ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Çağlarrr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Eylül 2012 22:44
Son Ziyaret:
10 Şubat 2013 19:25
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağlar Sönmez
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağlar Sönmez

SON 7 MESAJI

Yeni balıklar, yeni fotoğraflar :)
Hagen kum ve köklerle kolayca hoş bitkili tanklar oluşabiliyor. Siyah arka fon bitklerini ve balıklarını daha çok göstericektir. Işıklandırmayı sarı ve mavi yapmışsın sanırım. Ben bitkili tanklarda pek sevmiyorum bu renkleri, kumu da hagen seçmişken keşke ışıklandırmayı da beyaz yapsaymışsın. İyi hobiler.
Yeni akvaryum kuracağımda bu akvaryumlar hoşuma gitti
[QUOTE=ardaarda]Ona göre beslerim bende ama ilk videodaki tankı bulabileceğim bir yer varmı.[/QUOTE]

1. videodaki tankın modeli Cubo wawe, 25 l miş aradım ama tam anlayamadım ispanyolca yazıyor bu isimle araştırabilirsin. Birde gitti gidiyora baktım ona bnzer ışıklandırmalı motorlu kompakt sistemler var
http://evcil-hayvan.gittigidiyor.com/balik-akvaryum/akvaryum burdan araştırabilirsin. Videolarda çok güzel gözüküyor biliyorum ama öyle layoutlar yapmak oekte kolay değil.
Filtre ve Işıklandırma
[QUOTE=fzkdevil]Merhaba
1-iç filtreniz yeterli içine sadece biyo sünger ve onunda üzerine elyaf koyun ki mekanik filtrede yapabilsin.
2-yeni bir dizayn olacağı için altına biraz kuvvetli birşeyler serseniz torf gibi daha uzun ömürlü olacaktır.
3-ışıklandırma 18 watt lık 3 adet floresan işini görür kanısındayım her ihtimale karşı 4 üncü için yerin hazır olsun.
4-yetiştirmek istediğin bitklier su değişimi aralığına göre gerekmeyebilir ihtiyaç durumunda DIY sistem işini görecektir.
*gün ışığı demişsiniz güneş ışığını direkmi alıyor yoksa oda aydınlığı şeklindemi?
[/QUOTE]


İlgilendiğin için teşekkür ederim takıldığım bazı noktalar var onları yine madde madde soruyım.
1- İç filtrem alt alta ortası boş 2 silindirden oluşuyor ve söylediğiniz elyafı koyabilecek yer yok.
2- Biraz araştırdım kimisi suyu bulandırır diyor kimi yapılması taraftarı, Hagen kumun altına nasıl bir torf koymalıyım?
3- Akvaryumumun plastik kapağında ışıklandırma için iki florosanlık yuva var ancak kabloların geçebileceği bir delik yok(fotoğraf atabilirim) ve elektrik işinden hiç anlamıyorum tek bildiğim fişi takıp çıkarmak. Elektrikçi çağırsam yapabilir mi ?
* Şuan tek penceresi olan fakat oldukça aydınlık bir odada indirekt olarak ışık alıyor ancak bitkili için iyi olursa anlayamadığım bir şekilde hava durumu nasıl olursa olsun insanı rahatsız edebilecek derecede ışık alan ( cephe tamamen camlama) bir odaya taşımayı düşünüyorum. Biryerde direkt güneş ışığı yosun yapar diye okumuştum doğru mu ?
Taban kumu
[QUOTE=asa03005] Arkadaşlar aquaclay bitki toprağı ve prodac humus gübreli bitki toprağını karıştıracağım. Üzerine de Dere kumu veya kuvars siyah kum koymayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. Siyah kum çok parşak ve göz alcı duruyor ama dere kumu koysam çok mu yavan kalır? [/QUOTE]

Dere kumu kullananlar pek memnun değil. Ben de değiştirmeyi düşünüyorum. Eğer büyük hacimli bir tankınız yoksa ve peyzajda çok deneyimli değilseniz tavsiye etmem. Bitkiyi yeterince iyi göstermediğini düşünüyorum. Yeni başlayanlar hagen kumla çok iyi işler çıkarabiliyor, ben çok beğeniyorum.
Filtre ve Işıklandırma
Merhabalar,

60-35-40 bir tankım var 80 litre. Bitkiliye çevirmeye karar verdim. Birkaç sorum var rahat cevaplamanız için madde madde yazıyım.Kolay ve orta bitkiler beslemek istiyorum. Aslında çok fazla araştırdım ama yine de sormak istiyorum.

1)Şuanda Atlas 800f iç filtre kullanıyorum bu yeterli olur mu ?
2)Dere çakılı kullanıyordum, hagen kum alıcam bunun altına torf vs. koymam gerekiyor mu ?
3)Işıklandırma için ne tavsiye edersiniz. (akvaryum çok fazla gün ışığı alıyor)
4)co2 sistemi gerekli mi ?

Teşekkür ederim şimdiden.
Bitki Tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar 80-30-40y bir tankım var kumum dere çakılı. Biraz balık ve birkaç çam almıştım ama balıklarımın bir kısmı mantara yakalandı ve öldü bir kısmı da hala hasta. Tedavi için döktüğüm kaya tuzu ve ilaçlar da sanırım çamlarımı kuruttu. (oda bol güneş ışığı alıyor)

Ekstra bol bitkili bir akvaryum istiyorum, dolsun taşsın yani o derece. Bana tavsiye edebileceğiniz kumuma uygun bir bitki var mı ? Ne tür gübreler kullanmalıyım.  Şimdiden teşekkürler.
Beyazlaşan balıklarım.
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Molynezyaların sırtında, moly lerin ağzına doğru, lepisteslerin de karnında beyazlama(pul gibi) . 5 lepistesim, 1 moly im öldü kalan 2 black moly de çok hasta, molynezya çiftim de oldukça beyazladı. Ölmeden önce oldukça halsizleşiyorlar ve öldüklerinde kuyrukları erimiş oluyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre):80 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 6 lepistes, 1 çift molynezya, 3 black moly, 3 plati, 2 albino çöpçü, 1 çift kılıçkuyruk

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: Atlas 800f iç

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:Hastalığı farkettikten sonra 10 damla metilen mavisi, 1 kaşık yemek tuzunu eritip suya karıştırdım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumumu 1 kuralı 1 hafta balıkları atalı 5 gün kadar oluyor. Akvarumcudan ısıtıcıyı aldığımda daha 1 ay kurmana gerek yok dediği için kurmamıştım. Akvayuma suyunu koyduğumda 15 damla mavi su koymştum. Balıkların hastalıklı alındığını sanmıyorum ege akvaryumdan aldım(izmirliler baya övüyorlar). Sizden ricam sorunun ne olduğunu ve çözümünü en kısa zamanda yazmanız isterseniz fotoğraf da ekleyebilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.