
Bunu genelde bir hastalığa balı olarak oksijen yetersizliğinden yahut gerçek bir sudaki oksijen yetersizliğinden yapabilirler dış filtrenin su döküldüğü kısıma özellikle oksijen darlığı çeken balık yönelir dökülen sudan daha fazla oksijen emmeye çalışır.
Diğeri bir hastalığa maruz kalan balıkta yapabilir, oksijen gereksinimi fazla olabilir hastalıktan dolayı. Yine oksijenin çok olduğu bölgede birikebilirler.
Suda nitrat artmış olabilir. 
Beyaz lekeler görmüşsünüz bu mantar bağlantılı yahut beyaz benek paraziti olabilir, hastalığına bağlı olarak nefeste sıkıntı olabilir bunu yapabilirler.
Ben olsam şunu yapardım. yüzde 50 akvrayumdan su çekerdim yerine taze su eklerdim, iç filtre dış filtre durdururdum. sadece hava taşını kuvvetli çalıştırırdım. Bu kuyruktaki beyazlıklar tuz tanesi büyüklüğünde ve rengindeyse biçimindeyse beyaz benek parazitini düşünür metilen mavisi ilacı uygun dozda günde kullanırdım. 
Bu beyazlıklar saydam beyaz bir renk ise kalitesiz bozulmuş sudan kaynaklanan mantara bağlı bir erime başlangıcı olarak düşünerek mikofish kulanırdım. Mikofish ilacı hem mantar hemde beyaz benege iyi gelecektir. Bu sırada iç filtre dış filtre süngerlerini malzemelerini akvaryudan aldığım suyla temizlerdim. Hastalık geçinde tekrar filtreleri çalıştırırdım. Ama mutlaka yüzde 50 civarında bir su değişimini acilen yapırdım.
Mikofish mantar ve mantara bağlı ilerlemiş yüzgeç erimesi hastalıklarında (10 TL) beyaz benektede oldukça etkilidir.
Metilen mavisi (5TL) beyaz benek paraziti hastalığında.
mesutok2014-01-24 16:22:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cscsshcsÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 166
cscsshcsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 17:47
öncelikle geçmiş olsun. arkadaşlar gerekli bilgileri yazmışlar.EXTRA olarak şunu önericem herhangi bir tedaviye kesinlikle ana akvaryumda başlama.hastalıklı olanları ayrı bır akvaryumda tedavi et.bana kalırsa ilaç kullanmadan da tedavi mumkundur. fakat balıkları gormek gerekır.beyaz benek olgusuna kesın tehsıs konulmalı.daha sonra basıt bıkaç yontem uygulanabılır.(kesinlikle ilaç kullanmadan).su değişimsi sırasında akvaryuma ekliyeceğin su dınlenmıs sebeke suyu olabilir(klorsuz) ve bir miktarda varsa bır arkadaşınızın suyu oturmus akvaryumu ondan bır mıktar ekleyıp daha hızlı bakterı olusumu elde edebılırsın.yoksa kesınlıkle bakterı kulturu ılave etmenı önerırım.(resım mutlaka koymalısın) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RuHaDaMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2006
İl: Konya
Mesaj: 314
RuHaDaMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 17:57
Selam,
Su kalitesi bozulmuş ve strese bağlı beyaz benek olmuş olabilir balıklar. Öncelikle bir miktar su değişimi( kesinlikle akvaryum suyuyla aynı, hatta biraz yüksek ısıda), tuz uygulaması (kaya tuzu) ve ısının kademeli olarak 29-30 dereceye çıkarılması. Ana tanka ilaç uygulaması işine bende karşıyım ama karantina tankınız yoksa ve çok zor durumda kalırsanız kullanabilirsiniz. Biyolojik döngü iyidir eyvallah ama balıklar öldükten sonra biyolojik döngünün önemi yok. İlaç kullanırsanız daha sonrasında biyolojik döngüyü oturtmak için yapabileceğiniz şeyler var.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir