Biraz japon balığı görelim.


vamosselvaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 157
vamosselvaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2010 22:11
[QUOTE=egemen1903] [QUOTE=vamosselva][QUOTE=ufukdeniz] Resimler görünmüyor. Linklerinden birkaçına baktım. Bunlar balık değil maşallah tosun be :)

Ama bana sanki hormonlu ve sağlıksız gibi geldiler. Çok anlamam ama !
[/QUOTE]
Ben arkadaşa katılıyorum bu balıklarda vücütlarında herhangi bir oran yok obeze bile benzemiyorlar açıkcası sanki dna sı ile oynanmış gibi hiç hoşuma gitmedi bir sorun var bence paylaşım için teşekkürler


[QUOTE=ufukdeniz] Resimler görünmüyor. Linklerinden birkaçına baktım. Bunlar balık değil maşallah tosun be :)

Ama bana sanki hormonlu ve sağlıksız gibi geldiler. Çok anlamam ama !
[/QUOTE]

Bende sana katılıyorum Bence bu hayvanların DNA sında bir sorun var göze hiç doğal gelmiyor Obez bile diyemiyorum çünkü dikkat ederseniz gövde bas kuyruk oranları cok dengesiz.  Paylaşım içn teşekkürler.
[/QUOTE]


Tabii canım... bunlar sorunlu balık, onun için bazı forumlarda ve sitelerde 100 dolardan başlayan fiyatlarla satılıyorlar. Bu işi düzgün yapan ülkelerde akvarist organizasyonları değil, goldfish yarışmaları, fuarları yapılıyor. En iyi gövde, kuyruk ve renge sahip olanlarına ödül veriliyor. İnsanlar ödüllü balıkların yumurtaları için sıraya giriyor.
Durum gerçekten içler acısı suriye kırması 5 para etmez balıklar artık bizim DNA mıza girmiş anlaşılan.  Güzel bir balık olunca hormonlo damgası yiyorlar. İşte size sizin beğeneceğiniz bir japon balığı;


Bu balık sonderece özel bir türdür, neredeyse her akvaryumcuda vardır ortalama 3 liradır. Çoluk çocuk fanusta bakar.
Japonya, malezya, çin, tayland gibi ülkedeki hobicilerde bizim balıklarımız hormonlu keşke böyle balıklarımız olsada baksak der.

[/QUOTE]


Verdiğiniz bilgi için teşekkürler.   Yaklasık 14 yıldır abim bu japon balıklarına hayranı ona bu hastalığıda Dayım Bulaştırdı onun merakı ise 1982 de gittiği japonyadan geliyor şimdi bu gereksiz bilgiler neden diye sorarsanız anlatayım. Ben bu balık ile ilgili çok bilgiye birinci ağızdan tanık oldum. ama buna rağmen bana ne biliyorsunuz deseniz "ben anlamam derim " Benim  yorumum su an gördüğüm canlıların ilk bakışta rahatsızlık verdiğidir.  Kişisel kanatim Bu balık iyi bir yüzücü değil bu gövde ye o kuyruk yeterli değil bu onu kötü bir avcı yapar. kendisi için yeterli enerji elde edemeyen bir  canlının  karakteristik ve fiziksel yapısında zaman içinde dışa bağımlılık artar. Bir asalak'a dönüşür. insana bağlı olan bu canlı doğallığını kaybeder.  ve görüntü bunun gib birşey olur sanırım. ve bana göre hiç güzel değil.   Ve egemen bey uslubunuzu alaycı ve aşırı rahatsız edici buldum. yazdıklarıma dikkat ederseniz "Sanki , gibi , Benzemiyor" gibi ibareler göreceksiniz bunlar kişinin söylemlerinde tam kanaatte olmadığını gösterir. öyle bile olsa insana yakısan "bir yanlışınızı düzeltmek istiyorum" gibi bir nezaket fazlada erdem istemez. bundan da yoksun olmadığınızı düşünüyorum (Hala) Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

egemen1903Çevrim Dışı

Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 2740
egemen1903Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2010 23:09
Sizinle alay etmek gibi bir amacım yoktu, Engin bey. Üslübum biraz serttir. Yumuşak cevap vermem çoğu zaman. Bunun nedenide foruma 2006 dan beri üyeyim, kendimi bildim bileli evimizde akvaryum vardır, bu süre boyunca japon beslemedim tabi, ama bu süre zarfında japon balıkları ile ilgili hiç bir gelişme ilerleme olmadı. İnsanların zihniyeti onlar istemese bile zaman içinde gelişir, zamana ayak uydurur, gelişmelerden etkilenir ama ne hikmetse japon besleyenler yada uzaktan bakanlar yerinde sayıyor. Şu forumda neredeyse tek yazdığım bu hacimde japon beslenmez, o balıklar japonla beraber bakılmamalı. Budur, yıllardır aynı.
Ben böyle balıklar beslemek için neler vermezdim, ama böyle yorumlar gelince biraz sinirlendim. Bahsettiğiniz olay insana bağımlı hale gelmesi, bu balıklar zaten doğada yok. Doğadaki formu sazan oluyor. Zamanında akvaryum ve havuz için bu şekilde çaprazlanarak oraya çıkarılmış evcil hayvanlar. Gövdeleri, kuyrukları her şeyleri farklı şekil ve zevklere göre adlandırılmış. Nasıl japonyada güzel arowanalar dünyanın en pahalı balıkları oluyor, sevenleri çok, japon balıklarıda öyle. Oralarda bu balıkları seven ve ustası olan insanlar bizdeki hiç bir japona bakmazdı bundanda eminim.
Kırıcı olduysam özür dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2010 10:37
Adamın eline aldığı ilk balık hoşuma gitti.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vamosselvaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 157
vamosselvaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2010 16:34
Egemen bey anlaşabildiğimize sevindim ve anlayışınız için teşekkürler. Japon balıklarına karşı neredeyse hiç ilgi duymam bunun nedeni ise sadece doğal olmayışları. ne kadar yemek yemesini bile bilmeyen. doyma hissi olmayan kendini beslerken öldürebilen bu balık aslında sadece bu kötü niteliği ile bile doğaya ne kadar aykırı olduğunu gösteriyor

 Ben fazla yemek yediği için ölen baska bir canlı daha bilmiyorum. akvaryuma olan ilgimin %90 'ı suyun muhteşemliğinden ve mucizelerinden gelmektedir. suyu içmek, içine girmek, onu izlemek, duymak büyük bir haz veriyor faydalarını anlatmaya gerek bile yok .1 senedir açık bir balkonda duran jawamoss ve karidesten ibaret akvaryumumda öyle ilginç gelişmeler gördüm ki (Martıların akvaryumumuma dadanması kuşların suyunudan içmesi suyun donması gibi olaylar dışında) suyun nedenli bir hayat kaynağı olduğunu biraz daha iyi kavradım. akvaryumumdaki en son olay kendi kendine türeyen küçük bir canlı bitki resiflerdeki gibi yer değiştiren uzuvları ile avını yakalayan en fazla 1 cm lik bitkiler. minik karides yavrusunu bile yiğebiliyorlar. kendiliğinden oluşan bu canlı nasıl oluyor derseniz sanırım şimdilik cevap sadece SU = HAYAT olur. saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SnoopyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 270
SnoopyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 17:24
[QUOTE=egemen1903]

Bir hata yapmışım bu fotodakinden daha kötü balık bulmam gerekirdi, çünki ortalık okadar çok suriye kırması balık dolduki fotodaki balığı bulsam öpüm başıma koyarım her halde. Bu gövdeye sahip fazla japon gelmiyor. Ne hallere düştük.....
[/QUOTE]

Bende vardı bi ara aynen böyle...7-8 tane çocukken bakmıştım hepsi ölmüştü...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fuzuli2000Çevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2010
İl: Karaman
Mesaj: 57
fuzuli2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 19:58
Japon balığı değilde Sumo balıkları desek daha doğru olur herhalde :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FurkanBaserÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2010
İl: Konya
Mesaj: 171
FurkanBaserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 20:14
:) Tek kelime ile müthis .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GuppyKeeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 1421
GuppyKeeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 22:49
Balıklarda hormonel bir bozukluk yok sadece türleri o ranchu ranchuluğunu göstermiş ryukinde ryukinliğini yani bi sağlık problemi göremiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2010 23:28
[QUOTE=vamosselva]Egemen bey anlaşabildiğimize sevindim ve anlayışınız için teşekkürler. Japon balıklarına karşı neredeyse hiç ilgi duymam bunun nedeni ise sadece doğal olmayışları. ne kadar yemek yemesini bile bilmeyen. doyma hissi olmayan kendini beslerken öldürebilen bu balık aslında sadece bu kötü niteliği ile bile doğaya ne kadar aykırı olduğunu gösteriyor

 Ben fazla yemek yediği için ölen baska bir canlı daha bilmiyorum. akvaryuma olan ilgimin %90 'ı suyun muhteşemliğinden ve mucizelerinden gelmektedir. suyu içmek, içine girmek, onu izlemek, duymak büyük bir haz veriyor faydalarını anlatmaya gerek bile yok .1 senedir açık bir balkonda duran jawamoss ve karidesten ibaret akvaryumumda öyle ilginç gelişmeler gördüm ki (Martıların akvaryumumuma dadanması kuşların suyunudan içmesi suyun donması gibi olaylar dışında) suyun nedenli bir hayat kaynağı olduğunu biraz daha iyi kavradım. akvaryumumdaki en son olay kendi kendine türeyen küçük bir canlı bitki resiflerdeki gibi yer değiştiren uzuvları ile avını yakalayan en fazla 1 cm lik bitkiler. minik karides yavrusunu bile yiğebiliyorlar. kendiliğinden oluşan bu canlı nasıl oluyor derseniz sanırım şimdilik cevap sadece SU = HAYAT olur. saygılarımla. [/QUOTE]

Avını yakalayan bitki dediğiniz büyük ihtimal ile hydra'dır.Su gerçekten mucizedir bir kaşık suda kopan fırtınaların haddi hesabı yoktur.


[QUOTE=fuzuli2000]Japon balığı değilde Sumo balıkları desek daha doğru olur herhalde :)  [/QUOTE]

Resimdeki balıklar gerçekten tombiş ve çok şirin inşallah birgün bende böyle japonlara bakarım Suriye japonlarından fırsat bulup akvaryumculara gelirse.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RedCapOrandaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 769
RedCapOrandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2010 00:04
Zaten ranchu ve ryukini bir akvaryumcuyada gösterseniz hastalıklı bunlar der...Ama inanıyorum ki bir gün ülkemizdede japon balıkları adına büyük ilerlemeler kaydedilecek ve ben o zaman japon beslemeye tekrar döneceğim...(Yeterli tür bulamadığım ve zar zor bulduğum ryukine form olarak çok çok yakın balıklarımın babamın fazla su değişiminden ölmesi sonucu bıraktım japon beslemeyi.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mami33Çevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 86
mami33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2010 03:51

Biraz zevk meselesi bu işler nede olsa hobi tabi.  :)  Şahsen benim hoşuma gitmedi paylaşılan balık resimleri çok yapay duruyor. Tetralarada fosfor basıp satıyorlar herkes AAA ne güzel deyip alıyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2010 01:49
    Fotoğrafları çok beğendim. Japonların kıymetini  bilmediğimize katılıyorum. Farklı düşünenler mutlaka olabilir ama tüm türler içinde seyrederken en çok dinlendiren balıklar japon türleridir bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SarıalibeyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 238
SarıalibeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2010 02:10
Oldukça çirkin balıklar.Japon'un en güzel türü tülkuyruk ve teleskop 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2010 11:30
   Zevkler ve renkler gerçekten tartışılmıyor. Ben çok beğendim tüm balıkları ve akvaryumları. Paylaşan arkadaşa tekrar teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir