Bitkileri nasıl temizleyebiliriz ?


ugursÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2007
İl: Izmir
Mesaj: 20
ugursÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2008 13:41
Merhaba arkadaşlar ;
bir süre öncesine kadar akvaryumumda salyangoz problemi vardı ve bu problem had safhaya ulaşmıştı. Bende bütün akvaryumu boşaltarak tekrar kurulum gerçekleştirdim. Tabii bu arada bütün kumu kaynattım , dış fitreyi sıcak suyla yıkadım , bitkileri suyun altında tek tek yıkadım vs vs. Geçen gün çınar bitkisi aldım 4 kök bu bitkiyide akvaryuma koymadan önce güzelce yıkadım ( daha doğrusu ben öyle sanıyormuşum ) ve akvaryuma yerleştirdim. Dün akşam bir baktım bitkinin üzerinde çok çok ufak salyangozlar. Tabii görür görmez çıldırdım  hemen bitkileri akvaryumdan çıkardım ve bir kovanın içerisine koydum. Şimdi size sormak istediğim böyle bir durumla tekrar karşılaşmamak için bitkiyi aldığımızda akvaryuma koymadan önce ne gibi adımlardan geçirmeliyiz? Nasıl temizleme işlemine tabii tutmalıyız ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2008 16:10
Uğur Bey ; akvaryumunuza bir kere salyangoz bulaştıktan sonra bundan kurtuluşun tek yolu makrakanta almaktır.Makrakanta balığı tüm türlerle uyum içerisinde yaşar ve salyangozları tamamen yok eder.Bu kadar çok uğraşıp akvaryumu sıfırlamanıza gerek yok.Saygılar.

Makrakanta balığım salyangoz yerken :





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugursÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2007
İl: Izmir
Mesaj: 20
ugursÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2008 17:26

Bende ilk olarak bu çözümü düşündüm ama maalesef yaz aylarında olmamızdan dolayı izmirde makrakanta bulamadım. Çünki akvaryumcular sıcaklar geçesiye kadar balık getirmiyorlarmış (Bu arada bu konuyla alakalı değil ama akvaryumcular gerçekten kendilerinden nefret ettirdiler çünki her gidişimde gelecek hafta getireceğiz dediler içlerinden 1 tanesi  hariç hiçbiri bana şu sıralar balık getirmiyoruz demedi. Bunuda söyleyemeden geçemeyeceğim). Ne kadar akvaryumumu temizlemiş olsamda genede dediğiniz gibi makrakanta koyacağım. Tabii bulabilirsem :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir