Bilinçsiz hobicilik.


akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2006 11:22
Akvaryumcuların büyük rolü var aslında bu tür durumlarda. Dün akşam 4.Levent te bir akvaryumcuya gittim. Akvaryumcuda bir müşteri balıkları sorup duruyor. Dedim heralde akvaryumundaki balık türüne uygun balık türü arıyor. Nitekim soru ve davranışları o yöndeydi. Meğer akvaryumuna uygun tür değil akvaryumundaki piranalara uygun canlı yem arıyormuş. Ben ayrılmadan önceki son konuşma aynen şöyleydi.

Müşteri: İki gün önce japon verdim felaket parçaladılar hayvanı. Bugün ne vermeliyim.
Akvaryumcu: Pengasus verin bugün. Hem hızlı balık. Balıklarınızın av güdüsü gelişir ve birazda olsa hareketlenmelerini sağlar.

Daha sonra ne oldu bilmiyorum. Müşteri en son pengasuslara bakıyordu. Daha önce aynı akvaryumcu ciklet türü besleyen bir müşteriye çöpçü satmıştı yaşar diye. Nediyebilirimki. Al müşteriyi akvaryumcuya akvaryumcuyu al müşteriye vur gibi bir durum işte.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kanatlıÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2006
İl: Kayseri
Mesaj: 115
kanatlıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2006 12:25
İbrahim Bey; size katılmıyorum bu konuda. Nereden bilelim ki akvaryumcunun sattığı balığın hasta olmadığını? Aldık, iç parazit başlamıştır belki o sıralar. Alınca tedavi edemeden ölebilir. Bu formları takip etmek elbette güzel fakat insan işi gücü bırakıp sadece burayla ilgilenemez ki.

Biz ilgilenip imla hatalarını düzeltiyoruz ama...
Lütfen imla kurallarına dikkat ediniz.

encort2006-12-11 17:20:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

incisusÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2006
İl: Bursa
Mesaj: 569
incisusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2006 13:41
[QUOTE=dqueen]

[QUOTE=incisus]İnsanlar çok hazırlopçu oluyor.Balık bakmayı kedi köpek beslemek gibi sanıyorlar.Balıklarada harcanan zaman ve paralara da yazık.[/QUOTE]

Kedi köpek beslemek gibi derken neyi kastediyorsunuz? Onların da cinslerine ve yaşlarına uygun beslenme ve bakım özellikleri değişiyor ve çok daha fazla sorumluluk gerektiriyor.

Ben Kimyasal ,biyolojik filitrasyon bilgilerini kastetmiştim;yoksa diğer kara hayvanlarını da çok severim ve önemserim.Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir