Bitki zehirlenmesi ??


kadir1891Çevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2006
İl: Kirklareli
Mesaj: 129
kadir1891Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2007 14:02

Akvarist arkadaşlarım dün akşam akvaryuma baktığımda 3 lepistesimin can çekiştiğini gördüm ama kurtaramadım.Sorunu aramaya başladım tek farkettiğim canlı bitki sazlar vardı onların biraz çürüyüp koptuklarını gördüm.Ölen balıklarımında hiçbir yerinde bi problem yoktu sadece dudakları beyaz beyaz duruyordu.Bir arkadaşımdan duymuştum bitki zehirlenmesinden bütün balıklarım öldü diye acaba doğrumudur yoksa bende aynı sorunlamı karşılaştım.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

praksisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 839
praksisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2007 14:12

En başta tankınız yeni bir tank mı onu öğrenmemiz lazım. Yen bir tanksa silikon zehirlenmesi olabilir. Bitki zehirlenmesi diye bir şey duymadım böyle bir durum varsa da bilen arkadaşlar aktarır. Sazların çürümesine gelince. Çürüyen sazların balıkları zehirlediklerini ne gördüm ne de duydum. Belki içerisinde zehir bulunan ve balıkları zehirleyen bitkiler vardır. Ama dediğim gibi böyle birşeyi ne duydum ne de gördüm.  Benim sazlarım da ortamınlarını sevmedikleri zaman çürüyorlardı ama hiçbir balığım zehirlenmedi bundan. Akvaryum Dünyası Dergisi'nin bir sayısında yanılmıyorsam Faruk Gençöz tarafından yazılmış Saz (vallisneria spiralis) ile ilgili bir yazı var. Orda sazların çürümesine neden olarak ortamın uygun olmamasını gösteriyor. Aynı zamanda çürümenin sazların ortamı tolore edebilmek için kullandıkları bir savunma mekanizması olduğundan bahsediyor. Bu şekilde suyun besin değerlerini arttırıyorlarmış. Ama bu durumun balıklarda zehirlenme yarattığından bahsetmiyor. Ama tabii çürüyen bitkiler amonyak patlaması da yaratmış olabilir iyi filtre edilmemişse akvaryumunuz. Bu nedenle de balıklarınız ölmüş olabilir.

praksis2007-2-25 14:14:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir1891Çevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2006
İl: Kirklareli
Mesaj: 129
kadir1891Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2007 14:19
Banada mantıklı gelmemişti ama bi ihtimal olbilirmi dedim.Akvaryum yeni değil 1,5 senedir kurulu sazlar 6 aydır vardı ve bayağı çoğalmıştı filtrede ehaim dış filtre var.O yüzden suda sorunum olmuyordu.Bakalım bu akşam ne olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir