Bişir Ölüyor


DehsetÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2010
İl: Nigde
Mesaj: 74
DehsetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2013 10:58
Merhabalar 
2 adet bişirimden 1 tanesini 8 gün önce kaybettim akvaryumdan atlamamış heryere baktım yada bilmiyorum bir şekilde kayboldu  diğeride intihar ediyor tahmini 6-7 gündür yemek yemiyor akvaryumun köşesinde hareket etmeden duruyor normalde su yüzeyindeki pireleri bile yakalarken şimdi pireler burnuna vuruyorlar kıpırdamıyor morali bozuk sanırım :S


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2775
MertSoyumertÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2013 23:25
 Eğer görünürde bir sıkıntısı yoksa, yani en çok görülen vakalardan olan göz fungusu, karında şişlik, ya da çıban gibi çıkıntıları yoksa strese girdiğini düşünüyorum. Ben ilk bişirimi aldığımda tankta tek başına duruyordu, filtrenin altında boş boş oturuyordu, önüne yem koyduğumda yiyordu ancak. Tanka yeni bir bişir ekledim ve hareketlendi, sosyal davranışlar sergilemeye başladılar, yem için rekabete girdiler, yan yana oturdular, birbirlerini kovaladılar... Bişirin saklanacak bir yeri yoksa, tankta tekse, tank küçükse strese girebilir. Benim tavsiyem ona ölen arkadaşının yerine yoldaş daha alın, tankta gezebileceği tünel gibi yerler yapın, çok hoşlarına gider. 
Akvaryum ölçülerini, diğer balıkları, bişirin boyunu vs detaylı yazarsanız daha rahat yorum yapabiliriz. Bişirde gözle görülür bir şey var mı? 
Saussure2013-08-11 00:35:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir