Beyazlaşan balıklarım.


ÇağlarrrÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2012
İl: Izmir
Mesaj: 7
ÇağlarrrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 10:52
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Molynezyaların sırtında, moly lerin ağzına doğru, lepisteslerin de karnında beyazlama(pul gibi) . 5 lepistesim, 1 moly im öldü kalan 2 black moly de çok hasta, molynezya çiftim de oldukça beyazladı. Ölmeden önce oldukça halsizleşiyorlar ve öldüklerinde kuyrukları erimiş oluyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):80 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 lepistes, 1 çift molynezya, 3 black moly, 3 plati, 2 albino çöpçü, 1 çift kılıçkuyruk

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Atlas 800f iç

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Hastalığı farkettikten sonra 10 damla metilen mavisi, 1 kaşık yemek tuzunu eritip suya karıştırdım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumumu 1 kuralı 1 hafta balıkları atalı 5 gün kadar oluyor. Akvarumcudan ısıtıcıyı aldığımda daha 1 ay kurmana gerek yok dediği için kurmamıştım. Akvayuma suyunu koyduğumda 15 damla mavi su koymştum. Balıkların hastalıklı alındığını sanmıyorum ege akvaryumdan aldım(izmirliler baya övüyorlar). Sizden ricam sorunun ne olduğunu ve çözümünü en kısa zamanda yazmanız isterseniz fotoğraf da ekleyebilirim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkanCerciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1293
BerkanCerciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2012 11:37
Resimsiz bir şey söylemek zordur.Eğer beyaz benek teşhisi kesin ise contra-ıchthyo bu hastalığın uzmanı balıkları 1-2 litrelik bir kaba al üzerlerine bu ilaçtan yaklaşık 8-10 damla dök Yanlız suyun sıcaklığı 30-31'c olsun.İlaçlama bittikten sonra 15-20 dk o masmavi suda dursunlar sonra balıklarını ilaçsız akvaryumdan alınmış su dolu bir kaba koy.Burda onlara multivitamin eklenmiş yem ver.Ağızdan ilaçlama yapmış oluyorsunuz.Büyük ihtimal yemezler çünkü metilen mavisinin sıcak suyla birleşmesiye balığın üzerine yuva yapmış parazitler yuvalarından çıkarken balıkda sinir bozucu kaşınmalar yapar.Azıcık yedilermi işinizi görür.

Sonradan balıkları yeniden temiz sulu bir kaba alın ( parazitler bu kaba dökülecektir.) .Balıklar bu kabda  5 dk dursunlar sonra tanka geri alınız.Bu olayı 3 gün tekrarlayın sorun düzelir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir