Bioballun gereksizligi


SarpÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 84
SarpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2007 22:33
   Arkadaslar bu forumda gordugum o ki bioball lar gereksiz goruluyor. (ozellikle tecrubeli arkadaslar tarafindan).?? Bu metaryal hakkında iyi tek bir yorum bile bulamadim. Ozmn neden hala piyasada bukadar tutuluyor.

    Ayrica yagmurlama sistemi tam olarak nedir. Biliyorum gerci ama emin olmak lazim. Su seviyesinin ustunde elyafin altinda bioball kullanimina yagmurlama deniyor. Bu durumda benim sandigimin aksine su damlalar halinde cok yavasca bioballar ustunden akmiyor, daha cok selale gibi sakır sakır dokuluyor olmasi lazim...Dogrumudur? selale sistemimi yagmurlama sistemimi??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2007 22:39
[QUOTE=Sarp]   Arkadaslar bu forumda gordugum o ki bioball lar gereksiz goruluyor. (ozellikle tecrubeli arkadaslar tarafindan).? Bu metaryal hakkında iyi tek bir yorum bile bulamadim. Ozmn neden hala piyasada bukadar tutuluyor.

    Ayrica yagmurlama sistemi tam olarak nedir. Biliyorum gerci ama emin olmak lazim. Su seviyesinin ustunde elyafin altinda bioball kullanimina yagmurlama deniyor. Bu durumda benim sandigimin aksine su damlalar halinde cok yavasca bioballar ustunden akmiyor, daha cok selale gibi sakır sakır dokuluyor olmasi lazim...Dogrumudur? selale sistemimi yagmurlama sistemimi?
[/QUOTE]

Selam ,

Kim diyor bioball gereksiz diye ?
İyi yorumda var ıslak kuru wet-drey de var , arayıp bulabilirsiniz .

Her şeyi yanlış bilsemde ''Bioball kesinlikle yararlı bir malzeme '' bunu sonuna kadar savunurum .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kabaltahÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]2399,3[/B]
Kayıt: 05/02/2007
İl: Edirne
Mesaj: 1369
kabaltahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2007 23:04
Türkiyede nasıl kullanılıyor bilmiyorum ve hiç kullanmadım ama bazı hazır sump sistemlerini inceledim biobalların üzerinde kapak gibi delikli bir parça bulunuyor ve su bunun üstünden veriliyor, biobalların üstüneyse gerçekten yağmur gibi akıyor yani öyle şelale gibi değil ama türkiyede bu sistem kullanılıyor mu bilmiyorum. Okuduğum başka birşeyde suyun nasıl aktığının değil bioballın ne kadar havayla temas ettiğinin önemli olduğu, yani üzreinde kolonileşen bakterilere yeterince hava sağlanabilirse biobalların en iyi substrat çeşidi olduğu söyleniyor.
Bu konuda ayrıca merak ettiğim birşeyler var, bioball hakkındaki önceki topicde sormuştum kimse ilgilenmedi, gerçekten bu konuda bilgisi olan biri varsa oraya da göz atabilirse çok sevinirim,
linki; http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=84281 kabaltah2007-05-13 23:36:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarpÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 84
SarpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2007 16:30
  Arkadaslar teknik Anlamda uzmanlasmis arkadaslarin cvplarini bekliyorum. Neden Turkiyede bio yerine substrat tercih ediliyor. bİOball lar ise cokta islevsel gorulmuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir