Bir Eminönü Macerası...


cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 18:04
Kırmızı balık ver,  veya biraz şundan birazda bundan ver ,diye tür alan müşteriye hitap edecek satıcı tarzıda böyle olur .

Aradğınız türün İngilizcesini sorsaydınız dahi yantıt alamayacakken , birde latince ismiyle sormak iyi fantazi olmuş. Bırakın eminönünü Türkiyede bu tarz satılan her balığın latincesini bilen satıcıya , veterinere veya su ürünleri mühendisine denk gelebilirmisiniz.?


 Elbette besledğiniz türün bilimsel adınız bilmeniz O tür ile alaklı yazılan makale ve kaynakları bulabilmeniz için önemlidir.Ancak balık besleyenler bu işi çok ciddi bilgi ve boyutlarda yapabileceği gibi, hiç bir şey bilmeden de yapmak isteyenlerin sayısını ve bu iş için harcayacağı paraları , bu satışlardan para kazanan ticarethanenin maddi olarak ayakta kalmasının önemi yüzünden  küçümsememek gerekir.  Genelde hiç bir bilgisi olmadan akvaryum hobisine başlayanlar , bu işi ciddi şekilde yapanlara oranla ezici çoğunlukta olduğundan , bu işin ticaretini yapanlarda genelin anlayacağı kadar bilgi sahibi olması yeterlidir. Fazlasını beklemeyin.
 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wetfinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 251
wetfinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 18:58
Doğru söze ne denir. Sonuçta "karışık çiklet" satılan ve daha fenası alınan bir memleket burası. Fazlasını beklemek fantaziydi zaten. Defaen vurguladığım gibi, bu fantazimden vazgeçeli çoook oldu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

48.roninÇevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2011
İl: Yurtdisi
Mesaj: 24
48.roninÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 19:26
Iyi aksamlar Egemen Bey Turkiye gercekleri ve guzel ironi. Latince bazi meslek guruplari arasinda kullaniliyor biz de oylece hic bir sey anlamadan bakip dinliyoruz. Hobiye insan girdigi zaman ister istemez ogrenmeye ogrendikcede Daha fazla merak édip arastirmaya basliyor. Kendi ilgi alanindaysa DeMason'u da taniyor,gitmeden Amazone sularinin kimyasinida. Biliyormusunuz buradaki akvaryumcu Kardinal Neon tankinin altina ne yazarak satiyorlar Cardinalis Néon Bleu. Ilginc magazadaki gorevlilerde Parakyerodon Akselrodi demeye dilleri musade de eder ustelik. Ama kucukken kizamik olup doktora gittigimizde bize ne dedi. Ama biliyorsunuz siz de bilimadami olamanin ozelliklerini,kendiniz yakin oldugunuz icin (anlattiginiza gore) Boyle davranmaniz bana normal geldi. Leslie doktoranizi tapis olsaydiniz. Tekrar iyi aksamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2013 18:43
Şu Tuzla'daki akvaryumcu kimmiş? Alnından öperim onu ama o balıklardan hayır gelmez. 12 yaşından beri akvaryumum var ama ne gördüm ne de duydum. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Arkadaş mükemmel bir konuya deginmiş satır araları fıkra gibi. Her yerimiz yamuk. Devenin suçu yok yani.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir